Oldal kiválasztása
Megérkezett ujjatlan felsők, és a fürdőruhák időszaka. A formás vállnak önmagán túl is szerepe van az összképben, hiszen a szélesebb váll megváltoztatja a test arányait, optikailag karcsúsítva a derekunkat.

A gömbölyű váll titka – 5 szuper gyakorlat

A váll izomzata három részre tagolódik, és a karunk előre, oldalra, illetve hátra emeléséért, valamint összetettebb forgatásáért felelős. Viszonylag könnyen formálható testrész, így mindenképpen érdemes vele foglalkoznunk! Az erősítéséhez szükségünk lesz ellenállásra is, ezért érdemes beszerezni sportboltokban kapható kézi súlyzót vagy egy palackot megtölteni homokkal, és azt használni ellenállásként. Az eredmény látványos lesz, ígérem.

ALAPGYAKORLATOK FEKVŐTÁMASZ

Ereszkedjünk tenyértámaszba, a lábujjak a talajon támaszkodnak. Törzsünk egyenes, feszítsük meg a farizmunkat és húzzuk be a hasunkat! Végezzünk karhajlítást, majd toljuk vissza magunkat az eredeti pozícióba. Kezdőknek érdemes a fekvőtámaszt térdtámaszban végezni, mert így csökken az ellenállás, és jobban be tudják hajlítani a karjukat. Végezzünk a gyakorlatból 4-6 ismétlést, kis pihenő után kezdjünk neki még kétszer!

Fekvőtámasz

Fekvőtámasz
Fotó: shutterstock

OLDALEMELÉS

Üljünk egy székre és fogjunk mindkét kezünkbe súlyzót! Karunkat engedjük magunk mellé! Emeljük a kart oldalsó középtartásba (vállmagasságig), majd engedjük vissza magunk mellé! (A gyakorlat állva is végezhető.)

Oldalemelés

Oldalemelés
Fotó: Shutterstock

ELŐRE EMELÉS

Ülésben a kezünk magunk előtt leengedve a súlyzóval. Emeljük fel a kart vállmagasságig előre, a tenyerek lefelé néznek! Engedjük vissza a súlyzót a combunkig!

Előre emelés

Előre emlés
Fotó: shutterstock

NYAKBÓL NYOMÁS

Álljunk fel, emeljük a súlyzót oldalról a vállunkhoz hajlított karral! A könyök hajlítva, tenyerek előrenéznek. Nyújtsuk a kart, toljuk a súlyt magastartásba, a levegőbe, majd engedjük vissza a kiinduló helyzetbe.

DÖNTÖTT TÖRZSŰ OLDALEMELÉS

A széken ülve súlyzóval a kezünkben dőljünk előre a térdünk irányába semleges háttartással! A kart lógassuk oldalról a lábszár mellé. Emeljük fel oldalt a karunkat vállmagasságig, majd ismét engedjük a lábszár mellé.

Döntött törzsű oldalemelés

Döntött törzsű oldalemelés
Fotó: Shutterstock

4 szuper gyakorlat a formás fenékért

Az alsótest gyakorlatai

Hozzászólások

Minek köszönhette gyönyörű alakját Grace Kelly?
Szakértők szerint szigorú, de nagyon egészséges étrendet követett Grace Kelly, aki valóságos megszállottja volt a kézápolásnak is.
40 tényleg hasznos trükk, amit minden sportolónak látnia kell
Érdemes megnézni őket, mert biztos talál köztük olyan trükköt, ami önnek is hasznos lesz.
Karácsonyig leadna pár kilót? Segítünk elérni a célját!
A karácsony sok családban a hatalmas evésekről, mesés ünnepi menükről szól. Miért akarunk hát éppen akkorra lefogyni?
A másnapi ruhában fekteti le gyermekeit az anyuka, hogy elkerüljék a reggeli rohanást
Nikkel allergia! Jobb, ha nem csak az ékszerekre figyel!
Nikkel főként egyes ékszerekben, bizsukban található, ám Dr. Moric Krisztina allergológustól megtudtuk, hogy  bizonyos ételek is nagyobb mennyiségben tartalmazhatják. Fontos ismerni, hogy melyek ezek az élelmiszerek, mivel fogyasztásuk akkor is tüneteket okozhat, ha bőrünk nem érintkezik nikkel tartalmú tárggyal.
S. O. S. - Azonnali életmódváltás, hogy visszanyerje egészségét!
Ha az orvosa azonnali életmódváltást javasolt, akkor nincs idő várakozni! Az alábbi hat pontot vegye komolyan, és változtasson az életén! Tegye meg az egészsége érdekében!
Madaras Norbert: „Az a lényeg, hogy a nő magának akarjon megfelelni”
Te is ismersz olyan nőt, akit valósággal felőröl az állandó megfelelési kényszer? Esetleg egy vagy közülük? Pedig a férfiak szerint egy nő nem is tehetne rosszabbat magával, minthogy folyamatos külső elvárásoknak akar megfelelni.
Megnyílt az első "csendes" fodrászat
Önt is idegesíti, ha valaki folyamatosan beszél a fodrásznál? Jobban szeretné, ha csendben készülne el a frizurája?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.