Tudja, milyen könnyű megszabadulni 100 kalóriától? Semmi nem kell hozzá, csak pár perc és egy kis ötletesség. 100 kalória első hallásra talán nem tűnik soknak, de ha elgondolja, hogy egy kis trükkel ledolgozhatja az ebéd utáni csokiszeletet, máris sokkal jobb lesz a hangulata. Ötleteinket akár mindennap alkalmazhatja, sőt, egy nap többet is, így az eredmény is látványosabb.

18 hétköznapi cselekvés, amikkel könnyen megszabadul 100 kalóriától

  1. Iskola vagy óvoda után 15 perc intenzív játék vagy séta a gyerekekkel. Akár szabad levegőn, akár a lakásban, egy kis labdázás, bújócska, kergetőzés a játszótéren, máris 100 kalória leadását eredményezi.
  2. Mossa vagy porszívózza fel a nappalit, ebédlőt, konyhát. A házimunka remek zsírégető, ráadásul hasznos is. Túl sok időt nem vesz igénybe, mégis elegendő például egy müzliszelet ledolgozásához.
  3. Bowlingozzon! 30 perc bowlingozás több mint 100 kalóriát éget el. Remek program és kikapcsolódás akár barátokkal, akár családdal. Másnap még egy kis izomláza is lesz, hiszen mind a kar, mind a fenék, mind a comb izmait munkára fogta.
  4. Tudta-e, hogy a főzés égeti a kalóriákat? Legalábbis, ha olyan receptet talál, amelynek elkészítése legalább 45 percig tart. Ennyi ideig vágni, szelni, keverni, gyúrni, dagasztani, garantáltan leolvaszt 100 kalóriát. Ha mindehhez olyan receptet talál, amely még egészséges is, akkor két legyet ütött egy csapásra.
főzés, baki

Fotó: shutterstock

  1. Hulahoppkarikázza végig kedvenc sorozatát. 20-30 perc alatt nem csak 100 kalóriától szabadulhat meg, de jelentősen csökkentheti a derékbőségét és a haskörfogatát is. Vannak már olyan speciális hulahoppkarikák is, amelyeknek a belseje kis gömbökkel van kirakva, így még jelentősebb a zsírégetés és a formálódás.
  2. Szerezzen be egy lépésszámlálót és induljon hosszabb sétára. 2000 lépés éppen 100 kalória elégetéséhez elegendő. Ez lehet kutyasétáltatás, gyereksétáltatás vagy egyszerűen csak egy kellemes esti program a kedvessel a közeli parkban vagy a háztömb körül.
  3. Amikor csak lehet, álljon fel napközben. Persze ez leginkább azokra vonatkozik, akik ülőmunkát végeznek. 100 kalória összejöhet annyiból, hogy ha például mobilon beszél, feláll és sétálgat. Lépcsőn megy le a büfébe és ott is jön fel. Ebédidőben sétálgatva eszi meg a szendvicsét, vagy éppen akkor intézi el az esti bevásárlást, akkor szalad ki a postára, vagy a gyógyszertárba.
  4. Időre takarítson! Amikor legközelebb nekiesne a fürdőszoba kisikálásának vagy a konyhaszekrény takarításának, állítsa be a stopperét 20 percre. Ennyi idő alatt kell végeznie. Időtakarékos megoldás, ráadásul a 100 kalória elégetése garantált.
  5. Súlyzózás a porszívóval? Igen! De nem úgy, hogy a feje fölé kapja, és úgy emelgeti. Állítsa a szívás erősségét a lehető legmagasabb fokozatra. Így ugyanakkora területet hosszabb idő alatt, de ami még fontosabb, erőteljesebb izommunkával tud kitakarítani. Különösen érvényes ez a szőnyegek porszívózására. Hasra és karra fog erősödni!
  6. Fürdés előtt végezzen 50 hasizomgyakorlatot és 10 fekvőtámaszt. Másnap 40 hasizomgyakorlatot és 10-12 kitörést. Ezekhez mindössze 5-10 perc szükséges, mégis villámgyorsan tovatűnik 100 kalória. Ráadásul rendszeresen végezve még formálódhat is, a hasizmok például nagyon gyorsan fejlődnek.
  7. Szeret vásárolni? Na és kirakatokat nézegetni? Akkor többet ne legyen lelkifurdalása egy kis céltalan bóklászás, kirakatnézegetés, esetleg vásárolgatás miatt. 40 perces kirakatnézegetéssel, ruhapróbálgatással 100 kalória mínuszt könyvelhet el, és már megint sikerült összekötni a kellemest a hasznossal.
  8. Bevásárlókocsi helyett próbálkozzon inkább a kis kézi kosárral, ha közértbe megy. A kocsiba ugyan sok minden belefér, de túl könnyű tolni. A kosarat viszont hurcolni kell, letenni, felvenni, amibe még bele is izzadhat. Remek zsírégető módszer, és az ember még pénzt is spórolhat vele. Hiszen lehet, hogy egy-két felesleges dolgot éppen azért nem veszünk meg, mert nem szeretnénk túl sokat cipekedni vagy már bele sem fér a kosárba.
vásárlás, élelmiszer, életmód

Fotó: shutterstock

  1. Ha szeret táncolni, otthon is megteheti, nem kell klubokba, diszkókba járnia. Egyszerűen csak tegye fel kedvenc zeneszámait és táncoljon végig legalább két-három számot. Ha teljes erőbedobással teszi és szívből, jókedvvel táncol, nem csak kalóriákat olvaszthat le magáról, de még a lába, a hasa és a csípője is formásodhat.
  2. Soha ne használjon liftet. Ha naponta csak kétszer mászik meg kétemeletnyi magasságot, nem csak elégeti azt a bizonyos 100 kalóriát, de hatékonyan erősítette a comb és a vádli izmait.
  3. Napi tizenöt perc sétával szintén sokat tehet az egészségéért. Nem csak az elégetett kalóriák miatt, hanem a tüdeje, állóképessége erősítése szempontjából is. Tizenöt perc séta vacsora után segít megemészteni az ételt, ráadásul pihentetőbb alvást is biztosít.
  4. Tudta-e, hogy húszperces csókolózással is el lehet búcsúzni 100 kalóriától? Ez tipikus esete annak, amikor a kellemest összekötjük a hasznossal. 20 perc csókolózás pedig igen sok mindenhez meghozhatja a kedvet, ami további kalóriák elégetéséhez vezet.
  5. Minden este zuhanyozás vagy fürdés előtt végezzen 80-100 hasizomgyakorlatot vagy egyszerű hasprést. Ennyi idő alatt megmelegszik a víz, eltűnik sok felesleges kalória, a rendszeres gyakorlatozás pedig pár héten belül tónusosabb, izmosabb hasat eredményez. Ehhez még csak extra idő és edzőterem sem kell.
  6. Minden napra tervezzen be egy kis testmozgást. Naponta 3-5 percet csak egyetlen testrésze átmozgatásával töltsön. Egyik nap végezzen 10-15 fekvőtámaszt, másnap 20-30 kitörést vagy guggolást, harmadnap néhány lábemelést. A lényeg, hogy mindennap koncentráltan mozogjon legalább 5 percet, az izmaira összpontosítva.

10 tanács, hogyan égessen el 100 kalóriát

7 tipp kalória- és porciókontrollra

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink