Az, hogy mikor megy edzeni, többnyire a napi időbeosztásától függ. Nézzük, milyen egyértelmű előnyökkel jár, ha a reggeli órákban végzed el a napi sportpenzumodat!

Próbáld ki! A reggeli edzés 5 pozitív hatása

Vannak, akik az esti mozgás mellett teszik le a voksukat, míg mások a reggeli edzés hatékonyságában hisznek. Mindkettő szuper a maga nemében, mi most a napindító sportolás néhány fantasztikus előnyét vesszük sorra. Ha kedved van, akár már holnap kipróbálhatod, a 2., 3. és 5. pontot hamarosan meg is fogod tapasztalni.

 

1. Tudatosabb életvitel

Ha már korán reggel időt áldozok az egészségedre, a nap folyamán igyekezni fogsz megőrizni ezt a tudatosságot. Miért tennéd tönkre a reggeli edzés hatását azzal, hogy délelőtt felfalsz egy fánkot vagy este édes koktélokat kortyolgatsz? Ehelyett törekedni fogsz arra, hogy a reggeli mozgás utáni kellemes hangulatot megőrizd, és ehhez olyan döntéseket hozol majd, amelyek segítik megőrizni a fittségedet.

 

2. Könnyebben fogsz elaludni

Bármikor is sportolunk, az segíteni fogja az alvás minőségét. Habár egyes kutatások szerint azok, akik már reggel a futópadon kezdenek, mélyebben alszanak, és 75 százalékkal több időt töltenek az alvás azon szakaszában, amikor igazán pihen és regenerálódik a test. Könnyebben is alszanak el, mint azok, akik este edzenek, hiszen az utóbbiak szervezetében edzés után még dolgozik az adrenalin, ami megnehezíti az elalvást (tipp az esti sportolóknak: az edzéssel ajánlott végezni legalább 2-3 órával a lefekvés tervezett időpontja előtt).

 

3. Jobb kedvre derülsz

A mozgás hatására fokozódik az endorfinhormon termelődése, amely alapvetően természetes fájdalomcsillapító és kedélyjavító. Ha a szervezet kora reggel megkapja a maga „endorfinbombáját”, akkor kevésbé leszel hajlamos az idegeskedésre, szorongásra, és szinte garantált az eredményes, pozitív munkanap.

 

4. Hozzásegíthet a hatékonyabb fogyáshoz

Ha a célod a fogyás, az eredmény kis mértékben ugyan, de függhet attól, hogy mikorra időzíted az edzést. A Journal of Obesity 2019-es tanulmánya szerint azok, akik reggel (vagy délelőtt) edzenek, „jelentősen nagyobb súlyt veszítettek”, mint azok, akik a nap későbbi szakaszában sportolnak.

 

5. Szabad délután és este

Egy tökéletes világban örömmel várnád az esti randit a futócipőddel, de valljuk be őszintén: egy különösen fárasztó nap végén legtöbbször a futópálya vagy edzőterem az utolsó hely, ahová menni szeretnénk. Várnak az otthoni feladatok vagy egyszerűen csak szeretnél találkozni a barátaiddal, együtt lenni a családoddal. Ha reggel letudtad a napi penzumot, lelkiismeret-furdalás nélkül élvezheted az estédet.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.