Oldal kiválasztása
A kettlebell multifunkcionális eszköz, de a boka stabilitására és derékfájdalmakra rendkívül jól használható.

3 kettlebell alapgyakorlat

Guggolás és állig húzás kettlebell segítségével

Álljunk széles terpeszbe úgy, hogy a lábfejeink kifelé nézzenek. A súlyzó végig a kezünkben van, mélyen leguggolunk, a kettlebell szinte súrolja a talajt, majd elkezdünk kiegyenesedni. A súlyt végig magunk előtt húzzuk fel, egészen az állunkig. (Ismétlés: 10x)

Guggolás és állig húzás kettlebell segítségével

Guggolás és állig húzás kettlebell segítségével
Fotó: Shutterstock

Kettlebell swing

Más néven harangozás. Ez a gyakorlat nem csak a kőkemény popsikért felel, de derékbántalmakra is kifejezetten jó, mert stabilizálja a törzset. Álljunk vállszélességnél valamivel nagyobb terpeszbe, majd a súly előttünk van, és leguggolunk. Vegyük fel a kettlebellt, vegyünk egy nagy levegőt, közben álljunk fel, a súlyt pedig lendítsük előre. Kilégzésnél ereszkedünk vissza guggolásba, a súly ekkor megy a lábaink közé. A hátunk a gyakorlat alatt egyenes, figyeljünk a helyes csípőtartásra, és arra, hogy hogy izmainkkal kontrolláljunk lendítésnél a súlyt. (Ismétlés: 20x)

Kettlebell swing

Kettlebell swing
Fotó: Shutterstock

Kettlebell szélmalom

Lábfejünket abba az irányba fordítsuk, amerre először fogunk dőlni. Egyik kezünkbe fogjuk meg a kettlbellt, majd emeljük a magasba úgy, hogy a másik kezünkkel megpróbáljuk megérinteni a földet, az azonos lábunk előtt. Ügyeljünk arra, hogy a fenék nem megy hátra, a karunk pedig végig egyenes a gyakorlat alatt. A lábakat sem hajlítjuk be. Alapos bemelegítés javasolt a gyakorlat előtt! (Ismétlés 10-10/oldal)

Kettlebell szélmalom

Kettlebell szélmalom
Fotó: Shutterstock

Az egyensúly fejlesztése

Hozzászólások

Anyukák a dietetikusnál
A táplálással kapcsolatos problémák, aggodalmak különösen megviselik az anyukákat. Kezdetben a szoptatás okozhat lelki vívódást, majd a hozzátáplálás bevezetése és kivitelezése. Mire ezen túlesünk, máris ott vagyunk a dackorszaknál, amikor „csak azért sem” alapon próbálgatja a határokat és az erejét a csemete, aki ráadásul válogatós is.
6 szokás, ami segít az életmódváltásban
Minden az alapoknál kezdődik, így az életmódváltás is. Nem azt javasoljuk, hogy hatalmas tempóban vágj bele egy új életbe. Napi 6 szokást vezess be az életedbe, amelyek tökéletes alapokat biztosítanak. 
A dietetikus válaszol: minden, amit a purin diétáról tudni kell!
Kiknek javasolt a purin diéta? Mit kockáztatunk vele, ha olyan ételeket eszünk, amelyek kifejezetten tiltottak? A dietetikus válaszol!
A legjobb téli reggelik - receptek
Hétvégén, ha több időnk van, szívesen ülünk közösen az asztalhoz párunkkal, családunkkal, hogy elköltsünk egy kiadós, kellemes reggelit. Mivel hideg időben jobban igényli a szervezet a tápláló ételeket, az intenzívebb ízeket, esetleg a meleg ételeket, érdemes lenne a hétköznapokban is egy kicsit korábban kelni és időt hagyni egy vitaminban és tápanyagban gazdag, egészséges, ízletes téli reggelire.
240 kilóról fogyott le látványosan a sorozatszínész
240 kiló volt Ethan Suplee, amikor eldöntötte, hogy változtat az életén. Alig lehet felismerni!
Hozd formába magad! Kar-, és vállformáló gyakorlatsor - lépésről lépésre
Hozd magad formába! Formáld, erősítsd a karod és a vállad a következő gyakorlatsorral, amit edzőnk állított össze!
Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Miért fáj a derekunk, ha köhögünk?
A köhögés néhány embernél felerősíti az egyébként is jelen lévő derékfájdalmat, másoknál csupán köhögéskor jelentkezik a kínzó érzés. De van e összefüggés a köhögés és a derékfájdalom között? A szakorvos válaszol! 
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.