Kellemes fáradtság, testet átjáró bizsergés, lelket melengető elégedettség és izzadság – nagyjából így jellemezhető egy igazán sikeres edzés, ami után nem is vágyik másra az ember, mint egy kis felfrissülésre. Be a zuhany alá, jöhet a meleg víz, vagy ami még jobb a váltott vizes fürdőzés, és persze kezdődhet a felüdülés. De milyen módon nyerhető vissza a leggyorsabban a lendület, és főleg az illatos frissesség? Mert mindegy, hogy napkezdő, vagy napzáró, esetleg ebédszünetes testmozgásról beszélünk, a felüdülés egyik variációból sem hiányozhat.

Az edzés utáni frissesség kulcsa

Dezodor helyett valami más?

A gyors megoldások közé tartozik a dezodorálás. Nyilván nem azt mondjuk, hogy ez elvetendő ötlet, ugyanakkor önmagában kevés. Egyrészt a deó akkor fejti ki a hatását a legteljesebb mértékben, ha a megizzadást előtti periódusban kerül felkenésre. Utólagosan dezodorálni ugyan lehet, viszont hatékonyság tekintetében sokat nem ér. Nyilván az illatával elnyomható valamennyire az aktuális testszag, de ez is csak ideiglenesen működik. A zuhanyozás ennél sokkal jobb forgatókönyv. A tusfürdős felfrissülés teljes felüdülést hozhat magával.

Viszont sokan megfeledkeznek a hajuk ápoltságáról. Megizzadnak, a hajszálak összetapadnak, gyorsan kifésülik a gubancokat, és már mennek is tovább. Mi történne akkor, ha az edzést követő tisztálkodásban a sampon is főszerepet játszana? Akkor ténylegesen nem szenvedhetne csorbát a hőn áhított felfrissülés. A haj illatossá, ezáltal az egész fellépés sokkal vonzóbbá válhatna. Ráadásul az izzadság, különösen a hajas fejbőrön kicsapódott, majd ott a bőrbe beszívódott izzadság, ha nincsen lemosva, akkor kicsípheti a bőrt, zsíros hatásúvá változtathatja a hajkoronát. Jó esetben a hajmosás egy megfelelő sampon segítségével pár perces hadművelet, ám az általa borítékolt enyhülés hosszú órákon át kitart, akárcsak a vonzó illat.

Melyik termék a legjobb?

A tökéletesség a hajápolás világában is abszolút egyedi. Másfajta sampon ajánlható zsíros, vagy korpás, esetleg vékony szálú hajra. Ami az egyik embernek ideális a másiknak használhatatlan. Ezért érdemes tisztában lenni az egyéni kvalitásokkal, valamint természetesen a haj típusával, textúrájával, esetleges gyengeségeivel és erősségeivel.

A száraz sampon is egy alkalmazható alternatíva. Sokan szeretik, hiszen víz nélkül is megoldható a felüdülés. Ez tény, de sohasem célszerű megfeledkezni arról, hogy ez a termék nem helyettesíti a teljes értékű hajmosást és a sampont. Vagyis átmenetileg járható út, amikor pont nincsen lehetőség vagy idő a valódi hajmosásra. De ennyi, és ennél nem ildomos tőle többet várni!

Még mit adhat a hajmosás?

A ragyogó, illatos végeredmény csak egy pozitívum, de van itt még valami, ami edzés után különösen jól jön. A hajmosás relaxációs technikának is tekinthető. A hajas fejbőrön rengeteg kis hajszálér fut, ahogy a receptorok is nagy számban megtalálhatóak. Így a gyengéd mozdulatok, a fejbőr masszírozása ellazult állapothoz vezethet. Ez a pár perc konkrétan egy óra alvással ér fel, így hiába a fáradtság, vagy az izmok remegése, a lendület töretlenül élvezhető a nap folytatásában.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink