Lassan megérkezik az ujjatlan felsők időszaka. A formás vállnak önmagán túl is szerepe van az összképben, hiszen a szélesebb váll megváltoztatja a test arányait, optikailag karcsúsítva a derekunkat.

A gömbölyű váll titka – 5 szuper gyakorlat

A váll izomzata három részre tagolódik, és a karunk előre, oldalra, illetve hátra emeléséért, valamint összetettebb forgatásáért felelős. Viszonylag könnyen formálható testrész, így mindenképpen érdemes vele foglalkoznunk! Az erősítéséhez szükségünk lesz ellenállásra is, ezért érdemes beszerezni sportboltokban kapható kézi súlyzót, vagy egy palackot megtölteni homokkal, és azt használni ellenállásként. Az eredmény látványos lesz!

1. FEKVŐTÁMASZ

Ereszkedjünk tenyértámaszba, a lábujjak a talajon támaszkodnak. Törzsünk egyenes, feszítsük meg a farizmunkat és húzzuk be a hasunkat! Végezzünk karhajlítást, majd toljuk vissza magunkat az eredeti pozícióba. Kezdőknek érdemes a fekvőtámaszt térdtámaszban végezni, mert így csökken az ellenállás, és jobban be tudják hajlítani a karjukat. Végezzünk a gyakorlatból 4-6 ismétlést, kis pihenő után kezdjünk neki még kétszer!

Fekvőtámasz

Fekvőtámasz
Fotó: Shutterstock

2. OLDALEMELÉS

Fogjunk mindkét kezünkbe súlyzót! Karunkat engedjük magunk mellé! Emeljük a kart oldalsó középtartásba (vállmagasságig), majd engedjük vissza magunk mellé!

Oldalemelés

Oldalemelés
Fotó: Shutterstock

3. ELŐRE EMELÉS

Üljünk le egy székre vagy egy fitballra, a kezünk magunk előtt leengedve a súlyzóval. Emeljük fel a kart vállmagasságig előre, a tenyerek lefelé néznek! Engedjük vissza a súlyzót a combunkig!

Előre emelés

Előre emelés
Fotó: Shutterstock

4. NYAKBÓL NYOMÁS

Álljunk fel, emeljük a súlyzót oldalról a vállunkhoz hajlított karral! A könyök hajlítva, tenyerek előrenéznek. Nyújtsuk a kart, toljuk a súlyt magastartásba, a levegőbe, majd engedjük vissza a kiinduló helyzetbe.

5. DÖNTÖTT TÖRZSŰ OLDALEMELÉS

A széken ülve súlyzóval a kezünkben dőljünk előre a térdünk irányába! A kart lógassuk oldalról a lábszár mellé. Emeljük fel oldalt a karunkat vállmagasságig, majd ismét engedjük a lábszár mellé.

Döntött törzsű oldalemelés

Döntött törzsű oldalra emelés
Fotó: Shutterstock

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ne hagyd megöregedni a bőrt! Így marad feszes a mell
Minden nő rémálma, hogy mellei idővel elveszítik rugalmasságukat, megereszkednek. Az életkor, a rossz melltartó, a szoptatás, súlygyarapodás, napozás bizony nem kíméli a melleket.
Megjelent az új Diéta és Fitnesz magazin, a címlapon Kiss Virággal
Megjelent a Diéta és Fitnesz magazin legújabb száma! Keresd az újságosoknál,
A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM
Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át 2021. november 23-án.
Ünnep egészségesen! Mi legyen a mikuláscsomagban?
Vajon sikerülhet-e megtörnünk ezt a hagyományt egy egészségesebb ötlettel, vagy ebben az évben is nyer a csoki meg a szaloncukor? Kovács Judit dietetikus írása.
Szájápolási kisokos: Hogyan előzhető meg a fogszuvasodás?
A megfelelő szájhigiéné kéz a kézben jár az egészséges szájjal és fogakkal, sőt, testünk egészének állapotát is befolyásolja.
5 zseniális trükk, hogy idén ne hízz el karácsonykor
Ugye veled is előfordult már, hogy az ünnepek után alig jöttek rád a ruháid, és közel öt kilóval többet mutatott a mérleg? Nos, mindez néhány egyszerű trükkel megelőzhető!
Leállt a fogyás? Ezek a ételek segítenek túllendülni a holtponton
Lelkesen fogyózol, de egy idő után leállt a fogyás? A szervezeted valószínűleg hozzászokott a kevesebb kalóriához. Adj neki új lökést a további súlycsökkenéshez! Mutatjuk, mit kell hozzá enned!
Így lesz sokkal egészségesebb a fasírt, nem kell hozzá olaj!
Utálod az átható bűzt a konyhában? Rosszul vagy az olajtól csöpögő ételektől, de imádod a fasírtot? Van megoldás! Ezt nézd!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.