A jó időben vétek zárt térben sportolni, főleg úgy, hogy pár trükkel az egész környéket a fitnesztermünkké varázsolhatjuk. Íme, néhány klassz gyakorlat a kinti edzéshez!

Konditerem az egész világ – Gyakorlatok kinti edzéshez

Fekvőtámasz

MEGDOLGOZTATOTT IZMOK: MELLKAS, VÁLL, KAR

A kinti edzés során a fekvőtámaszhoz mindössze egy stabilan rögzített padra lesz szükségünk, hogy a gyakorlat három különböző típusával erősítsünk.

1. Tegyük fel a lábunkat a padra, tenyerünkkel támaszkodjunk meg a talajon. Végezzünk ebben a pozícióban tíz fekvőtámaszt.

2. Ha végeztünk, váltsunk pozíciót, ezúttal a lábunk legyen a talajon és a kezünk a padon. Végezzünk így is tíz ismétlést.

3. A gyakorlatsort a hagyományos fekvőtámasszal fejezzük be.

Hogy igazán hatékonyak legyünk, csináljunk mindhárom gyakorlatból még két sorozatot.

Guggolásból felugrás

MEGDOLGOZTATOTT IZMOK: LÁB, FENÉK

Keressünk egy magas fát, majd a tövénél guggolás alaphelyzetből ugorjunk olyan magasra, amennyire csak tudunk. Próbáljunk minden ugrásnál kicsit magasabban elhelyezkedő levelet elérni. Végezzük a gyakorlatot 60 másodpercen keresztül.

Térdhajlítás

MEGDOLGOZTATOTT IZMOK: FENÉK, COMB

Keressünk egy stabil padot a parkban, üljünk a szélére, a lábunkat hajlítsuk be 90 fokban, talpunk a talajon. A karunkat a mellkasunk előtt nyújtsuk előre (vagy akár be is hajlítva összekulcsolhatjuk a kezünket). Emeljük fel a fenekünket, a hátunkat tartsuk egyenesen, nyújtsuk ki az egyik lábunkat, majd ereszkedjünk vissza, de a fenekünket ne tegyük le! Végezzünk 3×12-12 ismétlést mindkét lábra.

Dombfutás

MEGDOLGOZTATOTT IZMOK: FENÉK, ALSÓ LÁBSZÁR, COMB

A kinti edzés alatt a sokszor monotonnak tűnő, hosszú, laza kocogást is izgalmassá és színesebbé varázsolhatjuk. Keressünk egy viszonylag magas dombot. Fussunk fel a tetejéig, majd kocogva ereszkedjünk vissza. Ismételjük meg legalább háromszor.

Kitörés

MEGDOLGOZTATOTT IZMOK: COMB, VÁDLI

Kicsit nehezítünk a kitörésen és a fellépésen, ha egy padon végezzük a gyakorlatot. Álljunk fel mindkét lábunkkal egy nem túl magas padra. Egyik lábunkkal lépjünk le a talajra, majd emeljük vissza és húzzuk fel a térdünket. A hátunkat végig tartsuk egyenesen. Végezzünk el 3×12 db kitörést mindkét lábra.

Guggolás

MEGDOLGOZTATOTT IZMOK: FENÉK, COMB, KAR

Ahogy a benti, úgy a kinti edzés során is szuper alapgyakorlat a guggolás. Helyezkedjünk el egy homokozó közepén. Vegyük fel a szokásos kiinduló pózt a guggoláshoz: a lábunkat tartsuk vállszélességben. A karunkat tegyük tarkóra. Dőljünk kicsit előre, a hátunkat tartsuk egyenesen. Minél lassabban végezzük a guggolást, annál hatékonyabb lesz a gyakorlat – ami a homokon végezve amúgy is nagyobb kihívást jelent, mint az edzőterem biztonságos, stabil padlóján. Végezzünk belőle 4 × 25 ismétlést.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

42 kilót adott le Reni, az ötgyermekes anyuka: Vékonyabb vagyok, mint kamaszkoromban
Öt gyerek után jobb formában, mint valaha? Reni megcsinálta, ráadásul szenvedés nélkül, fenntarthatóan, és úgy, hogy az egészségével is minden rendben van. Ehhez pedig szinte fele súlyára fogyott le.
A legjobb gyógyteák, hogy könnyebben elfelejtsd a stresszt
A népi gyógyászat már évezredek óta ismeri és igen nagyra becsüli a gyógynövények egészségre gyakorolt hatásait. A természet csodái csökkentik a szorongást, elűzik a stresszt, enyhítik a fejfájás tüneteit és elősegítik a pihentető alvást.
Ez az 5 gyakorlat segít fogyni 50 felett is
Most olyan gyakorlatokat szedtünk össze, amikhez nem kell feltétlenül edzőterembe járnod, otthon is elvégezhetőek és nagyon hamar látványos eredményt is hoznak.
Leállt a fogyásod? Mutatjuk, hogyan indítsd el újra
Kitartóan diétázol, de egy idő után leállt a fogyás, meg sem mozdul a mérleg nyelve? A szervezeted valószínűleg hozzászokott a kevesebb ételhez. Adj neki új lökést a további súlycsökkenéshez! Mutatjuk, mit kell hozzá tenned és enned!
A magyar mérnök, aki 4 év alatt biciklizte körbe a Földet
Ha már a Földet körbebiciklizte, a Szent György-hegyet és Hegymagast sem hagyhatta ki Illés Adorján, aki a közelmúltban a helyi Piactéren tartott élménybeszámolót egészen elképesztő utazásáról.
Őszi vitaminsaláták, ha szeretnél több zöldséget enni
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
A zeller a diétás zöldségek királynője! Így használd fel, ha fogyni akarsz
Az egyik legegészségesebb zöldség a súlycsökkentő diétához nem más, mint a zeller. Ez a zöldség szervezetünk szinte minden részére hatással van, számos betegség megelőzésében segít a zeller.
Paprikaparádé - 6 paprika, amiből érdemes többet enni!
Paprika nyersen, savanyítva, marinálva, őrölve, de leginkább vajas kenyérrel. A magyar konyha elképzelhetetlen paprika nélkül. Egyre többféle paprikát találunk az üzletekben, érdemes megismerkedni velük
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.