Íme egy igazi fogyókúrás zöldség, amelyik nem csak a súlyodat csökkenti, de az egészségedet is óvja.

Ez a legjobb zöldség a téli betegségek ellen

A zellernek bérelt helye van a táplálkozásunkban. Ez pedig remek dolog, hiszen ez a zöldség, akár a gumót fogyasztjuk, akár szárzellerként esszük, a szervezetünk szinte minden részére hatással van, számos betegség megelőzésében segít a zeller.

Igazi vitaminbomba

Rengeteg A-, B_ és C-vitamin van benne, de K-vitaminban, magnéziumban és káliumban is bővelkedik. E-vitamin és vastartalma is számottevő. Emellett egy csészényi zellerben mindössze 2 kalória van, viszont 6 gramm rostot viszünk be vele a szervezetünkbe, így a fogyókúra kiváló támogatója. Antioxidáns vegyületei csillapítják a szervezet gyulladásos folyamatait. A zeller ismert népgyógyászati ellenszere a húgyúti fertőzéseknek, ezen kívül pedig javítja az emésztést. Megnyugtatja az idegrendszert, és segíti a nyugodt alvást. Ftalid nevű hatóanyaga segít rendben tartani a koleszterinszintet és a vérnyomást. A-vitamin tartalma a szem egészségét védi. Rágás közben pedig erős rostjai még a fogakat is tisztítják. A legjobb, ha nyersen fogyasztod, például mogyoróvajba, vagy más mártogatósba tunkolva, de készíthetsz belőle hasábokra vágva és sütőben, kevés olajjal megsütve sültkrumpli-pótlót is.

Nemrég kiderült, hogy a zellerlé egy konkrét, még felfedezetlen növényi hormont is hordoz, amely az endokrin rendszer minden egyes belső elválasztású mirigyét – ideértve a hasnyálmirigyet, a hipotalamuszt, az agyalapi mirigyet, a tobozmirigyet, a pajzsmirigyet és a mellékvesét is – táplálja és feltölti. Ez az egyik oka annak, hogy a zellerlé csodálatosan képes helyreállítani az egyensúlyt a szervezetünkben. Ereje nemcsak a betegségek megelőzésére és visszafordítására kiváló, fogyasztásával a mindennapi közérzet és emésztőrendszer állapota is tartósan javítható – ráadásul segít a fogyásban és a kívánt álomalak megőrzésében.

Zeller (100 g 24 kcal)

Nyersen érvényesül legjobban a gyógyhatása. A B12-vitaminon kívül B-vitaminkomplex-forrás is, így segíti a fokozott koncentrációt és stresszoldást. Rendszeresen sportolóknak, testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít. Pusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgyutakban, a vesében, a belekben és a gyomorban, és támogatja az alhasi vérkeringést.

Ezek is érdekelhetik!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink