Oldal kiválasztása
A kettlebell multifunkcionális eszköz, de a boka stabilitására és derékfájdalmakra rendkívül jól használható.

3 kettlebell alapgyakorlat

Guggolás és állig húzás kettlebell segítségével

Álljunk széles terpeszbe úgy, hogy a lábfejeink kifelé nézzenek. A súlyzó végig a kezünkben van, mélyen leguggolunk, a kettlebell szinte súrolja a talajt, majd elkezdünk kiegyenesedni. A súlyt végig magunk előtt húzzuk fel, egészen az állunkig. (Ismétlés: 10x)

Guggolás és állig húzás kettlebell segítségével

Guggolás és állig húzás kettlebell segítségével
Fotó: Shutterstock

Kettlebell swing

Más néven harangozás. Ez a gyakorlat nem csak a kőkemény popsikért felel, de derékbántalmakra is kifejezetten jó, mert stabilizálja a törzset. Álljunk vállszélességnél valamivel nagyobb terpeszbe, majd a súly előttünk van, és leguggolunk. Vegyük fel a kettlebellt, vegyünk egy nagy levegőt, közben álljunk fel, a súlyt pedig lendítsük előre. Kilégzésnél ereszkedünk vissza guggolásba, a súly ekkor megy a lábaink közé. A hátunk a gyakorlat alatt egyenes, figyeljünk a helyes csípőtartásra, és arra, hogy hogy izmainkkal kontrolláljunk lendítésnél a súlyt. (Ismétlés: 20x)

Kettlebell swing

Kettlebell swing
Fotó: Shutterstock

Kettlebell szélmalom

Lábfejünket abba az irányba fordítsuk, amerre először fogunk dőlni. Egyik kezünkbe fogjuk meg a kettlbellt, majd emeljük a magasba úgy, hogy a másik kezünkkel megpróbáljuk megérinteni a földet, az azonos lábunk előtt. Ügyeljünk arra, hogy a fenék nem megy hátra, a karunk pedig végig egyenes a gyakorlat alatt. A lábakat sem hajlítjuk be. Alapos bemelegítés javasolt a gyakorlat előtt! (Ismétlés 10-10/oldal)

Kettlebell szélmalom

Kettlebell szélmalom
Fotó: Shutterstock

Az egyensúly fejlesztése

Hozzászólások

Diéta és Fitnesz a Facebook-on

Fogyjon 4 hónap alatt 8-10 kilót!
A villámdiéták csak azt eredményezik, hogy az első kiadósabb vacsora után sírva fakadunk a mérleg számlapját látva. Egy stabil, négy hónapon át tartó, éhezésmentes kúrával viszont könnyedén elérhetjük a kívánt testsúlyt, és minden bizonnyal stabilizálhatjuk is.
Életveszélyes: Szikláról lógva fotózkodik a szerelmespár
Mennyit ér meg egy tökéletes fotó? Néhány influenszernek bármit, akár az életüket is kockáztatják. Ahogyan ez a pár is.
Bullying - Hogyan kezeljük az iskolai zaklatást?
Bullying, azaz a bántalmazás, zaklatás. Hol a határ az ugratás és bullying közt, és mit tehetünk, ha úgy érezzük, bántanak minket?
60 kilót fogytak összesen az Ázsia Expressz versenyzői
Rohannak, kiabálnak, stoppolnak. Van, hogy egy udvaron alszanak, s vacsorát sem kapnak. Az Ázsia Expressz szereplői nem luxusutazásra mentek, és a kalandnak hála összesen 60 kilótól szabadultak meg.
Édes teher – Gyakorlatok kismamáknak
A mozgásnak számos pozitív hatása ismeretes a számunkra, a kismamák viszont csak panaszmentes esetben, bizonyos szabályok betartása és szigorú orvosi felügyelet mellett végezhetnek sporttevékenységet.
Az olimpikontól a sportmániásig – Mit sportolnak korunk hercegnői?
Ezek a hercegnők és hercegnék bizony nem félnek a testmozgástól! Van köztük olimpikon, de olyan is, akinek számos csonttörés sem szegte kedvét a küzdősporttól!
Tényleg hasznos? Mindent a mono-diétáról!
Követni ugyan egyszerű a mono-diétát, de a segítségével elért súlyvesztést, már annál nehezebb megtartani.
6 egészséges recept szilvával, szőlővel
Mennyire kell óvatosnak lenni a szilvával, és a szőlővel? Íme néhány tuti recept, ami nem okoz majd gondot.
A vashiány és a vérszegénység 13 jele 
Ha különösebb ok nélkül állandóan kimerült és fáradt, érdemes vashiányra gyanakodni. A felnőtt lakosság zömét, különösen a nőket érinti ez a gond
Fehérjeturmix, ahogyan Arnold Schwarzenegger csinálja - videó
Tulajdonképpen Arnold Schwarzenegger egy 9 perces videóban, mindent elárul, ami a sikeres életmódváltáshoz kell. Megmutatja, hogy milyen fehérjeturmixot iszik, megnézhetjük, hogy mi van a hűtőjében, ahogyan arról is beszél, hogy szerinte hogyan tudjuk erősíteni az immunrendszerünket.
Építsünk kapcsolatot a testünkkel
Ahhoz, hogy újraépítsük a testünkkel való kapcsolatot – ami gyermekkorunkban még ösztönösen megvolt –, a tudatos és szeretetteli hozzáálláson kívül szükségünk lesz némi kíváncsiságra, játékosságra, s legfőképpen egy jó adag bátorságra.
Inspirálja magát az edzésre Liptai Claudia Instájával
A jövő 50 élelmiszere: a kaktusztól a gyökérzöldségekig
Összeállították annak az 50 tápláló élelmiszernek a listáját, amelyek fogyasztása az emberi szervezet, termesztése pedig a bolygónk számára volna kedvezőbb a jelenleg szinte egyeduralkodó alapanyagokhoz képest.
4 étel, amit jobb, ha nem eszik meg a gyermek! Ezeket adja neki helyette!
Mit ehetnek a gyerekek, és mi az, amit jobb kiiktatni az étrendjükből? Mindenre van egészségesebb megoldás!
Alternatív megoldások egészséges pizzához - 5 tuti recept
Pizzát rendelni? Ugyan! Otthon is szuperfinom és egészséges pizzákat készíthetünk. Ha nincs kedvünk bajlódni a tészta készítésével, a legtöbb nagyobb szupermarketben beszerezhetünk kész, fagyasztott, teljes kiőrlésű terméket – csak meg kell pakolni jobbnál jobb feltétekkel.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.