Tegye!
Korlátozza a zsírfogyasztást! napi 50-60 grammnál ne fogyaszszon többet!
Ne tegye!
Nem kell végérvényesen lemondania a zsírokról, csak jó zsírokat fogyasszon. Zsír, margarin, vaj helyett részesítse előnyben az avokádót, a dió- és mogyoróféléket, az olívaolajat.
Tegye!
Öntetek helyett olívaolajjal locsolja meg a salátáját, a zöldségeket pedig párolja roppanósra sütés vagy főzés helyett.
Tegye!
Fogyasszon több oldható rostot, amelyek segítenek csökkenteni a koleszterinszintet. Ilyen a zab, a rizs, a búzakorpa, az árpa, az aszalt szilva és az alma.
Ne tegye!
Ne mondjon le a szénhidrátokról! Az összetett szénhidrátok rostban gazdagok és magas a tápértékük. válassza a magvas, teljes kiőrlésű pékárukat, tésztaféléket.
Ne tegye!
Ne használjon túl sok sót. A túl sok só magas vérnyomáshoz és magas koleszterinszinthez vezet. Só helyett ízesítse ételeit egyéb pikáns vagy friss zöldfűszerekkel.