A csoportos órákat kedvelők időről időre új edzésformákat, mozgástípusokat fedezhetnek fel az edzőtermek órarendjében. Ez nagy szerencse, hiszen így sosem válik unalmassá az edzés. Az utóbbi években a dinamikus, zajos, hangos, ugráló órák mellett teret hódítanak a nagyobb elmélyülést igénylő, nem csak a testre, de a lélekre és a mentális egészségre is fókuszáló órák. Alább megtalálja a legdivatosabb és manapság igencsak kedvelt óratípusok némelyikét.

Tabata, TRX és a többiek – Trendi edzések nyomában

Tabata

A tabata módszer egyik legfontosabb feladata az állóképesség fejlesztése és az izmok erősítése. Mivel intervallumos edzésről van szó, az edzés intenzitása adott időközönként változik. Így valódi kardioedzésprogramra számíthatunk, ha betérünk egy tabata edzésre.

Kinek javasoljuk?

Aki pörgős, lendületes, valóban izzasztó, de ezzel együtt jó hangulatú edzésre vágyik.

Szint:

Kezdőtől haladóig látogatható, hiszen a nehezebb gyakorlatoknak van kezdőknek javasolt, alternatív változata. A tabata módszer lényege az időintervallumok váltakozása, a teljes erőbedobás és az állóképesség-fejlesztés. Az edzés által nemcsak a pulzust pörgetjük fel, hanem izmaink formálása is főszerepet kap. 3-4 fókuszált blokk után az egész testet átmozgató erősítés következik. Ha te is fittebb, energikusabb és pörgősebb órára vágysz, itt a helyed, az eredmény pedig nem marad el, ezt garantálom. kezdőtől a haladó szintig mindenkinek ajánlható, hiszen minden gyakorlatnak van alternatív változata is, s hogy mennyi idő után jut el valaki a haladó szintig, csak az egyénen múlik!

Dinamikus jóga

A dinamikus jóga pont az, ami. Visszafogott aerobikóra jógára hangolva. Az edzésmódszer a jóga elemeire, az alapászanákra épül, de keveredik egy kis pilatesszel és tartásjavító gerinctornával is. Eredményeképpen pedig izmaink feszesek, szálkásak és tónusosak lesznek, a gerinc stabillá, a tartás pedig egyenessé válik. ráadásként a rossz tartás vagy az ülőmunka következményeképpen jelentkező hátfájástól is megszabadulhatunk. Az edzés nagy erőkifejtést igényel, ezért a legrejtettebb izmokat is alaposan megdolgoztathatjuk.

Kinek javasoljuk?

Azoknak mindenképpen, akik alapvetően kedvelik a jógát, de azok is megtalálhatják a számításukat, akik a klasszikus aerobikórát megerőltetőnek tartják. A dinamikus jógán nem kell ugrálni, guggolni, térdet húzni, hasizmozni. Ide csak erő és kitartás kell!

Szint:

Kezdőtől haladóig, hiszen a gyakorlatok nem bonyolultak, van idő és lehetőség a folyamatos fejlődésre.

TRX

A TRX-et az amerikai haditengerészet elit alakulata fejlesztette ki, és mára az egyik leginnovatívabb és legkedveltebb fitneszeszközzé vált világszerte. Előnye, hogy a saját testsúlyunkkal tudunk dolgozni, és egyszerre több izmot is meg tudunk dolgoztatni általa. Még az egészen rejtett, mély izmokat is. Maga a TRX egy eszköz, amelyet falra vagy ritkán plafonra erősítenek. kicsit hasonlít a hegymászók hevederére. A függesztékből aztán a saját súlyunkkal dolgozva kell húzásokkal, emelésekkel kombinált gyakorlatokat végezni. Az egyszerű súlyzós edzésekkel szemben a TRX-szel egyszerre több izomcsoportot is megdolgozhatunk.

Kinek javasoljuk?

Akik unják az izolált edzőtermi, súlyzós edzéseket.

Szint:

Középhaladótól haladóig (érdemes egyszerű súlyzós edzésekkel kezdeni és később váltani vagy kombinálni a trX-szel).

bodyART

Testi és mentális tréning egyben. Amellett, hogy erősíti a testi funkciókat, építi az izomzatot. Nemcsak a test, hanem az elme, a lélek is középpontba kerül, fontos alapelem a helyes légzéstechnika elsajátítása. A helyes légzés azért is fontos, mert egyes mozdulatok bonyolultak, erőteljes koncentrációt igényelnek, a helyes légzés pedig segít az ellazulásban és a koncentrációban. belégzés, kilégzés, feszítés, lazítás, koncentráció, erő, yin és yang. mindez egy órába sűrítve.

Kinek javasoljuk?

Aki nem szereti a hangos, zajos, ugrálós edzéseket, és aki a teste mellett a lelkére, mentális egészségére is szeretne koncentrálni. remek alkalom az elmélyülésre, koncentrálásra, meditációra.

Szint:

Középhaladó-haladó

Tenisz rakott szoknyában – Így sportoltak őseink az 1900-as évek elején

Alakformáló gyakorlatok step padon

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink