A színésznő szorgalmasan készült az első 21 km-es versenyére, és vasárnap, a Budapest Félmaratonon szuper idővel teljesítette a távot!

„Legyőztem magam, csodás érzés” – Nyári Dia lefutotta élete első félmaratonját

Júniusi címlaplányunk már a vele készült interjúnkban elárulta, hogy bár régen nem szeretett futni, az elmúlt években a sportág szerelmese lett, és ma már el sem tudja képzelni az életét nélküle. Szorgalmas és kitartó munkával Nyári Dia felkészült a félmaratonra: eredetileg tavasszal állt volna rajthoz, de a járványhelyzet miatt akkor elmaradtak a versenyek. Így a szeptember 6-i Wizz Air Budapest Félmaratonon veselkedett neki a távnak – sikerrel!

Nyári Dia

Fotó: Radó Norbert/Diéta és Fitnesz

 

A tervezettnél is jobban

Dia célja a 2 óra 5 perc alatt idő volt, ezt még bőven felül is múlta vasárnap: 1:57:26-os eredménnyel ért célba. „…legyőztem magam, csodás érzés, vitt a tömeg, nem volt mélypont, biztos hogy nem ez volt az utolsó versenyem” – írta az Instagramján.

A felkészülésről

A színésznő a tavasz végén készült interjúnkban a felkészülés fontos lépéseiről is mesélt:

– Eleinte három-négy kilométert futottam, majd egyre növeltem a távot, később minden másnap tízet. A célom a félmaraton, amit „okosan” akarok elérni, ezért edzőhöz fordultam. Mivel mindig ugyanazt a távot futottam, tíz kilométernél jelzett a szervezetem, hogy elég. Szakmai segítséget kértem: Dékány Dominika lett az edzőm. Ő javasolta, hogy ne mindig ugyanazokat a távokat fussam, ugyanabban a tempóban, hanem állítsam kihívás elé az izmaimat. Fussak pörgősebb rövideket, lassabb hosszúkat, menjek terepre, és kocogjak a betonon. A lényeg a változatosság, ezért minden héten más terv szerint futok – mesélte Nyári Dia.

 

Nyári Dia, félmaraton

Nyerő csapat: Dia és edzője, Dékány Dominika a hétvégi Budapest Félmaratonon
Fotó: Instagram/@nyaridia

Az erősítő edzések a futásban is segítették

A futóedzések mellett az erősítés is fontos szerepet kapott az edzésprogramban.

– Futóként kifejezetten fontos volt számomra a vázizomzat megerősítése, különös tekintettel a gerinc melletti izmokra. Saját testsúlyos gyakorlatokat végzek, illetve a karantén kezdetekor beszereztem otthonra egy gumikötelet, szuper eszköz, nagyon hatékony. Az erősítésnek köszönhetően
nemcsak szebb, tónusosabb lett az izomzatom, a gyors eredményben közrejátszik a szinkronúszói múltam, de a futásban is ügyesebb lettem. Vallom, hogy nem érdemes egyetlen mozgásformát űzni vagy szélsőségesen edzeni – annak mindig sérülés a vége. Megtanultam, hogy türelmesnek kell lenni, lassan, de koncentráltan kell edzeni, és a lényeg, hogy élvezzem a sportot.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!
Felejtsd el a tésztát, így lesz tavasszal könnyebb a diéta!
Így még biztosan nem ettél káposztát! Töltsd meg mindenféle vitaminos finomsággal és tekerd fel úgy, mint egy burritot!

Ajánlataink