Nem kell koplalnunk, sanyargató diétákat követnünk – elég, ha néhány alapszabályt betartunk a mindennapokban, és fittebbek leszünk. Mindezek persze nem elegendőek, ha nagy súlyfeleslegtől szeretnénk megszabadulni, ám a fittség könnyebben elérhető.

10 tipp a fitt mindennapokért

1. Lépcsőzzön!

Gondolkodott már azon, amikor hosszú időn át izzadt a lépcsőzőgépen az edzőteremben, hogy mi értelme a sok fáradságnak? Nos, nagyon is sok. tüdőgyógyászok szerint 15 percnyi lépcsőzés ugyanolyan jótékony egészségügyi hatással bír, mint kétszer ennyi ideig tartó séta vagy kocogás. Más kutatások kimutatták, hogy naponta 6 perc taposás a gépen 10-15 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet már hat hét után. arról nem is beszélve, hogy rövid idő alatt sok kalóriát égethetünk el – 5 lépcsősor megmászása hetente ötször már jelentősen hozzájárulhat a súlycsökkenéshez.

2. Végezzen felüléseket nyújtott lábbal!

Tudta, hogy ha felülés közben hajlítva van a lábunk, kevésbé hatékony a gyakorlat? Ellenben, ha nyújtva van a lábunk, miközben a felülést végezzük, hamarabb elérhetjük a lapos, álompocakot. Ugyanúgy végezzük, mint a hagyományos felülést, kezek a tarkón, sarkak a földön. Ügyeljünk rá, hogy a lábunk ne emelkedjen el a földről, miközben felülünk. eleinte végezzünk tíz felülést pihenés nélkül, haladóknak húsz felülés lehet a cél.

3. Használjon lépésszámlálót!

Egy egyszerűbb lépésszámlálót már olcsón, akár pár ezer forintért is beszerezhet (egy komolyabb készülék esetében természetesen a határ a csillagos ég). A program motiválni fogja, hogy többet mozogjon – és persze kevesebbet üljön a fenekén.

4. Guggoljon!

Naponta mindössze 30 másodpercet vesz igénybe, ám az eredmény magáért beszél. A guggolás a legnagyobb izmainkat dolgoztatja meg: a láb- és a farizmokat egyaránt. Ha mély guggolásokat végzünk – a fenekünk ez esetben majdnem a földet érinti – hatékonyabb a gyakorlat. Ügyeljünk rá, hogy a térd a gyakorlat során ne menjen a boka elé. Állítsuk be a stoppert és végezzünk annyi guggolást, amennyit csak bírunk 30 másodperc alatt.

5. Indítsa aktívan a napot!

Tudta, hogy alvás közben óránként átlagosan 69 kalóriát éget el? (ez nyolcórai alvássorán 552 kalóriát jelent, ami annyi, mint a roston sült csirke, amit vacsorázott, és a két fánk, amit desszertként elfogyasztott – ez persze nem jelenti azt, hogy ajánlatos jól bevacsorázni lefekvés előtt.) Mindezt megfejelheti, ha reggel, ébredés után végez pár gyakorlatot. Végezzen néhány guggolást, kitörést.

6. Séta, séta, séta!

Minél többet lép, annál többet tesz az egészségéért, annál fittebb lesz. kutatások kimutatták, hogy a sok séta a szívünknek is jót tesz: 2000 sétáló tesztalany eredményei szerint akár 8 százalékkal is csökkentheti a szívinfarktus veszélyét.

7. Boltedzéssel a fogyásáért!

Bizony, a vásárlással is fogyhatunk. A plázákban, szupermarketekben való hosszú séták is számítanak – a cipekedésről már nem is beszélve. Arra azért ügyeljen, hogy kényelmes cipő legyen a társa a hosszú bevásárlókörutakon.

8. Kertészkedjen!

Nem baj, ha nincs nagy kertje, ahol kiélheti kertészkedési vágyait. Már a balkonon is remek kis konyhakertet alakíthatunk ki, elég hozzá néhány virágláda. kertészkedés közben remekül megdolgoztatjuk a váll- és karizmokat, arról nem is beszélve, hogy a magunk által termelt zöldségek, gyümölcsök sokkal finomabbak – és persze egészségesebbek is.

9. Lassítson!

Ha a súlyzós edzés a mindennapjainak része, soha ne siessen. Lassan emelje a súlyokat, ne lendületből dolgozzon. Így nem csak hatékonyabb az edzés, de arra is figyelhet, hogy helyesen kivitelezze a gyakorlatot.

10. Csak vidáman!

Emlékszik, mikor gyerekként annyira nevetett, hogy belefájdult a hasa? Egy kiadós nevetés állítólag megdolgoztatja a mély hasizmokat. kutatások szerint 10-15 perc kiadós nevetés alatt elégethetünk annyi kalóriát, amennyi egy közepes méretű csokiban található.

9 szuper ötlet – Így használja fel a chiamagot

Megharcolt az előítéletekkel Gelencsér Tímea

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink