Ha valaki egészségesen él, még kevés mozgással sem gond szülés után visszanyernie az alakját. De azért vannak, akik sokat szenvednek ezzel – főleg a többedik gyermek után. Mert az bizony nem általános dolog – jobbára csak a hollywoodi sztároknál dívik –, hogy valaki egyáltalán nem szoptat, és pár hét után már ugyanúgy edz, mint a terhessége előtt. Azért a hírességeknek is vannak használható ötleteik számunkra – és nem csak szülés utánra.

7 napos menetrend, a sztárok edzésterve

Persze ne akarjuk felvenni a versenyt a gyakorlatilag korlátlan anyagiakkal és rengeteg szabadidővel rendelkező sztárokkal, de azt megtanulhatjuk tőlük, hogy a tudatosság, a megtervezett étkezés és a rendszeres mozgásprogram vezet csak eredményre. Így van ez az átlagos életvitelű nők esetében is.Elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrend, amely energiát ad a szoptatáshoz vagy a napi munkához. A terhesség 9 hónapból áll – és sokszor éppen ugyanennyi időt vesz igénybe, mire egy nő szervezete visszaáll a régi ritmusba. Nem érdemes türelmetlenkedni, és feláldozni a szoptatás időszakát csak azért, hogy 3 hónappal előbb nyerjük vissza az alakunkat. Ha csak a szülés utáni 1 évvel sikerül, az is nagyszerű eredmény.

Csillagszabályok – Összeállította: Michael George, számos amerikai híresség trénere

 • Heti öt nap súlyzós edzés, heti hat nap kardio tréning. Plusz szigorú diéta. Ezzel bárkit kamerakész állapotba lehet hozni pár hét alatt.
 • Szakszerűen összeállított étrend, amely napi öt kisadag ételt és 2-3 normál adagot tartalmaz. Vagyis a csillagmamák minden harmadik órában étkeznek, hogy emésztésük optimális fordulatszámon tudjon dolgozni.
 • A hasizomgyakorlatok fontosak: Reese Whiterspoonnal, aki szintén kisgyermekes mama, George rendszeresen lábemelős-keresztezős gyakorlatot végeztet.
 • Aki rossz étkezési szokásokat sajátított el otthon, annak az agy-test kapcsolatot újra kell értelmeznie. Ha sikerül a világlátásában fontos helyre tenni a fitneszt, akkor könnyebb lesz betartani a helyes étrendet.
 • PMS idején kerülni kell a gyors vagy hirtelen mozdulatokat (inkább a futópadot, a szobabiciklit vagy a gyaloglást választják). Fejfájás, vagy megfázás esetén nyújtó- vagy jógagyakorlatokat végeznek. Szóval bármennyire fáradtak, nem adják fel.

Menetrend – földönjáróknak

A legtöbb sztár az edzésprogramjánál ügyel arra, hogy elkerülje a monotóniát. Sokan ugyanis a monotónia miatt szokták abbahagyni a mozgást. Hogy fenntartsa az érdeklődését, váltogassa a kardio- tevékenységeket:

 • Hétfőn step- vagy ún. low-impact (nem túl gyors) aerobik órát válasszon. Ezek az egyensúlyt és az akaraterőt, a kitartást erősítik.
 • Kedden választhat gépeket: 15 perc a taposógépen, 15 perc a lépcsőzőn, 15 perc a szobabiciklin.
 • Szerdán valami újba kell belevágnia: kipróbálhatja az aerobik boxolást, vagy egyéb újdonságot, amely sok energiát használ el, ugyanakkor erősít.
 • Csütörtök lehet a csapatjátékok napja: kosárlabda, röplabda…
 • Pénteken ússzon, hogy felfrissüljön. Persze kicserélheti low-impact (nem túl gyors) aerobik órával is, hogy kicsit lenyugodjon a heti rohanás után.
 • Szombaton Power jóga órára mehet, hogy rugalmas legyen, és hogy egy picit lenyugodhasson a heti rohanás után.
 • Vasárnap csináljon szabadtéri családi programot: menjen biciklizni, túrázni, sétálni, vagy hegyet mászni.

Minden nap persze keveseknek van idejük sportolni. De ha a hét három napján ráveszi magát a mozgásra, már sokat tett az alakja visszanyeréséért.

Ha folyton váltogatja az edzéseket, akkor – azon kívül, hogy nem fog unatkozni – keresztedzést is végez egyben. Vagyis biztos, hogy minden izmát és mindenféle képességét meg fogja dolgoztatni. Így az eredmény hamarabb lesz látható.

Nagy sztárok – kis titkok

 1. Jennifer Lopezzel a régi guggoltatások helyett Michael George félguggoló helyzetben végeztet gyakorlatokat a lábformázáshoz: vállnyi széles terpeszállásban, enyhén behajlított térdekkel majdnem ülő pozícióba kell ereszkedni, majd így két 25-ös sorozatban lábujjhegyre és sarokra állni.

  Jennifer Lopez

  Jennifer Lopez
  Fotó: Getty Images/ James Devaney/GC Images

 2. Jennifer Aniston a karizmaira kényes. Ő olyan – még középiskolából jól ismert – gyakorlatokat végez, mint a karkörzés, a vállmagasságban előre nyújtott karokkal végzett kis körzés. Ön is végezheti ezt – mindkét irányba 1-1 percig, három sorozatban.
 3. George leghíresebb eredménye Meg Ryan szépen formázott bicepsze. Kétkilós súlyzókkal végezzen 12 hagyományos karhajlítást, majd ismét 12- karhajlítást háromkilós súlyzóval. Ügyeljen arra, hogy derékszögnél feljebb ne emelje a súlyokat, ott viszont tartsa meg egy pillanatra őket. Arra is figyeljen, hogy amikor leengedi a karját, a csuklóját fordítsa be a combja felé – amikor felemeli, akkor viszont a csuklója felfelé nézzen.

Mivel készülnek a nyárra a sztárok?

Szorongó sztárok

 

 

Hozzászólások

Ez a tökéletes diétás nasi: sajt a sajtban
El sem hiszed, milyen egyszerű elkészíteni ezt a diétás nasit.
Spórolj duplán Black Friday idején: ints búcsút a drága és környezetszennyező PET-palackoknak
Nem csoda, hogy a Black Friday sokak fantáziáját izgatja. De mi lenne, ha Black Friday alkalmával most két legyet ütnénk egy csapásra, vagyis duplán spórolnánk? Hihetetlennek hangzik, pedig egyáltalán nem az.
Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Ünnepi citromos sajttorta, cukor- és lisztmentesen
Íme, a csodasüti, ami  meghódította a világ diétázóit! Fantasztikus könnyen elkészíthető és és isteni finom! Nem kell hozzá se cukor, se liszt, tökéletes desszert, amit fogyókúra alatt is bátran ehetsz!
Ízlelgessük a karácsonyt – 3 adventi recept
Akár a karácsonyi menüt akarjuk tutira begyakorolni, akár csak téliesebb ízekre, fűszerekre vágyunk, érdemes elkészíteni ezeket a finomságokat.
Kényelem és csábítás, avagy az őszi-téli fehérnemű trendekről
Ki ne szeretné szexisnek érezni magát? Legalább néha... csak úgy, csak a jókedv miatt, függetlenül attól, hogy párkapcsolatban él vagy sem.
Biztonságos futás a sötét, őszi napokon!
Ha futócipőt húzunk, az előttünk lebegő célra gondolunk, nem arra, hogy valaki esetleg megtámad minket. Pedig sajnos gondolni kell erre is, főleg ősszel, mikor egyre rövidebbek a nappalok. Hogy mindig biztonságban legyünk, jó, ha betartjuk az alábbiakat.
Ez a tél kedvence: diétás lett a bögrés mákos
Nem csak íze miatt imádjuk a mákot. Számos jótékony hatása miatt is nagyon kedveli mindenki. Íme egy remek recept.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.