Oldal kiválasztása
Megérkezett ujjatlan felsők, és a fürdőruhák időszaka. A formás vállnak önmagán túl is szerepe van az összképben, hiszen a szélesebb váll megváltoztatja a test arányait, optikailag karcsúsítva a derekunkat.

A gömbölyű váll titka – 5 szuper gyakorlat

A váll izomzata három részre tagolódik, és a karunk előre, oldalra, illetve hátra emeléséért, valamint összetettebb forgatásáért felelős. Viszonylag könnyen formálható testrész, így mindenképpen érdemes vele foglalkoznunk! Az erősítéséhez szükségünk lesz ellenállásra is, ezért érdemes beszerezni sportboltokban kapható kézi súlyzót vagy egy palackot megtölteni homokkal, és azt használni ellenállásként. Az eredmény látványos lesz, ígérem.

ALAPGYAKORLATOK FEKVŐTÁMASZ

Ereszkedjünk tenyértámaszba, a lábujjak a talajon támaszkodnak. Törzsünk egyenes, feszítsük meg a farizmunkat és húzzuk be a hasunkat! Végezzünk karhajlítást, majd toljuk vissza magunkat az eredeti pozícióba. Kezdőknek érdemes a fekvőtámaszt térdtámaszban végezni, mert így csökken az ellenállás, és jobban be tudják hajlítani a karjukat. Végezzünk a gyakorlatból 4-6 ismétlést, kis pihenő után kezdjünk neki még kétszer!

Fekvőtámasz

Fekvőtámasz
Fotó: shutterstock

OLDALEMELÉS

Üljünk egy székre és fogjunk mindkét kezünkbe súlyzót! Karunkat engedjük magunk mellé! Emeljük a kart oldalsó középtartásba (vállmagasságig), majd engedjük vissza magunk mellé! (A gyakorlat állva is végezhető.)

Oldalemelés

Oldalemelés
Fotó: Shutterstock

ELŐRE EMELÉS

Ülésben a kezünk magunk előtt leengedve a súlyzóval. Emeljük fel a kart vállmagasságig előre, a tenyerek lefelé néznek! Engedjük vissza a súlyzót a combunkig!

Előre emelés

Előre emlés
Fotó: shutterstock

NYAKBÓL NYOMÁS

Álljunk fel, emeljük a súlyzót oldalról a vállunkhoz hajlított karral! A könyök hajlítva, tenyerek előrenéznek. Nyújtsuk a kart, toljuk a súlyt magastartásba, a levegőbe, majd engedjük vissza a kiinduló helyzetbe.

DÖNTÖTT TÖRZSŰ OLDALEMELÉS

A széken ülve súlyzóval a kezünkben dőljünk előre a térdünk irányába semleges háttartással! A kart lógassuk oldalról a lábszár mellé. Emeljük fel oldalt a karunkat vállmagasságig, majd ismét engedjük a lábszár mellé.

Döntött törzsű oldalemelés

Döntött törzsű oldalemelés
Fotó: Shutterstock

4 szuper gyakorlat a formás fenékért

Az alsótest gyakorlatai

Hozzászólások

Diéta és Fitnesz a Facebook-on

6 hatásos arcpakolások nyári gyümölcsből
Egy fárasztó nap után az arcunk is felfrissülhet, regenerálódhat a nyári gyümölcsök nyújtotta kényeztetéstől.
7 ötlet, hogy többet sportoljon az egész család
Ha a gyermek azt látja, hogy anyu és apu nem sportol, bizony felteszi a kérdést, akkor ő miért tenné? Mutassunk jó példát, szoktassuk rá az egész családot az aktív kikapcsolódásra.
Ez az egyetlen őszinte fotó, amit Kim Kardashian megosztott a testéről
Kim Kardashian patikamérlegen adagolja a tökéletesre szabott pózolást, de talán életében először egy igazán őszinte fotót sikerült megosztania, aminek még az üzenete is segíthet olyanoknak, akik hasonló tünetekkel harcolnak.
Hová menjünk hétvégén? – Programajánló
Visszatért a kánikula, így erre a júliusi hétvégére, csupa szabadtéri programot ajánlunk!
A 47 éves Sofia Vergara nem tud diétázni, de az alakja másról árulkodik
Azt mondja, hogy a mértékletesség a titka, de diétákat rendre elbukja. Mondja az alakján ez nem látszik.
5 otthon elvégezhető gyakorlat, ami gyilkolja a hasi zsírt
Öt szuper gyakorlat, amelynek segítségével elindulhatunk egy egészségesebb úton! A hasi zsír makacs, de nem legyőzhetetlen, és otthon is tehetünk ellene, ha napi 15-20 percig ezeket a gyakorlatokat végezzük!
Barna rizzsel a narancsbőr ellen? Igen!
Helytelen táplálkozás mellett akár tizenéves lányoknak is lehet narancsbőrös a combja, a feneke. A legjobb mód a megelőzés, de ha erről már lekéstünk, akkor is van lehetőség a bőr felületének javítására.
Duci kislányból tündöklő nő lett Radics Gigi
Azt mondja, változtatni csak önmagunkért érdemes, másoknak ne akarjunk megfelelni. Radics Gigi rengeteget fogyott az elmúlt években, a finom ételekről nem akar lemondani, boldog és jól érzi magát a bőrében.
Vízen lebegő piknikasztal hódít a neten
Akik inkább a vízben kártyáznának, uzsonnáznak, és hőségben eszükben sincs kimenni a vízből, azok imádni fogják ezt a lebegő piknikasztalt.
Habzsi-dőzsi: 7 mód, hogy ne hízzon a nyaralás alatt
Csapdák, amik miatt nyaralásról hazatérve képtelenek vagyunk begombolni a nadrágunkat.
Mihalik Enikő fürdőruhás képeit csak csodálni lehet
Egyszerűen imádjuk Mihalik Enikő friss, fürdőruhás képeit.
Mi az a poliol (cukoralkohol), és mit kell tudni róla?
Diéta, vagy betegség miatt, egyre többen törlik az étrendjükből a cukrot. A különböző helyettesítőkről sokat írtunk már, de melyek tartoznak a poliolok, vagyis a cukoralkoholok közé?
Nagyon sokat fogyott Cseke Katinka - fotó
Cseke Katinka életében sok változás történt az elmúlt hetekben. Nemcsak a Jóban Rosszban sorozattól búcsúzott, hanem a túlsúlytól is.
Hitelesen! Táplálkozási tanácsok kismamáknak
Mikre kell odafigyelnünk a várandósság alatt, és hogyan válogassuk össze azt az étrendet, ami mind a mamának, mind a babának megfelel?
7 csodaszép zuhanyzó, ami alatt állandóan énekelnénk
Inspirálódjon ezekkel a csodás zuhanyzókkal!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.