A legtöbben márciustól már a fürdőruha-szezonra készülünk kecsegtetőbbnél kecsegtetőbb eredményeket ígérő diétákkal és fogyókúra trendekkel, de az első őszi napsugarakkal és a hosszú farmerek megjelenésével azonnal sutba is dobjuk a bikinialakot.

Így védekezz okosan az ősszel felkúszó pluszkilók ellen!

Végre ápol és eltakar az öltözékünk, a rövidülő nappalokkal és a hőmérséklet csökkenésével pedig a szervezetünk is mintha laktatóbb, kalóriadúsabb ételek után ácsingózna… Jöhetnek a hónapokig megtagadott isteni fogások, junk foodok, cukorsokk desszertek!

Vagy mégsem? Mi lenne, ha idén ősszel ahelyett, hogy beköltöznénk a hűtőbe, és baráti viszonyba kerülnénk a pizzafutárral, megpróbálnánk megtartani a kemény munkával elért súlyunkat? Ugye mennyivel jobb lenne tavasszal nem kétségbeesve állni a tükör előtt, húsvétkor pedig a retken és újhagymán kívül mást is megkóstolni az ünnepi menüből?

A jó hírünk, hogy egy kis odafigyeléssel ezt önsanyargatás nélkül is megteheted! Akár éppen elérted az álomalakot, akár már most felkészülnél a következő szezonra, akár az egészséged miatt dobnál le egy-két kilót, szerencsére nemhogy az evés, de még az étel szállítás sincs tiltólistán! Ha az alábbi tanácsokat szem előtt tartod, a vérrel-verejtékkel ledobott kilók sem kúsznak vissza, jobban fogod magad érezni a bőrödben, és a szokásos őszi-téli megbetegedésekkel szemben is ellenállóbb leszel!

Egészséges étkezés egy kis segítséggel – menü házhozszállítás

Hát igen, a kiegyensúlyozott étkezést nem úszhatod meg! Teljesen természetes, hogy hideg időben jobban kívánod a tartalmasabb, akár nehezebb ételeket, hiszen a szervezeted úgy érzi, tartalékolnia kell a táplálékszegényebb időszakokra. Nem is kell salátalevélen élned, de muszáj megnézned, hogy milyen forrásból szerzed be az éltető kalóriákat!

Az egészséges ebéd házhozszállítás Budapest környékén könnyen elérhető szolgáltatás, amivel bebiztosíthatod, hogy szezonális és tápanyagban gazdag fogások kerüljenek az asztalodra. A hiedelmek ellenére az ebéd kiszállítás Budapest vonzáskörzetében sem megfizethetetlen luxus, hiszen egyrészt a főzéssel töltött időt is megspórolod, másrészt az előre megfontolt étel kiszállítás Budapest határán belül is jóval olcsóbb, mint a spontán, farkaséhesen megrendelt ételek.

felkúszó pluszkilók

Képek forrása: canva.com

Nassolás jótékony “csalással” – egészséges falatok


Egész nyáron ellenálltál a fagyiknak, strandos palacsintáknak, és most, amikor itt lehetne az önjutalmazás ideje, azt merjük mondani, hogy továbbra is mondj le minden nyalánkságról? Véletlenül sem!
Csak vigyél taktikát és rendszert a nassolásba! Először is, ami nincs otthon, azt nem tudod megenni, tehát az üres kalóriákat tartalmazó cukorbombák ne kerüljenek a kosaradba! Ellenben tárazz be olajos magvakból, szezonális gyümölcsökből és magas kakaótartalmú csokoládéból. Ahelyett, hogy robbanásig sanyargatod magad a szokásos délutáni sóvárgás idején, inkább majszolj el naponta egy kocka minimum 70%-os csokit!

Mozgás akár rossz időben is – nincs kifogás!

Hacsak nem tornádó tombol odakint, megfelelő, réteges öltözékkel bátran róhatjuk a köröket a futópályán, vagy tehetünk nagyobb sétákat a környékünkön. Szép időben pedig feltétlenül vessük be magunkat az őszi erdőbe: látványos és teljesíthető kiránduló útvonalak még kezdő túrázóként is könnyedén találhatunk.

Ha végképp nem megy a kimozdulás, számos videóval edzhetünk vagy jógázhatunk a nappalink kényelmében is. A lényeg, hogy naponta egy órát mindenképpen töltsünk mozgással!

Az alvás megszépít – főleg, ha jól csinálod

És nem csak megszépít, hanem erősíti az immunrendszered, és az idegeidre sincs éppen rossz hatással. Próbálj meg minden este nagyjából ugyanabban az időben lefeküdni, másnap pedig ugyanakkor felkelni, és aludj legalább hét órát!

Az sem árt, ha lámpaoltás előtt egy órával kerülöd a kék fényt kibocsátó kütyüket, sorozatozás helyett inkább olvasgass az ágyban, készítsd fel az agyad is a jól megérdemelt pihenésre!

Fogyás stresszcsökkentéssel – a semmittevés művészete

Állandó pörgés, to-do listák pipálgatása, feladatok, határidők. A folyamatos multitasking üzemmód és megfelelési kényszer elképesztően leterheli az agyunkat és a szervezetünket – ami negatív hatással van az anyagcserénkre is. Talán furcsán hangzik, de nagyon jó kikapcsoló módszer, ha minden nap bevezetünk legalább pár percnyi semmittevős időt! Ezalatt kövessük például egy lehulló falevél útját a parkban, meditáljunk otthon, vagy kezdésként kortyoljuk el a kávénkat úgy, hogy közben nem foglalkozunk semmi mással.

Legyél jól a bőrödben – hagyd a méricskélést!

Attól, hogy minden reggelt a mérlegen indítasz, nem leszel vékonyabb! Idegesebb viszont igen. Bőven elég, ha havonta egyszer ellenőrzöd, hogy állsz, de ne felejtsd el, hogy ha rendszeresen sportolsz, a nem mozduló számok az izomnövekedést is jelezhetik! Fogyás helyett törekedj inkább arra, hogy testben és lélekben is jól érezd magad. És ha jövőre mégsem férsz bele a fürdőruhádba…vegyél egy nagyobb méretet!

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink