Állandó időhiánnyal küzdesz, de szeretnéd, ha formásabb, feszesebb lenne a tested? Próbáld ki az alábbi programot!

Ha kevés az időd: gyors alakformálás heti 5x4 percben

 

gyors alakformálás helyben futás

Fotó: Shutterstock

Rövid, de intenzív szakaszokból épül fel a következő módszer. A gyors alakformálás titka az intervalltréning, amely akkor is segít karbantartani a tested, ha a hétköznapokban nincs időd a hosszabb edzésekre. Ez a program nem helyettesíti a „rendes” edzésterveket, de egy zsúfoltabb időszakban beválhat.

Hogy működik?

Minden hétköznap, lehetőleg reggel végezz el 8 db 20 másodperces sorozatot az aznapra megadott gyakorlatból, 10 másodperces szünetet tartva köztük.

 

Mire ügyelj?

A gyakorlatok helyes kivitelezésén túl arra, hogy ha fogyni szeretnél, akkor a rendszeres mozgás mellett oda kell figyelned a mértéktartó, kiegyensúlyozott táplálkozásra is.

A hétköznapi gyors alakformálás mellett hétvégén jöhetnek a hosszabb mozgásprogramok: funkcionális tréning, csoportos óra, futás, úszás, bringázás vagy túra a családdal.

 

4 perces otthoni zsírégető edzés – fogyaszt és formál!

 

Hétfő: Guggolás

guggolás gyors alakformálás

Fotó: Shutterstock

Állj egyenesen, majd hajlítsd be a térded úgy, hogy a fenekedet hátratolod, a karodat pedig előrenyújtod. A térd és a comb ne zárjon be 90 fokosnál kisebb szöget. Térj vissza kiindulóhelyzetbe. Végezd 8 x 20 másodpercig, közte 10 másodperces pihenőkkel.

 

Kedd: Helyben futás

Fuss helyben – akár magas térdemeléssel – 20 másodpercig, amilyen gyorsan csak tudsz. Ezután 10 másodpercig járj helyben, majd ismét jöhet a futás. Ebből is 8 sorozatot végezz!

 

Szerda: Zsugorfelülés

A kiindulóhelyzet hanyatt fekvés, a térd behajlítva, jobb kéz a tarkón. Emeld meg a mellkasod – ne a fejedet rángasd – úgy, hogy a kinyújtott bal karod a térded irányába mozogjon, azután ereszkedj vissza. Végezd 20 másodpercig, majd 10 másodperces pihenő után jöhet a következő kör, karcserével. Itt is a 8 sorozat a cél!

 

Változatos, rövid, hatásos edzés, ez a HIIT!

 

Csütörtök: Fekvőtámasz

Vállszélességben támaszkodj meg a talajon úgy, hogy a fejed és a törzsed egy vonalban legyen (a térded, ha szükséges, könnyítésképp maradhat a talajon). Végezz karhajlítást és -nyújtást 20 másodpercen át, azután pihenj 10 másodpercig a következő sorozat előtt. Ismételd meg 8-szor a 20 másodperces etapokat.

 

Péntek: Jumping jack

HIIT gyors alakformálás jumping jack

Fotó: Shutterstock

Állj egyenesen, a karok a test mellett. Ugorj vállszéles terpeszbe, a két kezed a fejed fölé lendítve, aztán ugorj vissza kiindulóhelyzetbe. Végezd 20 másodpercig gyors tempóban, majd járj egy helyben 10 másodpercig. Ebből is 8 kört kell csinálni.

 

Fit percek: Pilates 20 percben

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink