Oldal kiválasztása
A helyes testtartás elsajátítása után, így lehetünk mi a plank bajnokai otthon!

1 hónapos plank kihívás kezdőknek és újrakezdőknek

 

Tisztázzuk az elején. Ha az elmúlt 5 évben semmit nem sportolt, akkor a plank gyakorlatok előtt, menjen el a háziorvosához, ha teheti, keressen fel egy személyi edzőt is. Mindig melegítsen be a gyakorlatok előtt, válasszon kényelmes, és biztonságos cipőt (ne csússzon a lába!), és mindig nyújtson le a gyakorlatok után!

A helyes plank állás:

plank

A helyes plank állás a harmadik. Kezdetben ne az idő hosszúságra, hanem a tökéletes pozícióra törekedjen. Hiszen a gyakorlat, akkor lesz hatásos.
Fotó: Shutterstock

 

A tartásnál figyeljen arra, hogy a csípője, a válla , vagy a feje „leessen”. A kezeit ne kulcsolja össze, vállszélességben tartsa őket.

A kihívás menete, nincs kőbe vésve. Emelje úgy a másodperceket, ahogyan Ön a legjobban bírja. Figyeljen a pontos testtartásra, a légzésére! A plank erősíti a hasizmokat, segít, hogy laposabb legyen a hasunk. Erősíti a hátunkat, miközben növeli a váll és kulcscsont körüli izmok rugalmasságát. Javítja az egyensúlyérzéket és testtartást.

30 napos plank kihívás

Fotó: Shutterstock/Diéta és Fitnesz

6 ERŐSÍTŐ PLANK GYAKORLAT, AMIT IMÁDNI FOG!

REKORD: A NŐ, AKI NÉGY ÓRÁN ÁT KITARTOTTA A PLANKET

Hozzászólások

Hogyan fogynak a nők Brazíliától Kínáig?
Miért olyan vékonyak a kínai nők, mitől olyan kicsattanóan egészségesek a brazil vagy a görög asszonyok? Minden nőnek, függetlenül attól, hol él, megvannak a sajátos kis trükkjei, amelyekkel megőrizheti alakját. Van, aki a kókuszolajra, és van, aki a reggelire esküszik. Tegyünk egy kis világ körüli utat, és lessünk el néhány trükköt más országok lakóitól.
Súlykímélő karácsonyi desszertek
A karácsony nem csak a halászlé és a töltött káposzta, de az édességek fénykora is. Az ünnepek alatt asztalra kerülnek a klasszikusnak számító bejglik, kalácsok, kuglófok, krémes sütemények, édes mézes kekszek. Szinte lehetetlen ellenállni, ám ha az ünnepek végén mérlegre állunk, keserű percek várhatnak ránk.
A legszínesebb karácsonyi manikűrök
Karácsonykor a körmeinket is szeretjük ünnepi színekbe „öltöztetni”. Lássuk a legszínesebb megoldásokat! Ilyenkor tarol az arany, a piros és a zöld is!
A 8 kedvenc edzéstervünk, 30 szuper gyakorlattal
Összeszedtük a kedvenc gyakorlatsorainkat, melyekben megtalálhat mindent, attól függően, hogy karral, combra, fenékre, vádlira, vagy hasra szeretne erősíteni.
Sovány vagyok, hízni szeretnék!
Ki hinné, hogy vannak, akik azt szeretnék, hogy kicsit jobban gömbölyödjenek? Bizonyára azt is nehéz elhinni, hogy hízni nehezebb, mint fogyni. Míg arra, hogy hogyan kell leadni pár kilót, szinte mindenkinek van ötlete, addig az egészséges hízásra nem szokás tippeket adni.
Ezt nézzük meg az alternatív tejek címkéjén!
Dietetikusok szerint ezeket az értékeket mindenképpen nézzük meg az alternatív tejek csomagolásán! Az sem mindegy, hogy mire szeretnénk felhasználni a tejet. És az is kiderül, hogy miért olyan szuper megoldás a borsótej!
Stresszes a gyerek – tanítsa meg levezetni
Számos olyan apró dolog létezhet egy kisgyerek életében, amelyről a szülők nem tudnak, ám őket mégis nagyon felzaklatják. Beszélni csak nehezen hajlandóak, nyaggatással a szülő nem megy semmire. A legtöbb, amit tehet, hogy ha a gyerek hallgat, legalább tanítsa meg neki, hogyan vezetheti le a feszültséget.
Ők az Exatlon Hungary második évadának Bajnokai
2020. januárjában szintet lép az Exatlon Hungary. A TV2 sikerműsorának új évada ismét a Dominikai Köztársaságból jelentkezik, de új helyszínen, még látványosabb és nehezebb pályákon szállnak versenybe a Bajnokok és Kihívóik.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.