Oldal kiválasztása
Sokan az izzadáscseppek számában mérik az edzés hatékonyságát. De igazuk van, vagy tévúton járnak?

Tényleg csak akkor sikeres az edzés, ha izzadunk?

„Remek edzés volt, nagyon leizzadtam”- sokszor halljuk ezt a mondatot az edzőterem öltözőjében. Sokan, az edzés hatékonyságának igazolásához az izzadást használják bizonyítékként. Bár az izzadás természetes velejárójára az intenzív testmozgásnak, egyáltalán nem bizonyítja a gyakorlataink sikerességét!

Akkor mégis mire ad választ az izzadás?

Tulajdonképpen az izzadás a testünk válasza a megnövekedett pulzusra. Azonban sok gyakorlat nem jár együtt erős verejtékezéssel. Ezekben az esetekben az ízületeinket terheljük, és az izmaink dolgoznak. Ezek a feladatok többnyire rövidebbek az edzéseken, és azt érezhetjük, hogy kevésbé izzadunk, de ettől még ne gondoljuk, hogy a feladatok nem lesznek eredményesek!

edzés, izzadás, sport, férfi

Fotó: shutterstock

Egy másik fontos tényező, amit bizony figyelembe kell vennünk ennél a kérdésnél, az a genetika. Ahogyan a hétköznapokon, a villamoson, az irodában, úgy az edzőteremben is él az a „szabály”, hogy nem mindenki egyformán izzad. Egyesek nagyon hajlamosok rá, függetlenül attól, hogy a maratont futják le, elsétálnak a közértbe, vagy csak a metrón utaznak. Másoknak viszont, függetlenül a fizikai aktivitásuktól, alig jelenik meg gyöngyöző verejték a homlokukon.

Összességében tehát itt az ideje, hogy ne az izzadságcseppek mennyisége alapján határozzuk meg azt, hogy mennyire volt hatékony az edzésünk.

LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Részvételi szabályzat

Praktikák, és tornagyakorlatok a toka ellen

Cserélje le! Variációk egészséges köretre

 

 

Hozzászólások

Hogyan fogynak a nők Brazíliától Kínáig?
Miért olyan vékonyak a kínai nők, mitől olyan kicsattanóan egészségesek a brazil vagy a görög asszonyok? Minden nőnek, függetlenül attól, hol él, megvannak a sajátos kis trükkjei, amelyekkel megőrizheti alakját. Van, aki a kókuszolajra, és van, aki a reggelire esküszik. Tegyünk egy kis világ körüli utat, és lessünk el néhány trükköt más országok lakóitól.
Súlykímélő karácsonyi desszertek
A karácsony nem csak a halászlé és a töltött káposzta, de az édességek fénykora is. Az ünnepek alatt asztalra kerülnek a klasszikusnak számító bejglik, kalácsok, kuglófok, krémes sütemények, édes mézes kekszek. Szinte lehetetlen ellenállni, ám ha az ünnepek végén mérlegre állunk, keserű percek várhatnak ránk.
A legszínesebb karácsonyi manikűrök
Karácsonykor a körmeinket is szeretjük ünnepi színekbe „öltöztetni”. Lássuk a legszínesebb megoldásokat! Ilyenkor tarol az arany, a piros és a zöld is!
A 8 kedvenc edzéstervünk, 30 szuper gyakorlattal
Összeszedtük a kedvenc gyakorlatsorainkat, melyekben megtalálhat mindent, attól függően, hogy karral, combra, fenékre, vádlira, vagy hasra szeretne erősíteni.
Sovány vagyok, hízni szeretnék!
Ki hinné, hogy vannak, akik azt szeretnék, hogy kicsit jobban gömbölyödjenek? Bizonyára azt is nehéz elhinni, hogy hízni nehezebb, mint fogyni. Míg arra, hogy hogyan kell leadni pár kilót, szinte mindenkinek van ötlete, addig az egészséges hízásra nem szokás tippeket adni.
Ezt nézzük meg az alternatív tejek címkéjén!
Dietetikusok szerint ezeket az értékeket mindenképpen nézzük meg az alternatív tejek csomagolásán! Az sem mindegy, hogy mire szeretnénk felhasználni a tejet. És az is kiderül, hogy miért olyan szuper megoldás a borsótej!
Stresszes a gyerek – tanítsa meg levezetni
Számos olyan apró dolog létezhet egy kisgyerek életében, amelyről a szülők nem tudnak, ám őket mégis nagyon felzaklatják. Beszélni csak nehezen hajlandóak, nyaggatással a szülő nem megy semmire. A legtöbb, amit tehet, hogy ha a gyerek hallgat, legalább tanítsa meg neki, hogyan vezetheti le a feszültséget.
Ők az Exatlon Hungary második évadának Bajnokai
2020. januárjában szintet lép az Exatlon Hungary. A TV2 sikerműsorának új évada ismét a Dominikai Köztársaságból jelentkezik, de új helyszínen, még látványosabb és nehezebb pályákon szállnak versenybe a Bajnokok és Kihívóik.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.