Kellemes fáradtság, testet átjáró bizsergés, lelket melengető elégedettség és izzadság – nagyjából így jellemezhető egy igazán sikeres edzés, ami után nem is vágyik másra az ember, mint egy kis felfrissülésre. Be a zuhany alá, jöhet a meleg víz, vagy ami még jobb a váltott vizes fürdőzés, és persze kezdődhet a felüdülés. De milyen módon nyerhető vissza a leggyorsabban a lendület, és főleg az illatos frissesség? Mert mindegy, hogy napkezdő, vagy napzáró, esetleg ebédszünetes testmozgásról beszélünk, a felüdülés egyik variációból sem hiányozhat.

Az edzés utáni frissesség kulcsa

Dezodor helyett valami más?

A gyors megoldások közé tartozik a dezodorálás. Nyilván nem azt mondjuk, hogy ez elvetendő ötlet, ugyanakkor önmagában kevés. Egyrészt a deó akkor fejti ki a hatását a legteljesebb mértékben, ha a megizzadást előtti periódusban kerül felkenésre. Utólagosan dezodorálni ugyan lehet, viszont hatékonyság tekintetében sokat nem ér. Nyilván az illatával elnyomható valamennyire az aktuális testszag, de ez is csak ideiglenesen működik. A zuhanyozás ennél sokkal jobb forgatókönyv. A tusfürdős felfrissülés teljes felüdülést hozhat magával.

Viszont sokan megfeledkeznek a hajuk ápoltságáról. Megizzadnak, a hajszálak összetapadnak, gyorsan kifésülik a gubancokat, és már mennek is tovább. Mi történne akkor, ha az edzést követő tisztálkodásban a sampon is főszerepet játszana? Akkor ténylegesen nem szenvedhetne csorbát a hőn áhított felfrissülés. A haj illatossá, ezáltal az egész fellépés sokkal vonzóbbá válhatna. Ráadásul az izzadság, különösen a hajas fejbőrön kicsapódott, majd ott a bőrbe beszívódott izzadság, ha nincsen lemosva, akkor kicsípheti a bőrt, zsíros hatásúvá változtathatja a hajkoronát. Jó esetben a hajmosás egy megfelelő sampon segítségével pár perces hadművelet, ám az általa borítékolt enyhülés hosszú órákon át kitart, akárcsak a vonzó illat.

Melyik termék a legjobb?

A tökéletesség a hajápolás világában is abszolút egyedi. Másfajta sampon ajánlható zsíros, vagy korpás, esetleg vékony szálú hajra. Ami az egyik embernek ideális a másiknak használhatatlan. Ezért érdemes tisztában lenni az egyéni kvalitásokkal, valamint természetesen a haj típusával, textúrájával, esetleges gyengeségeivel és erősségeivel.

A száraz sampon is egy alkalmazható alternatíva. Sokan szeretik, hiszen víz nélkül is megoldható a felüdülés. Ez tény, de sohasem célszerű megfeledkezni arról, hogy ez a termék nem helyettesíti a teljes értékű hajmosást és a sampont. Vagyis átmenetileg járható út, amikor pont nincsen lehetőség vagy idő a valódi hajmosásra. De ennyi, és ennél nem ildomos tőle többet várni!

Még mit adhat a hajmosás?

A ragyogó, illatos végeredmény csak egy pozitívum, de van itt még valami, ami edzés után különösen jól jön. A hajmosás relaxációs technikának is tekinthető. A hajas fejbőrön rengeteg kis hajszálér fut, ahogy a receptorok is nagy számban megtalálhatóak. Így a gyengéd mozdulatok, a fejbőr masszírozása ellazult állapothoz vezethet. Ez a pár perc konkrétan egy óra alvással ér fel, így hiába a fáradtság, vagy az izmok remegése, a lendület töretlenül élvezhető a nap folytatásában.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

3 tipp a fogorvostól, hogy a kávé kevésbé ártson a fogaknak
Ahogy azt a kávé szerelmesei nagyon is jól tudják, az a reggeli csésze kávé gyakran nem kívánt foltokat hagyhat maga után a fogakon, emellett hosszú távon a fogzománcnak is árthat. Vannak azonban módok arra, hogy élvezze a kávét anélkül, hogy feláldozná mosolya egészségét.
42 kilót adott le Reni, az ötgyermekes anyuka: Vékonyabb vagyok, mint kamaszkoromban
Öt gyerek után jobb formában, mint valaha? Reni megcsinálta, ráadásul szenvedés nélkül, fenntarthatóan, és úgy, hogy az egészségével is minden rendben van. Ehhez pedig szinte fele súlyára fogyott le.
A legjobb gyógyteák, hogy könnyebben elfelejtsd a stresszt
A népi gyógyászat már évezredek óta ismeri és igen nagyra becsüli a gyógynövények egészségre gyakorolt hatásait. A természet csodái csökkentik a szorongást, elűzik a stresszt, enyhítik a fejfájás tüneteit és elősegítik a pihentető alvást.
Ez az 5 gyakorlat segít fogyni 50 felett is
Most olyan gyakorlatokat szedtünk össze, amikhez nem kell feltétlenül edzőterembe járnod, otthon is elvégezhetőek és nagyon hamar látványos eredményt is hoznak.
Leállt a fogyásod? Mutatjuk, hogyan indítsd el újra
Kitartóan diétázol, de egy idő után leállt a fogyás, meg sem mozdul a mérleg nyelve? A szervezeted valószínűleg hozzászokott a kevesebb ételhez. Adj neki új lökést a további súlycsökkenéshez! Mutatjuk, mit kell hozzá tenned és enned!
A magyar mérnök, aki 4 év alatt biciklizte körbe a Földet
Ha már a Földet körbebiciklizte, a Szent György-hegyet és Hegymagast sem hagyhatta ki Illés Adorján, aki a közelmúltban a helyi Piactéren tartott élménybeszámolót egészen elképesztő utazásáról.
Őszi vitaminsaláták, ha szeretnél több zöldséget enni
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
A zeller a diétás zöldségek királynője! Így használd fel, ha fogyni akarsz
Az egyik legegészségesebb zöldség a súlycsökkentő diétához nem más, mint a zeller. Ez a zöldség szervezetünk szinte minden részére hatással van, számos betegség megelőzésében segít a zeller.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.