A gyakorlat helyes kivitelezésének elsajátítása után így lehet a plank bajnoka otthon!

1 hónapos plank kihívás kezdőknek és újrakezdőknek

Ha az elmúlt 5 évben semmit nem sportolt, akkor a plank gyakorlásának megkezdése előtt érdemes kikérnie egy gyógytornász vagy egy személyi edző tanácsát.

 

Fontos, hogy mindig melegítsen be a gyakorlat előtt, válasszon kényelmes és biztonságos cipő, hogy ne csússzon a lába, és minden alkalommal nyújtson le a gyakorlat elvégzése után.

 

A helyes plank állás:

plank

A helyes plank állás a harmadik. Kezdetben ne az idő hosszúságra, hanem a tökéletes pozíció kivitelezésére törekedjen, hiszen a gyakorlat így lesz hatásos
Fotó: Shutterstock

 

A tartásnál figyeljen arra, hogy a csípője, a válla és a feje feje „ne essen le”, tartsa a törzsét egyenesen. A kezeit ne kulcsolja össze, vállszélességben tartsa őket a földön.

A kihívás menete nincs kőbe vésve. Emelje úgy a másodperceket, ahogyan ön a legjobban bírja, az a lényeg, hogy mindig tartsa a helyes pozíciót. Figyeljen tehát a testtartásra, a légzésre! A plank erősíti a hasizmokat, a törzsizmokat, a hátizmokat, a váll és kulcscsont körüli izmokat. Javítja az egyensúlyérzéket és testtartást.

30 napos plank kihívás

Fotó: Shutterstock/Diéta és Fitnesz

 

6 ERŐSÍTŐ PLANK GYAKORLAT, AMIT IMÁDNI FOG!

REKORD: A NŐ, AKI NÉGY ÓRÁN ÁT KITARTOTTA A PLANKET

Hozzászólások

Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.