Oldal kiválasztása
A helyes testtartás elsajátítása után, így lehetünk mi a plank bajnokai otthon!

1 hónapos plank kihívás kezdőknek és újrakezdőknek

 

Tisztázzuk az elején. Ha az elmúlt 5 évben semmit nem sportolt, akkor a plank gyakorlatok előtt, menjen el a háziorvosához, ha teheti, keressen fel egy személyi edzőt is. Mindig melegítsen be a gyakorlatok előtt, válasszon kényelmes, és biztonságos cipőt (ne csússzon a lába!), és mindig nyújtson le a gyakorlatok után!

A helyes plank állás:

plank

A helyes plank állás a harmadik. Kezdetben ne az idő hosszúságra, hanem a tökéletes pozícióra törekedjen. Hiszen a gyakorlat, akkor lesz hatásos.
Fotó: Shutterstock

 

A tartásnál figyeljen arra, hogy a csípője, a válla , vagy a feje „leessen”. A kezeit ne kulcsolja össze, vállszélességben tartsa őket.

A kihívás menete, nincs kőbe vésve. Emelje úgy a másodperceket, ahogyan Ön a legjobban bírja. Figyeljen a pontos testtartásra, a légzésére! A plank erősíti a hasizmokat, segít, hogy laposabb legyen a hasunk. Erősíti a hátunkat, miközben növeli a váll és kulcscsont körüli izmok rugalmasságát. Javítja az egyensúlyérzéket és testtartást.

30 napos plank kihívás

Fotó: Shutterstock/Diéta és Fitnesz

6 ERŐSÍTŐ PLANK GYAKORLAT, AMIT IMÁDNI FOG!

REKORD: A NŐ, AKI NÉGY ÓRÁN ÁT KITARTOTTA A PLANKET

Hozzászólások

Így előzhető meg, hogy tüdőgyulladás legyen a megfázásból
A megfázás rossz közérzettel, orrdugulással, orrfolyással, torokfájással járhat. Több alkalommal is áteshetünk rajta évente, rendszerint egy hét alatt elmúlnak a tünetei. Bizonyos esetekben azonban komoly szövődményeket, akár tüdőgyulladást is okozhat.
Jutalmaz vagy büntet? - Nevelési stílusok nyomában
A szülők érzik a felelősséget, a szülői stratégia kialakítása nem várhat. Nevelési stílusok előnyei, hátrányai, „kisokos” szülőknek és leendő anyukáknak, apukáknak.
Tari Annamária - Mi kell ahhoz, hogy változtatni tudjak az életemen?
„Képtelen vagyok bármin is változtatni. Mintha le lennék ragasztva, nem tudok mozdulni. Nem is hiszem igazán, hogy sikerülne. Ennyi év után? Kizártnak tartom…” (40 éves nő)
Mindent a limfómáról!
A limfóma, azaz a nyirokrák viszonylag gyakori daganattípusnak számít, és bármely korosztálynál kialakulhatnak bizonyos típusai. Nézzük a leggyakoribb kérdéseket a limfómáról.
Csodákra képes az arctorna, ha helyesen végezzük
Arctornával nemcsak a ráncokon segíthetünk, de a toka ellen is tehetünk. Nézzük a legnépszerűbb öt gyakorlatot, amit otthon is elvégezhetünk!
Fűszerek jótékony hatása röviden
Ezek az intenzív illatú és aromájú fűszerek nem csak feldobják vacsorája ízét, de nagyon jó hatással vannak az egészségre is.
12 hónap, hogy elérjük a célunkat - Így ütemezzünk!
Hamarosan vége a januárnak, és kiderül: sikerül e tartanunk az újévi fogadalmunkat. December végén hajlamosak vagyunk a  valóságtól elrugaszkodott célokat kitűzni.  Aztán telnek a hetek, a hónapok, és a dédelgetett tervekből nem lesz semmi. Még ha január elején a nagy lendülettel bele is kezdünk ebbe-abba, idővel elkopik a lendület, és visszatérünk a régi szokásainkhoz. Mit tehetünk ilyenkor?A coach válaszol!
Herpesz intim helyen, mit kezdjünk vele?
A herpesz több területen is megjelenhet a testen, ám az egyik legkellemetlenebb, amikor intim helyen jelentkezik. Így tudod megkülönböztetni egyéb panaszoktól és problémáktól! A szakorvos válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.