Vannak nélkülözhetetlen gyakorlatok, melyeket jó, ha beépítünk az edzéseinkbe. Új sorozatunkban ezeket vesszük végig! Ám nem tudjuk eleget mondani, hogy minden edzés előtt fordítson elegendő időt a bemelegítésre és a nyújtásra!

Gyakorlatok, amiket minden edzésen végezzen el! – 1. rész

Burpee

Számos variációja létezik. Kezdjük az alapnál! Álló helyzetből indulunk, majd leereszkedünk guggolásba. Gyors ugrással hátra visszük a lábainkat fekvőtámasz pozícióba. Újabb gyors ugrással visszatérünk a guggoláshoz. Végül felállunk a kiinduló helyzetbe.

Energize Miami Beach GIF - Find & Share on GIPHY

Híd gumiszalaggal

A gumiszalagot helyezze a térde felé. Feküdjön a hátára, majd a lábait hajlítsa be, akkor jó a pozíció, ha a lábai körülbelül 90 fokos szögben vannak. Emelje fel a csípőjét, majd a lábait próbálja meg apró mozdulatokkal széthúzni és vissza. Ismételje meg 20x, majd rakja le a csípőjét.

Híd gumiszalaggal

Fotó: shutterstock

Oldal kitörés

A gyakorlat hatására a belső combunknak is szép tónusa lesz. Kezdésnek álljon széles terpeszállásba, lépjen ki az egyik lábbal oldalra, a súlypontot helyezze a kilépő lábra. Kezeivel próbálja meg stabilizálni az egyensúlyát. Ismételje meg oldalanként 10x.

Oldal kitörés

Fotó: Shutterstock

Klasszikus guggolás

A klasszikus guggoláshoz álljon vállszélességű terpeszbe, majd a karjait nyújtsa előre. Guggoljon le addig, míg a combja a talajjal párhuzamos lesz. Rosszul csinálja a gyakorlatot, ha a térde a lábfeje elé kerül! A háta végig legyen egyenes! Ismétlés 3×10.

guggolás

Figyeljen a testtartására, vagy a guggolás közben is lesérülhet
Fotó: shutterstock

Szumóguggolás súlyzóval

Fogjon a kezében a mellkasa előtt egy kézi súlyzót, vagy egy kisebb méretű kettlebellt. Álljon legalább kétszeres vállszélességű terpeszbe, lábfejét ebben a guggolásban kissé kifelé fordíthatja. Vigye hátra a csípőjét, hajlítsa a csípőjét, ereszkedjen minél mélyebbre, majd térjen vissza a kezdéshez. Ismétlés 3×10.

Encyclopedia Imagine GIF - Find & Share on GIPHY

Legyen újra fitt! Otthon elvégezhető gyakorlatok kezdőknek

6 erősítő plank gyakorlat, amit imádni fog!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.