Az internet és a közösségi média is tömve van tanácsokkal azzal kapcsolatban, hogyan maradjunk fittek, egészségesek, és hogyan dolgozzuk le a fölös kilókat. Persze fontos, hogy kordában tartsd a kalóriákat, ám bizonyos szokások beépítése jócskán hozzájárulhat a sikeres fogyáshoz. Milyen változtatásokat érdemes végrehajtanod, hogy könnyebben menjen a súlyvesztés?

Vedd fel a harcot a kilókkal

Egyszerű tippek az elhízás elleni küzdelemhez

Az, ahogyan a reggeleket kezded, hatással van az általános egészségi állapotodra. Bizonyos életmódbeli változtatások, különösképpen a reggeli rutinodban, nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy legyőzd az elhízást.

  1. Igyál meleg vizet minden egyes reggel

Az elhízás legfőbb kiváltó oka a lassú anyagcsere, amelyet érdemes már reggel felpörgetni legalább 1-2 pohár meleg vízzel ébredés után. Az ájurvéda szerint a citromos víz fogyasztása felgyorsítja az anyagcserét, és segít a fogyásban is, de a hagyományos kínai orvoslás is a forró vízre esküszik, mivel ezzel stimulálhatod az emésztőrendszert.

  1. Ne mulassz el reggelizni

Sokan kihagyják a reggelit abból a megfontolásból, hogy ez majd segít a súlycsökkentésben. Ez azonban káros lehet a szervezet számára, hiszen a nem megfelelő táplálkozás legyengíti a szervezetet. Néha a hosszan tartó éhség inkább súlygyarapodáshoz, mint fogyáshoz vezethet, mivel a fokozott éhségérzet falánkságra késztethet. Emellett az éhezés a létfontosságú tápanyagok hiányát okozhatja a szervezetben.

  1. Élvezd a reggeli napsütést

A D-vitamin rendkívül hasznos és nélkülözhetetlen szervezetünk számára, a reggeli első napsugarakkal pedig nemcsak D-vitamint vehetsz magadhoz, hanem pozitív energiát is, hogy jól induljon a napod. Reggelente tornázz vagy jógázz a kertben egy fél órát, és máris sokat tettél a fizikai és mentális egészségedért, emellett pedig hozzájárultál a fogyásodhoz is.

Alapos tervezés napról napra

Minden egyes reggel írj össze egy listát, hogy mit fogsz enni a nap folyamán. Ha tudatosan odafigyelsz az aznapi étrendedre, az segít, hogy az alacsony kalóriatartalmú ételeket válaszd. Azzal, hogy előre megtervezed és odafigyelsz arra, hogy mit fogyasztasz, a kezedbe veszed az irányítást és az egészségedet.

Bármilyen étrendet is követsz, annak megfelelő mennyiségben kell tartalmaznia összetett szénhidrátokat, gyümölcsöt, zöldséget, egészséges zsírokat és sovány fehérjéket. Emellett természetesen korlátozni kell a finomított szénhidrátok, transzzsírok és telített zsírok mennyiségét.

A siker azon múlik, mennyire vagy hajlandó elkötelezni magad egész életedre az egészségesebb szokások mellett. A legtöbben tudjuk, hogy a jobb élethez vezető út a tápláló, egészséges étrend és a rendszeres testmozgás: innen már csak az a dolgod, hogy rá kell venned a barátokat, a családtagokat és a szomszédokat, hogy csatlakozzanak hozzád az elhízás elleni küzdelemben, mivel együtt könnyebb lesz elérni a kitűzött célt.

Képek forrása: Spirit Plasztika

Fogyás után a megereszkedett bőr ellen: plasztikai sebészet

Sikerült lefaragnod a testsúlyodból, de a bőröd nem követi az új körvonalaidat? A fogyás utáni plasztikai műtétek segítenek a túlsúlyból adódó bőrfelesleg eltávolításában és az alak újraformálásában.

  • A megereszkedett mellek megemeléséhez a mellplasztika eljárásai közül a mellfelvarrás járulhat hozzá. A plasztikai sebész a mellállomány megtartásával a bőrköpeny felesleges részét eltávolítja a környező mellszövetek és a bőr feszítésével, ami által a mellbimbó is magasabbra kerül.
  • A hasplasztika során a megnyúlt hasi bőrt és a hozzá kapcsolódó zsírszövetet távolítják el jelentős fogyást, vagy a terhességet és szülést követően kialakult hasfali lazaság miatt.
  • A combplasztika és a felkarplasztika a megereszkedett bőrt feszesíti a felesleges bőr és zsírszövet kimetszésével.

Spirit Plasztika, ahol garantáltan jó kezekbe kerülsz!

Nagyobb beavatkozást szeretnél, de tartasz a műtéttől? Bízd magad a Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebészére, Dr. Vancsó Péterre és csapatára! Dr. Vancsó az esztétikai és a plasztikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, aki több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal a hasplasztika műtétek specialistája, emellett pedig a rekonstrukciós, mell-, testkontúr- és kozmetikai sebészet szakértője.

Jelentkezz konzultációra, amelynek során személyre szabottan kapsz javaslatot az ajánlott beavatkozásra, amelyet a legnagyobb gondossággal, szakértelemmel és odafigyeléssel biztosítanak számodra, hogy a műtét előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a megálmodott formádat!

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink