Oldal kiválasztása
Megérkezett ujjatlan felsők, és a fürdőruhák időszaka. A formás vállnak önmagán túl is szerepe van az összképben, hiszen a szélesebb váll megváltoztatja a test arányait, optikailag karcsúsítva a derekunkat.

A gömbölyű váll titka – 5 szuper gyakorlat

A váll izomzata három részre tagolódik, és a karunk előre, oldalra, illetve hátra emeléséért, valamint összetettebb forgatásáért felelős. Viszonylag könnyen formálható testrész, így mindenképpen érdemes vele foglalkoznunk! Az erősítéséhez szükségünk lesz ellenállásra is, ezért érdemes beszerezni sportboltokban kapható kézi súlyzót vagy egy palackot megtölteni homokkal, és azt használni ellenállásként. Az eredmény látványos lesz, ígérem.

ALAPGYAKORLATOK FEKVŐTÁMASZ

Ereszkedjünk tenyértámaszba, a lábujjak a talajon támaszkodnak. Törzsünk egyenes, feszítsük meg a farizmunkat és húzzuk be a hasunkat! Végezzünk karhajlítást, majd toljuk vissza magunkat az eredeti pozícióba. Kezdőknek érdemes a fekvőtámaszt térdtámaszban végezni, mert így csökken az ellenállás, és jobban be tudják hajlítani a karjukat. Végezzünk a gyakorlatból 4-6 ismétlést, kis pihenő után kezdjünk neki még kétszer!

Fekvőtámasz

Fekvőtámasz
Fotó: shutterstock

OLDALEMELÉS

Üljünk egy székre és fogjunk mindkét kezünkbe súlyzót! Karunkat engedjük magunk mellé! Emeljük a kart oldalsó középtartásba (vállmagasságig), majd engedjük vissza magunk mellé! (A gyakorlat állva is végezhető.)

Oldalemelés

Oldalemelés
Fotó: Shutterstock

ELŐRE EMELÉS

Ülésben a kezünk magunk előtt leengedve a súlyzóval. Emeljük fel a kart vállmagasságig előre, a tenyerek lefelé néznek! Engedjük vissza a súlyzót a combunkig!

Előre emelés

Előre emlés
Fotó: shutterstock

NYAKBÓL NYOMÁS

Álljunk fel, emeljük a súlyzót oldalról a vállunkhoz hajlított karral! A könyök hajlítva, tenyerek előrenéznek. Nyújtsuk a kart, toljuk a súlyt magastartásba, a levegőbe, majd engedjük vissza a kiinduló helyzetbe.

DÖNTÖTT TÖRZSŰ OLDALEMELÉS

A széken ülve súlyzóval a kezünkben dőljünk előre a térdünk irányába semleges háttartással! A kart lógassuk oldalról a lábszár mellé. Emeljük fel oldalt a karunkat vállmagasságig, majd ismét engedjük a lábszár mellé.

Döntött törzsű oldalemelés

Döntött törzsű oldalemelés
Fotó: Shutterstock

4 szuper gyakorlat a formás fenékért

Az alsótest gyakorlatai

Hozzászólások

Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Miért fáj a derekunk, ha köhögünk?
A köhögés néhány embernél felerősíti az egyébként is jelen lévő derékfájdalmat, másoknál csupán köhögéskor jelentkezik a kínzó érzés. De van e összefüggés a köhögés és a derékfájdalom között? A szakorvos válaszol! 
A legjobb falatok edzés után
Azt szinte mindenki tudja, hogy a testépítők, bokszolók, egyéb profi sportolók mindig alaposan megtervezik, mit esznek a nap folyamán, mit fogyasztanak edzések előtt vagy után. Számukra ez természetes, az életük része. De mi a helyzet a hétköznapi emberekkel, akik kedvtelésből vagy az egészségük megőrzése érdekében sportolnak hetente többször 30–60 percet?
Mi áll a gyomorproblémák hátterében?
Rendszeresen fáj a gyomra, de nem tudja, van-e oka aggódni, s ha van, miért? Jöjjön velünk egy kis képzeletbeli egészségügyi sétára.
Elképesztően sok fogyókúrás készítmény fogy januárban
Az év első hónapjának eladásai adait nézve, bizony a január nagy nyertesei a fogyókúrás készítmények. A Nielsen felméréséből kiderült, hogy az ünnepi szezon után másfélszer több fogy belőlük értékben, mennyiségben pedig mintegy harmadával többet vásárolnak belőle a magyarok.
Konyhai praktikák, az állandó bosszankodás helyett
Érett avokádóra van szüksége, de azonnal? Szenved, amikor a rizst főzi? Néhány konyhai trükkel, áthidalhatóak ezek a problémák!
1500 kalóriás napi menü januárra
Mindig népszerűek az 1500 kalóriás napi étrendjeink. Most egy januárban is bevethető verziót hoztunk el nektek!
Laky Zsuzsi: hála és bizakodás, programozom a jót 2020-ra!
Remélem jól indult az új évetek, nekem elég sok minden kavarog a fejemben. Gondolom rengetegen tesztek ilyenkor fogadalmakat, bevallom én az utóbbi időben egyre kevesebbet. Teljesen másra fókuszálok az elmúlt években: a hálára.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.