Oldal kiválasztása
Ha valaki egészségesen él, még kevés mozgással sem gond szülés után visszanyernie az alakját. De azért vannak, akik sokat szenvednek ezzel – főleg a többedik gyermek után. Mert az bizony nem általános dolog – jobbára csak a hollywoodi sztároknál dívik –, hogy valaki egyáltalán nem szoptat, és pár hét után már ugyanúgy edz, mint a terhessége előtt. Azért a hírességeknek is vannak használható ötleteik számunkra – és nem csak szülés utánra.

7 napos menetrend, a sztárok edzésterve

Persze ne akarjuk felvenni a versenyt a gyakorlatilag korlátlan anyagiakkal és rengeteg szabadidővel rendelkező sztárokkal, de azt megtanulhatjuk tőlük, hogy a tudatosság, a megtervezett étkezés és a rendszeres mozgásprogram vezet csak eredményre. Így van ez az átlagos életvitelű nők esetében is.Elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrend, amely energiát ad a szoptatáshoz vagy a napi munkához. A terhesség 9 hónapból áll – és sokszor éppen ugyanennyi időt vesz igénybe, mire egy nő szervezete visszaáll a régi ritmusba. Nem érdemes türelmetlenkedni, és feláldozni a szoptatás időszakát csak azért, hogy 3 hónappal előbb nyerjük vissza az alakunkat. Ha csak a szülés utáni 1 évvel sikerül, az is nagyszerű eredmény.

Csillagszabályok – Összeállította: Michael George, számos amerikai híresség trénere

 • Heti öt nap súlyzós edzés, heti hat nap kardio tréning. Plusz szigorú diéta. Ezzel bárkit kamerakész állapotba lehet hozni pár hét alatt.
 • Szakszerűen összeállított étrend, amely napi öt kisadag ételt és 2-3 normál adagot tartalmaz. Vagyis a csillagmamák minden harmadik órában étkeznek, hogy emésztésük optimális fordulatszámon tudjon dolgozni.
 • A hasizomgyakorlatok fontosak: Reese Whiterspoonnal, aki szintén kisgyermekes mama, George rendszeresen lábemelős-keresztezős gyakorlatot végeztet.
 • Aki rossz étkezési szokásokat sajátított el otthon, annak az agy-test kapcsolatot újra kell értelmeznie. Ha sikerül a világlátásában fontos helyre tenni a fitneszt, akkor könnyebb lesz betartani a helyes étrendet.
 • PMS idején kerülni kell a gyors vagy hirtelen mozdulatokat (inkább a futópadot, a szobabiciklit vagy a gyaloglást választják). Fejfájás, vagy megfázás esetén nyújtó- vagy jógagyakorlatokat végeznek. Szóval bármennyire fáradtak, nem adják fel.

Menetrend – földönjáróknak

A legtöbb sztár az edzésprogramjánál ügyel arra, hogy elkerülje a monotóniát. Sokan ugyanis a monotónia miatt szokták abbahagyni a mozgást. Hogy fenntartsa az érdeklődését, váltogassa a kardio- tevékenységeket:

 • Hétfőn step- vagy ún. low-impact (nem túl gyors) aerobik órát válasszon. Ezek az egyensúlyt és az akaraterőt, a kitartást erősítik.
 • Kedden választhat gépeket: 15 perc a taposógépen, 15 perc a lépcsőzőn, 15 perc a szobabiciklin.
 • Szerdán valami újba kell belevágnia: kipróbálhatja az aerobik boxolást, vagy egyéb újdonságot, amely sok energiát használ el, ugyanakkor erősít.
 • Csütörtök lehet a csapatjátékok napja: kosárlabda, röplabda…
 • Pénteken ússzon, hogy felfrissüljön. Persze kicserélheti low-impact (nem túl gyors) aerobik órával is, hogy kicsit lenyugodjon a heti rohanás után.
 • Szombaton Power jóga órára mehet, hogy rugalmas legyen, és hogy egy picit lenyugodhasson a heti rohanás után.
 • Vasárnap csináljon szabadtéri családi programot: menjen biciklizni, túrázni, sétálni, vagy hegyet mászni.

Minden nap persze keveseknek van idejük sportolni. De ha a hét három napján ráveszi magát a mozgásra, már sokat tett az alakja visszanyeréséért.

Ha folyton váltogatja az edzéseket, akkor – azon kívül, hogy nem fog unatkozni – keresztedzést is végez egyben. Vagyis biztos, hogy minden izmát és mindenféle képességét meg fogja dolgoztatni. Így az eredmény hamarabb lesz látható.

Nagy sztárok – kis titkok

 1. Jennifer Lopezzel a régi guggoltatások helyett Michael George félguggoló helyzetben végeztet gyakorlatokat a lábformázáshoz: vállnyi széles terpeszállásban, enyhén behajlított térdekkel majdnem ülő pozícióba kell ereszkedni, majd így két 25-ös sorozatban lábujjhegyre és sarokra állni.

  Jennifer Lopez

  Jennifer Lopez
  Fotó: Getty Images/ James Devaney/GC Images

 2. Jennifer Aniston a karizmaira kényes. Ő olyan – még középiskolából jól ismert – gyakorlatokat végez, mint a karkörzés, a vállmagasságban előre nyújtott karokkal végzett kis körzés. Ön is végezheti ezt – mindkét irányba 1-1 percig, három sorozatban.
 3. George leghíresebb eredménye Meg Ryan szépen formázott bicepsze. Kétkilós súlyzókkal végezzen 12 hagyományos karhajlítást, majd ismét 12- karhajlítást háromkilós súlyzóval. Ügyeljen arra, hogy derékszögnél feljebb ne emelje a súlyokat, ott viszont tartsa meg egy pillanatra őket. Arra is figyeljen, hogy amikor leengedi a karját, a csuklóját fordítsa be a combja felé – amikor felemeli, akkor viszont a csuklója felfelé nézzen.

Mivel készülnek a nyárra a sztárok?

Szorongó sztárok

 

 

Hozzászólások

Vilmos és Katalin gyermekei sportos ajándékokat kértek karácsonyra - ezek vannak a listán!
Sarolta hercegnő, és György herceg már megírta a listát a Mikulásnak (az Egyesült Királyságban Father Christmas, vagyis a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot – a szerk.). A Mirror lap beszámolója szerint Vilmos és Katalin gyermekei sporthoz kapcsolódó ajándékokat kértek, ám nem mindent kapnak meg a listáról...
„Mi akkor is egy család vagyunk” - magányos, vagy széthúzó karácsonyok
Talán a karácsony az az ünnep, amikor mindenki azt érzi, hogy a legnagyobb kontrasztot kell átélnie mások pazar élete láttán. Ha valakinek épp nincs párkapcsolata, ilyenkor szokta a „Föld kerekén legmagányosabbnak” érezni magát. Mások pedig családban is boldogtalanok.
Laborkisokos - Mit mutat a vérképünk?
A laborleletek értelmezése nem várható el az átlagbetegtől, épp elég, amikor meglátja, hány értéke mellett szerepel egy apró csillag. Ilyenkor aztán jön a pánik, hogy vajon mi áll a háttérben, milyen betegséget jelezhet a megváltozott érték.
8 divatos rövid haj, amit bátran viseljen 40 felett
A rövid haj nem ütközik a nőiességgel! Negyvenen túl sem kell ragaszkodni az unalmas frizurákhoz!
Jennifer Lopez olcsó fülbevalójáért rohamozták meg a boltokat a nők
Ne gondoljon drága gyémántokra. Talán még az sem késő, hogy ezt a fülbevalót kérje karácsonyra!
Akupunktúrával a menopauza ellen
Nincs menekvés, a menopauza előbb-utóbb minden nőt utolér – ám az akupunktúrás kezelések hatékonyan enyhíthetik a vele járó kellemetlen tüneteket.
Gyömbér tea és pakolás a téli csodaszer
Igazi csodaszer a gyömbér, amiből teát és pakolást is készíthetünk, ezzel pedig turbózhatjuk az immunrendszerünket. Mondjuk, hogyan!
12 ok a folyamatos fáradtság mögött
Nem csak a maratoni futás vagy a tizenkét órás munka és az egész napos nagytakarítás tehet kimerültté. A mindennapokban számos dolog van, amelyről nem is gondolnánk, hogy fáradttá, levertté tesz. Vizsgáljuk meg ezeket közelebbről.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.