Ha valaki egészségesen él, még kevés mozgással sem gond szülés után visszanyernie az alakját. De azért vannak, akik sokat szenvednek ezzel – főleg a többedik gyermek után. Mert az bizony nem általános dolog – jobbára csak a hollywoodi sztároknál dívik –, hogy valaki egyáltalán nem szoptat, és pár hét után már ugyanúgy edz, mint a terhessége előtt. Azért a hírességeknek is vannak használható ötleteik számunkra – és nem csak szülés utánra.

7 napos menetrend, a sztárok edzésterve

Persze ne akarjuk felvenni a versenyt a gyakorlatilag korlátlan anyagiakkal és rengeteg szabadidővel rendelkező sztárokkal, de azt megtanulhatjuk tőlük, hogy a tudatosság, a megtervezett étkezés és a rendszeres mozgásprogram vezet csak eredményre. Így van ez az átlagos életvitelű nők esetében is.Elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrend, amely energiát ad a szoptatáshoz vagy a napi munkához. A terhesség 9 hónapból áll – és sokszor éppen ugyanennyi időt vesz igénybe, mire egy nő szervezete visszaáll a régi ritmusba. Nem érdemes türelmetlenkedni, és feláldozni a szoptatás időszakát csak azért, hogy 3 hónappal előbb nyerjük vissza az alakunkat. Ha csak a szülés utáni 1 évvel sikerül, az is nagyszerű eredmény.

Csillagszabályok – Összeállította: Michael George, számos amerikai híresség trénere

  • Heti öt nap súlyzós edzés, heti hat nap kardio tréning. Plusz szigorú diéta. Ezzel bárkit kamerakész állapotba lehet hozni pár hét alatt.
  • Szakszerűen összeállított étrend, amely napi öt kisadag ételt és 2-3 normál adagot tartalmaz. Vagyis a csillagmamák minden harmadik órában étkeznek, hogy emésztésük optimális fordulatszámon tudjon dolgozni.
  • A hasizomgyakorlatok fontosak: Reese Whiterspoonnal, aki szintén kisgyermekes mama, George rendszeresen lábemelős-keresztezős gyakorlatot végeztet.
  • Aki rossz étkezési szokásokat sajátított el otthon, annak az agy-test kapcsolatot újra kell értelmeznie. Ha sikerül a világlátásában fontos helyre tenni a fitneszt, akkor könnyebb lesz betartani a helyes étrendet.
  • PMS idején kerülni kell a gyors vagy hirtelen mozdulatokat (inkább a futópadot, a szobabiciklit vagy a gyaloglást választják). Fejfájás, vagy megfázás esetén nyújtó- vagy jógagyakorlatokat végeznek. Szóval bármennyire fáradtak, nem adják fel.

Menetrend – földönjáróknak

A legtöbb sztár az edzésprogramjánál ügyel arra, hogy elkerülje a monotóniát. Sokan ugyanis a monotónia miatt szokták abbahagyni a mozgást. Hogy fenntartsa az érdeklődését, váltogassa a kardio- tevékenységeket:

  • Hétfőn step- vagy ún. low-impact (nem túl gyors) aerobik órát válasszon. Ezek az egyensúlyt és az akaraterőt, a kitartást erősítik.
  • Kedden választhat gépeket: 15 perc a taposógépen, 15 perc a lépcsőzőn, 15 perc a szobabiciklin.
  • Szerdán valami újba kell belevágnia: kipróbálhatja az aerobik boxolást, vagy egyéb újdonságot, amely sok energiát használ el, ugyanakkor erősít.
  • Csütörtök lehet a csapatjátékok napja: kosárlabda, röplabda…
  • Pénteken ússzon, hogy felfrissüljön. Persze kicserélheti low-impact (nem túl gyors) aerobik órával is, hogy kicsit lenyugodjon a heti rohanás után.
  • Szombaton Power jóga órára mehet, hogy rugalmas legyen, és hogy egy picit lenyugodhasson a heti rohanás után.
  • Vasárnap csináljon szabadtéri családi programot: menjen biciklizni, túrázni, sétálni, vagy hegyet mászni.

Minden nap persze keveseknek van idejük sportolni. De ha a hét három napján ráveszi magát a mozgásra, már sokat tett az alakja visszanyeréséért.

Ha folyton váltogatja az edzéseket, akkor – azon kívül, hogy nem fog unatkozni – keresztedzést is végez egyben. Vagyis biztos, hogy minden izmát és mindenféle képességét meg fogja dolgoztatni. Így az eredmény hamarabb lesz látható.

Nagy sztárok – kis titkok

  1. Jennifer Lopezzel a régi guggoltatások helyett Michael George félguggoló helyzetben végeztet gyakorlatokat a lábformázáshoz: vállnyi széles terpeszállásban, enyhén behajlított térdekkel majdnem ülő pozícióba kell ereszkedni, majd így két 25-ös sorozatban lábujjhegyre és sarokra állni.

    Jennifer Lopez

    Jennifer Lopez
    Fotó: Getty Images/ James Devaney/GC Images

  2. Jennifer Aniston a karizmaira kényes. Ő olyan – még középiskolából jól ismert – gyakorlatokat végez, mint a karkörzés, a vállmagasságban előre nyújtott karokkal végzett kis körzés. Ön is végezheti ezt – mindkét irányba 1-1 percig, három sorozatban.
  3. George leghíresebb eredménye Meg Ryan szépen formázott bicepsze. Kétkilós súlyzókkal végezzen 12 hagyományos karhajlítást, majd ismét 12- karhajlítást háromkilós súlyzóval. Ügyeljen arra, hogy derékszögnél feljebb ne emelje a súlyokat, ott viszont tartsa meg egy pillanatra őket. Arra is figyeljen, hogy amikor leengedi a karját, a csuklóját fordítsa be a combja felé – amikor felemeli, akkor viszont a csuklója felfelé nézzen.

Mivel készülnek a nyárra a sztárok?

Szorongó sztárok

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink