Vannak nélkülözhetetlen gyakorlatok, melyeket jó, ha beépítünk az edzéseinkbe. Új sorozatunkban ezeket vesszük végig! Ám nem tudjuk eleget mondani, hogy minden edzés előtt fordítson elegendő időt a bemelegítésre és a nyújtásra!

Gyakorlatok, amiket minden edzésen végezzen el! – 1. rész

Burpee

Számos variációja létezik. Kezdjük az alapnál! Álló helyzetből indulunk, majd leereszkedünk guggolásba. Gyors ugrással hátra visszük a lábainkat fekvőtámasz pozícióba. Újabb gyors ugrással visszatérünk a guggoláshoz. Végül felállunk a kiinduló helyzetbe.

Energize Miami Beach GIF - Find & Share on GIPHY

Híd gumiszalaggal

A gumiszalagot helyezze a térde felé. Feküdjön a hátára, majd a lábait hajlítsa be, akkor jó a pozíció, ha a lábai körülbelül 90 fokos szögben vannak. Emelje fel a csípőjét, majd a lábait próbálja meg apró mozdulatokkal széthúzni és vissza. Ismételje meg 20x, majd rakja le a csípőjét.

Híd gumiszalaggal

Fotó: shutterstock

Oldal kitörés

A gyakorlat hatására a belső combunknak is szép tónusa lesz. Kezdésnek álljon széles terpeszállásba, lépjen ki az egyik lábbal oldalra, a súlypontot helyezze a kilépő lábra. Kezeivel próbálja meg stabilizálni az egyensúlyát. Ismételje meg oldalanként 10x.

Oldal kitörés

Fotó: Shutterstock

Klasszikus guggolás

A klasszikus guggoláshoz álljon vállszélességű terpeszbe, majd a karjait nyújtsa előre. Guggoljon le addig, míg a combja a talajjal párhuzamos lesz. Rosszul csinálja a gyakorlatot, ha a térde a lábfeje elé kerül! A háta végig legyen egyenes! Ismétlés 3×10.

guggolás

Figyeljen a testtartására, vagy a guggolás közben is lesérülhet
Fotó: shutterstock

Szumóguggolás súlyzóval

Fogjon a kezében a mellkasa előtt egy kézi súlyzót, vagy egy kisebb méretű kettlebellt. Álljon legalább kétszeres vállszélességű terpeszbe, lábfejét ebben a guggolásban kissé kifelé fordíthatja. Vigye hátra a csípőjét, hajlítsa a csípőjét, ereszkedjen minél mélyebbre, majd térjen vissza a kezdéshez. Ismétlés 3×10.

Encyclopedia Imagine GIF - Find & Share on GIPHY

Legyen újra fitt! Otthon elvégezhető gyakorlatok kezdőknek

6 erősítő plank gyakorlat, amit imádni fog!

Hozzászólások

Állandóan fáradt, és nem tudja, miért? Talán ez az oka!
Ha gyakran küzd kínzó fáradtsággal, és folyton kimerültnek érzi magát, akkor előfordulhat, hogy a mellékvese okozza a problémát. De ne aggódjon, mutatjuk a megoldást!
Zabpelyhes brokkolifasírt – alakkímélő finomság ebédre, vacsorára
Nagyon egészséges és rendkívül egyszerűen elkészíthető fogás a ropogós brokkolifasírt! Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia cukrász receptje következik.
Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.