Vannak nélkülözhetetlen gyakorlatok, melyeket jó, ha beépítünk az edzéseinkbe. Új sorozatunkban ezeket vesszük végig! Ám nem tudjuk eleget mondani, hogy minden edzés előtt fordítson elegendő időt a bemelegítésre és a nyújtásra!

Gyakorlatok, amiket minden edzésen végezzen el! – 2. rész

Bolgár guggolás

Egyik lábával támadóállásban lépjen előre, míg a másik lábát tegye fel egy padra, vagy magasabb zsámolyra. Az egyik talpa mindig maradjon a talajon, a másik lábfeje pedig a padon van támaszban. Engedje lefelé magát, közben pedig hajlítsa be az elől lévő lábát addig, míg a hátul lévő lábának térde majdnem megérinti a talajt. Használhat egy, vagy két súlyzót is. Attól függen, hogy mennyire tudja megtartani az egyensúlyát. Ismétlés: lábanként 10x.

Bulgarian Split Squat GIF by Hockey Training - Find & Share on GIPHY

Ugrálókötél

Számos fajtája létezik, mi kezdjük az alapoknál. Az ugrálókötéllel növelhetjük az aktivitásunkat, ha már unja a futópadot, akkor remek kardió edzés is lehet, fokozza a keringési rendszer teljesítőképességét. Ismétlés: 3×1 perc.

Muhammad Ali GIF - Find & Share on GIPHY

Lefelé néző kutya póz

Két gyakorlat között érdemes beiktatni ezt a jógapózt! Nemcsak felfrissít, de energiával tölt fel. Segítségével megnyújthatjuk a lábunk hátsó izmait, a gerincet, a bokát, ahogyan a karokat is.

Kate Spade Cat GIF by kate spade new york - Find & Share on GIPHY

Lábemelés, láblendítés (Donkey Kicks)

Helyezkedjen el négykézláb, a kezei legyenek vállszélességben. A jobb lábfeje legyen befeszítve és a lábát behajlítva emelje fel a lábát a mennyezet irányába. Húzza vissza a lábát. Nehezítheti a gyakorlatot lábsúllyal, a lényeg, hogy nem lendületből dolgozza, hanem a farizom tudatos megfeszítésével, fókuszáljon az érintett izomcsoportokra.

Kick Donkey GIF - Find & Share on GIPHY

Csípőemelés padon

A háta felső szakaszát (ne a teljes hátát!) támassza neki egy padnak, térdeit hajlítsa be, a talpa legyen a talajon. Fogjon a kezébe egy kézisúlyzót tartsa a csípőjénél. Helyezze a súlypontján a sarkaira, majd emelje fel a csípőjét, a combja pedig legyen párhuzamos a talajjal. Ha helyesen csinálja a gyakorlatot, akkor a felsőteste és a gerince egy vonalba kerül a combhajlítójával. Fent tartsa meg a pózt 2 másodpercig. Ismétlés: 16x.

Csípőemelés padon

Fotó: Shutterstock

Lemaradt sorozatunk első részéről! Itt megtalálja: Gyakorlatok, amiket minden edzésen végezzen el! – 1. rész

6 erősítő plank gyakorlat, amit imádni fog!

Hozzászólások

Állandóan fáradt, és nem tudja, miért? Talán ez az oka!
Ha gyakran küzd kínzó fáradtsággal, és folyton kimerültnek érzi magát, akkor előfordulhat, hogy a mellékvese okozza a problémát. De ne aggódjon, mutatjuk a megoldást!
Zabpelyhes brokkolifasírt – alakkímélő finomság ebédre, vacsorára
Nagyon egészséges és rendkívül egyszerűen elkészíthető fogás a ropogós brokkolifasírt! Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia cukrász receptje következik.
Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.