Lassan megérkezik az ujjatlan felsők időszaka. A formás vállnak önmagán túl is szerepe van az összképben, hiszen a szélesebb váll megváltoztatja a test arányait, optikailag karcsúsítva a derekunkat.

A gömbölyű váll titka – 5 szuper gyakorlat

A váll izomzata három részre tagolódik, és a karunk előre, oldalra, illetve hátra emeléséért, valamint összetettebb forgatásáért felelős. Viszonylag könnyen formálható testrész, így mindenképpen érdemes vele foglalkoznunk! Az erősítéséhez szükségünk lesz ellenállásra is, ezért érdemes beszerezni sportboltokban kapható kézi súlyzót, vagy egy palackot megtölteni homokkal, és azt használni ellenállásként. Az eredmény látványos lesz!

1. FEKVŐTÁMASZ

Ereszkedjünk tenyértámaszba, a lábujjak a talajon támaszkodnak. Törzsünk egyenes, feszítsük meg a farizmunkat és húzzuk be a hasunkat! Végezzünk karhajlítást, majd toljuk vissza magunkat az eredeti pozícióba. Kezdőknek érdemes a fekvőtámaszt térdtámaszban végezni, mert így csökken az ellenállás, és jobban be tudják hajlítani a karjukat. Végezzünk a gyakorlatból 4-6 ismétlést, kis pihenő után kezdjünk neki még kétszer!

Fekvőtámasz

Fekvőtámasz
Fotó: Shutterstock

2. OLDALEMELÉS

Fogjunk mindkét kezünkbe súlyzót! Karunkat engedjük magunk mellé! Emeljük a kart oldalsó középtartásba (vállmagasságig), majd engedjük vissza magunk mellé!

Oldalemelés

Oldalemelés
Fotó: Shutterstock

3. ELŐRE EMELÉS

Üljünk le egy székre vagy egy fitballra, a kezünk magunk előtt leengedve a súlyzóval. Emeljük fel a kart vállmagasságig előre, a tenyerek lefelé néznek! Engedjük vissza a súlyzót a combunkig!

Előre emelés

Előre emelés
Fotó: Shutterstock

4. NYAKBÓL NYOMÁS

Álljunk fel, emeljük a súlyzót oldalról a vállunkhoz hajlított karral! A könyök hajlítva, tenyerek előrenéznek. Nyújtsuk a kart, toljuk a súlyt magastartásba, a levegőbe, majd engedjük vissza a kiinduló helyzetbe.

5. DÖNTÖTT TÖRZSŰ OLDALEMELÉS

A széken ülve súlyzóval a kezünkben dőljünk előre a térdünk irányába! A kart lógassuk oldalról a lábszár mellé. Emeljük fel oldalt a karunkat vállmagasságig, majd ismét engedjük a lábszár mellé.

Döntött törzsű oldalemelés

Döntött törzsű oldalra emelés
Fotó: Shutterstock

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink