Tudja, miért csak a kézfejükkel integetnek a királynők, és nem a teljes karjukkal, lendületből? A nőknél gyakran előfordul, hogy a felkarjukon a bőr és a szövetek megereszkednek, elveszítik feszes tartásukat, ezért lötyögni kezd a kar. Ezt a jelenséget hétköznapi nyelven integető hájnak nevezik, ami jelenleg is sok nő életét keseríti meg. Ahhoz, hogy még az ötvenes és hatvanas éveiben is bátran viselhessem ujj nélküli ruhadarabokat, nem kell mást tennie, csak egy kis extra edzést beépíteni a napi rutinjába, hetente kétszer.

Célzott karedzés az integetőháj ellen

Ezek a gyakorlatok annyira könnyűek, hogy ki sem kell mozdulnia otthonról, csupán egy sztepp-padra, egy két vagy három kilogrammos súlyzóra és egy gumikötélre lesz szüksége. Az általános bemelegítés után haladjon sorban az alábbi gyakorlatokon úgy, hogy mindegyikből tízet csinál meg egyszerre három sorozatban, amelyek között húsz másodperces pihenőket tart.

1. Tolódzkodás

Fogjon egy sztepp-padot vagy egy stabil széket, és egyenes háttal, csípőszéles kéztartásban üljön le elé úgy, hogy a csípője minél közelebb legyen a padhoz/székhez. Majd hajlítsa be a könyökét és ereszkedjen le úgy, hogy a könyöke ne mozduljon el oldalra, csakis hátrafelé. Ismételje meg tízszer a gyakorlatot, a sorozatot pedig háromszor. ha nehezítene rajta, akkor nyújtsa ki teljesen a lábát, és végezze el így a feladatot.

2. Lórúgás

Enyhén döntött testtartásban az egyik kezét tegye a combjára, a másikkal pedig vegyen fel egy két, maximum három kilogrammos súlyzót, és hajlítsa be a karját kilencven fokkal a teste mellett. Nyújtsa ki teljesen egyenesre, majd vissza kilencven fokba. Ismételje meg mindkét karjával tízszer három körben, és arra figyeljen, hogy a könyöke végig le legyen szorítva a teste mellé.

3. Koncentrált bicepsz

Üljön le a sztepp-padra (vagy egy székre), és támassza meg a könyökét a térdén. Vegyen egy két-három kilogrammos súlyzót a kezébe, majd nyújtsa ki teljesen a karját, és hajlítsa vissza kilencven fokba. Ismételje meg mindkét karjával a szokásos ismétlésszámmal, és arra vigyázzon, hogy a karját ne lendületből, hanem erőből emelje.

4. Tricepsznyújtás

Hason fekvésben kezdje a gyakorlatot: tegye a két kezét maga elé párhuzamosan a talajra fektetve, enyhén behajlítva, majd nyújtsa ki. ekkor a felsőtest elemelkedik a talajtól, és a testsúly a karon van. Ügyeljen arra, hogy laza hátizommal nyújtsa meg a felsőtestét, hogy feleslegesen ne terheljen egyéb izmokat.

5. Szűk fekvőtámasz

Ez a gyakorlat csak egy kicsit tér el a hagyományos fekvőtámasztól, viszont annál célzottabban tudja megdolgoztatni a kar problémás területeit. A gyakorlat lényege, hogy a válla szélességénél szűkebben zárja össze a kezeit a talajon, és úgy végezzen háromszor tíz sorozat fekvőtámaszt. Noha első nekifutásra nehéznek tűnhet ez a gyakorlat, kitartással és némi gyakorlással könnyedén végig tudja majd csinálni.

6. Könnyített szűk fekvőtámasz

Ezt a gyakorlatot ugyanúgy kell elvégeznie, mint az előzőt, egy dolgot kivéve: itt már leteheti a térdeit a talajra, ami által könnyebbé válik a feladat. motiválja az, hogy ennek a két gyakorlatnak köszönhetően eltűnik a karjáról a felesleg, és szép feszes lesz a felkarja.

7. Karnyújtás fej fölött

Üljön le egy sztepp-padra vagy székre, de akár állva is nekiugorhat a következő feladatnak. Fogjon egy két-három kilogrammos súlyzót az egyik kezébe, majd nyújtsa ki a karját, és lassan engedje le a súlyzót a tarkó vonaláig, majd nyújtsa ki újra. minden ismétlésnél arra kell figyelnie, hogy a keze maradjon szorosan a feje mellett, és ne mozogjon a könyöke.

8. Karhajlítás gumikötéllel

Ehhez a feladathoz szüksége lesz egy gumikötélre. Álljon a kötél közepére mindkét lábával, szorítsa a könyökét a test mellé, és ebből a nyújtott helyzetből kilencven fokig emelje fel mindkét karját. Ha kezdetben nehéz a gyakorlat, akkor próbálja ki, hogy csak az egyik lábával áll rá a kötélre.

5 otthon elvégezhető gyakorlat, ami gyilkolja a hasi zsírt

Trükkök és gyakorlatok a formás mellhez és a szép dekoltázshoz

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink