A kettlebell multifunkcionális eszköz, de a boka stabilitására és derékfájdalmakra rendkívül jól használható.

3 kettlebell alapgyakorlat, ami gyönyörűen formálja a testet

Guggolás és állig húzás kettlebell segítségével

Álljunk széles terpeszbe úgy, hogy a lábfejeink kifelé nézzenek. A súlyzó végig a kezünkben van, mélyen leguggolunk, a kettlebell szinte súrolja a talajt, majd elkezdünk kiegyenesedni. A súlyt végig magunk előtt húzzuk fel, egészen az állunkig. (Ismétlés: 10x)

Guggolás és állig húzás kettlebell segítségével

Guggolás és állig húzás kettlebell segítségével
Fotó: Shutterstock

Kettlebell swing

Más néven harangozás. Ez a gyakorlat nem csak a kőkemény popsikért felel, de derékbántalmakra is kifejezetten jó, mert stabilizálja a törzset. Álljunk vállszélességnél valamivel nagyobb terpeszbe, majd a súly előttünk van, és leguggolunk. Vegyük fel a kettlebellt, vegyünk egy nagy levegőt, közben álljunk fel, a súlyt pedig lendítsük előre. Kilégzésnél ereszkedünk vissza guggolásba, a súly ekkor megy a lábaink közé. A hátunk a gyakorlat alatt egyenes, figyeljünk a helyes csípőtartásra, és arra, hogy hogy izmainkkal kontrolláljunk lendítésnél a súlyt. (Ismétlés: 20x)

Kettlebell swing

Kettlebell swing
Fotó: Shutterstock

Kettlebell szélmalom

Lábfejünket abba az irányba fordítsuk, amerre először fogunk dőlni. Egyik kezünkbe fogjuk meg a kettlbellt, majd emeljük a magasba úgy, hogy a másik kezünkkel megpróbáljuk megérinteni a földet, az azonos lábunk előtt. Ügyeljünk arra, hogy a fenék nem megy hátra, a karunk pedig végig egyenes a gyakorlat alatt. A lábakat sem hajlítjuk be. Alapos bemelegítés javasolt a gyakorlat előtt! (Ismétlés 10-10/oldal)

Kettlebell szélmalom

Kettlebell szélmalom
Fotó: Shutterstock

Miért fontos fejleszteni az egyensúlyt?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

5 durva jel, hogy nem eszel elég proteint
Nem csak a testépítőknek fontos a megfelelő mennyiségű fehérjebevitel. Ha hiányzik ez a fontos makromolekula a szervezetből, az problémákhoz vezethet. Öt figyelmeztető jel, amit tapasztalva érdemes jobban odafigyelni a proteinbevitelre.
Hogyan alakítsuk az egészséges életmódot és a testmozgást szakmai hivatássá
Az egészséges életmód és testmozgás szenvedélyének szakmai hivatássá tételéhez elengedhetetlen a személyes elköteleződés, a szakmai képzések megszerzése, és a gyakorlati tapasztalatok gyűjtése. Fontos a folyamatos tanulás, a hálózatépítés, valamint egy erős személyes márkának és jelenlétnek a kialakítása a sikeres edzői karrier érdekében. Ha rendelkezel a megfelelő személyiségjegyekkel és hajlandó vagy energiát fektetni céljaid elérésébe, sikeres karriert építhetsz ebben a növekvő ágazatban.
Íme egy olcsó gyógynövény, ami minden nőnek kötelező
A mai kor embere minden olyan betegségre fogyaszthatja ezt az egyszerű gyógynövényt, ahol görcsoldásra és gyulladáscsökkentésre van szükség.
Cukormentes raffaello golyó lesz a húsvéti asztal sztárja
Ez az isteni desszertet gyorsan, sütés nélkül elkészítheted, ha hirtelen vendégeket vársz, vagy csak hirtelen szeretnél összedobni valami finomat
Mik az elegáns öltözködés alapjai: útmutató nőnek és férfiaknak
Az elegáns öltözködés a hétköznapok és az ünnepi alkalmak során is fontos lehet. Ennek szabályai számtalan apróságból tevődnek össze. A legfőbb pillére mindennek természetesen az öltöny, kosztüm, szoknya, nadrág vagy ing, amely kapcsán bátran fordulhatsz a MrSale Öltönyüzlethez. De tudtad, hogy ezen felül még számos más dologra is szükség lesz a tökéletes megjelenéshez?
10 dolog, amit soha ne titkolj el az orvosod elől
Amikor valamilyen panasszal felkeressük az orvosunkat, azzal a szándékkal tesszük, hogy segítséget kapjunk. Erre azonban csak akkor van esélyünk, ha a kérdéseire őszintén válaszolunk.
Gazdag tojásos reggeli tavaszra, ha diétázol
A tojás rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például foszfort, cinket, kalciumot, vasat és cinket, emellett pedig vitaminokban is gazdag. Így rengeteg hasznos anyaghoz juthat a szervezeted a diéta közben amellett, hogy gyorsan megszabadulhatsz a súlyfeleslegtől.
Olcsó magyar zöldség, amivel sokkal könnyebb a diéta
Levesbe ízesítőként, délutáni rágcsálnivalónak fogyókúra esetén, smoothie-ba keverve – bárhogyan fogyasztjuk is, a zeller egészséges és finom zöldség. Telis-tele van tápanyagokkal, vitaminokkal.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.