A stílusa árulkodik az évei számáról, vagy idősebbnek tűnik a koránál? Vannak, akik nem foglalkoznak azzal, hogy az évek múlásával újra kell gondolni a szépségápolási és öltözködési szokásokat. Összegyűjtöttük a leggyakoribb bakikat, és segítünk, hogy megőrizze tökéletes szépségét és eleganciáját.

11 ruha-, és sminkbaki

Túl trendi az öltözködése

Ha csak nem áll rendelkezésére korlátlan költségkeret, teljesen felesleges mindig a legújabb divatot követni. Ragaszkodjon inkább a klasszikus, kifinomult darabokhoz, amelyek kiállják az idő próbáját és jól kombinálhatók egymással. Nosztalgiával gondol bizonyos ruhákra gyakori, hogy érzelmi okokból olyan ruhákat viselnek a hölgyek, amelyek egyszerűen nem illenek rájuk.

Talán ön is közéjük tartozik, és akkor is belepréseli magát kedvenc blúzába, ha alig tudja begombolni? Ha lehet, alakíttassa át kedvenc ruhadarabját. ellenkező esetben adja el, ajándékozza oda valakinek vagy tegye el olyan helyre, ahol nem akad mindig a kezébe.

Fekete szemceruzát használ

A sötét, drámai szemek nagyon szexisek – bizonyos kor után azonban a fekete szemceruzával körülrajzolt szem inkább ijesztő, mint vonzó. A szempillák vékonyodnak, így a nők megpróbálják optikailag többnek, vastagabbnak láttatni úgy, hogy fekete szemceruzával húzzák át a pillák tövét. ezzel azonban csak felhívják a figyelmet a szemkörnyéki ráncokra.

Ragaszkodik a hosszú hajhoz

Idővel a hosszú haj öregít, célszerű levágatni. Egy jó frizura karakteressé teszi az arcot, és fiatalítja viselőjét.

Nem gondol a keze és a dekoltázsa érzékeny bőrére

Szerencsére egyre többen használnak fényvédőt tartalmazó arckrémet, de a kézfej és a dekoltázs védelméről sem szabad elfeledkezni. Az UV-sugarak bőröregítő hatása ezeken a részeken jobban érvényesül, így fontos a rendszeres fényvédelem és a megfelelő hidratálás.

Nem megfelelően hidratál

Az öregedéssel a bőr egyre szárazabbá válik, és a hidratálás még fontosabb lesz. Sokan nem a bőrtípusuknak megfelelő készítményeket használják, és nem is megfelelően viszik fel a bőrre a krémeket. Válasszon olyan hidratálót, amely táplálja a bőrét és rögtön zuhanyozás után alkalmazza a bőrtípusának megfelelő készítményt.

Sötét a rúzsa

Sokan ragaszkodnak a sötét árnyalatú rúzshoz, pedig az erős színek jobban kiemelik az ajkak körüli finom ráncokat. A legjobb választás egy szép, semleges árnyalat, amely csak egy kicsit merészebb, mint a száj természetes színe.

Divatos színeket hord

Sajnos a divatszínek nem mindenkinek állnak jól. állítsa össze a ruhatárát úgy, hogy az alapdarabok fekete, sötétkék, szürke, fehér, bézs színűek legyenek. Ezekhez aztán bátran választhat élénk színű kiegészítőket. Túlzásba esik bármi, ami szélsőséges – túl szűk vagy nagyon bő ruha –, felerősítheti a hibákat. bizonyos kor fölött minit sem ajánlott viselni, akkor sem, ha gyönyörű lábakkal áldotta meg a természet. ugyanez igaz a maxiruhákra is.

Túl sok sminket használ

A ráncokat nem lehet alapozóval eltüntetni. sőt, ha túl sok a smink, akkor az alapozó és a púder finom részecskéi eltömítik a ráncokat és így még jobban láthatóvá válnak. A legfontosabb, hogy a bőrtípusának megfelelő sminktermékeket használjon. Ügyeljen arra, hogy az alapozó színe harmonizáljon a bőr tónusával.

Szívesen használ csillogó szemfestéket

Felejtse el a csillámló, színjátszó szemhéjfestékeket. A fényvisszaverődés miatt ezek ugyanis optikailag erősítik a ráncok mélységét. Használjon matt színeket és legfeljebb alkalmi sminknél tegyen egy kis csillámot a szemhéj belső sarkához.

Fiatalosan öltözködik

A lánya vagy az unokája ruháját kérte kölcsön? Rossz döntés! A divat minden korosztályban más, ne próbáljon olyat magára erőltetni, amiben nevetségessé válhat. A korához nem illő ruhák nem fiatalítják, hanem épp ellenkezőleg: öregítik.

Össze nem illő ruhadarabokat választ

Alapszabály, hogy egy bő tophoz szűk nadrágot vagy szoknyát kell választani, illetve bő nadrághoz szűkebb felsőt, hogy kiegyensúlyozza az arányokat. Ruhaválasztásnál mindig vegye figyelembe a testalkatát.

Para a tamponnal és további 7 higiéniai baki

Fogyás bakik nélkül

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink