Egészséges, fogyaszt, jót tesz az izomzatnak, erősíti az immunrendszert. Mindezt tudjuk már, de elhiszi, hogy vannak olyan tények, amelyeket eddig nem tudott a mozgásról és annak pozitív következményeiről? Van ám öt apró titkunk.

Amit eddig nem tudott a mozgásról

Növeszti a hajat

Mivel a sport serkenti a vérkeringést és ez az egész testre kihat, a felpezsdült keringés bizony hat a hajhagymákra is. Így a haj egyrészt gyorsabban nő, másrészt egészségesebb lesz. Arról is kevesen tudnak, hogy a rendszeres sporttal járó verejtékezés szintén érinti a hajhagymákat, a hajtöveket. A természetes verejték a fejbőrön csökkenti a korpásodást, enyhíti a fejbőr szárazságát, viszketését. Mozgás hatására nem csak a fejbőr és a hajhagymák lesznek egészségesebbek, de a tincsek csillogóbbá, vaskosabbá, egészségesebbé is válnak. Ehhez persze elengedhetetlen a megfelelő hajápolás is.

Hidratálja a bőrt, csökkenti az öregedés tüneteit

Bizony! Mi mindenre nem jó az izzadás! A verejtékezés, a bőr felszínére kicsapódó testnedv kifejezetten jót tesz a bőrnek. Kívülről is és belülről is ápolja, hidratálja. A verejték miatt a bőr felszíne simább, egyenletesebb és selymesebb lesz. Különös előnye, hogy a kisebb mimikai ráncok a verejtékezés hatására kisimulnak, a bőr egészségesebb, feszesebb lesz. Ne féljen tehát az izzadságfoltoktól, hadd csapódjon ki a verejték a bőrére és az arcára. Edzés után vegyen egy langyos, majd hideg-meleg vizes váltózuhanyt, amellyel serkentheti a vérkeringést.

24 órán át tartó zsírégető hatás

Ha legalább 40 percen át tartó kardioedzést végez, azzal fokozza az anyagcserét, és beindul a zsírégetés folyamata. A zsírégető hatás egész napon át tart, és még fokozhatja, ha a kardioedzés mellett súlyzókkal is dolgozik. A legjobb, ha mindennap szán legalább 40 percet a mozgásra, így szinte állandósíthatja a felpörgött anyagcsere hatását. azonban szem előtt kell tartania a fokozatosság elvét, és szintén fontos, hogy kímélje az izmait. Így, ha az egyik napon futott vagy kardioedzést végzett, akkor a rá következő napon végezzen kíméletesebb kardioedzést és azt egészítse ki súlyzós programmal. Másnap jöhet egy erőteljesebb kardio- és egy visszafogott súlyzós edzés.

Növeli az étvágyat, de…

…el is égeti a bevitt kalóriát. Sokan tapasztalják, hogy ha elkezdenek rendszeresen és intenzíven sportolni, ezzel egyenes arányban megnő az étvágyuk is. Ettől a jelenségtől nem kell megijedni, de nem is szabad féktelen evésbe kezdeni. a rendszeres sportolás még nem jogosít fel habzsolásra. Inkább legyen kiegyensúlyozott az étkezése. Az edzéssel tarkított napokon fogyasszon kicsivel több szénhidrátot. Ez lehet egy fél adag rizs, egy adag joghurt, egy szelettel több teljes kiőrlésű kenyér. fontos, hogy minőségi és összetett szénhidrátokkal egészítse ki mindennapi étkezését. A szervezet ugyanis a sporttal elvesztett energiát minőségi szénhidráttal szeretné pótolni, így azt adja meg a testének, amire valóban szüksége van. ha cukros süteményekkel, pékáruval, tésztával elégíti ki az éhséget, akkor a rendszeres mozgás nem fejti ki a szükséges és elvárt hatást.

Serkenti a szőrnövekedést

Fura, ugye? pedig tapasztalhatja, hogy ha rendszeresen sportol, sűrűbben kell a szükséges területeken szőrtelenítenie. A verejtékezés miatt ugyanis intenzívebben tágulnak a pórusok és intenzívebb lesz a szőrszálak növekedése is. Ez nem hátrány, csak egy tünet. A szőrszálak gyorsabban nőnek ugyan, de könnyebben távolíthatók is el. Legyen szó borotválásról, gyantázásról vagy gépi epillálásról. Így hát ne aggódjon a szőrszálak miatt! inkább örüljön annak, hogy eltávolításukkal a bőre még puhább és selymesebb lesz!

Így segít a mozgás a magas vércukorszinten

A mozgás a fontos – nem a has

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink