Ruhabaki mindenki életében előfordulhat, és most nem arra gondolunk, hogy olyan darabot viselünk, amit a kolléganőnk. Olyan bakikra gondolunk, amelyek nemcsak kényelmetlenek, de akár az egészségre is károsak. Sok nő meglepőnek találta azt az információ, mely szerint ha több éven keresztül viseljük ugyanazt a melltartó, az nemcsak bőrkidörzsölést okozhat, de nyaki-, hát-, valamint fájdalomhoz is vezethet. Lássuk hát a bakikat!

4 ruhabaki, amit a legtöbben évente elkövetünk

Gyakori probléma nőknél, hogy a hátukon felcsúszik a melltartó pántja. Ezekben az esetekben valószínűleg túlságosan kicsi, vagy túl nagy méretet választottunk az adott melltartóból. A megfelelő tartás hiányában hát-, és vállfájdalom alakulhat ki. Amikor melltartót vásárol, mindig figyeljen arra, hogy a hátsó pánt vízszintes maradjon. Ha felcsúszik, kérjen más méretet az eladótól!

melltartó, baki

Amikor melltartót vásárol, mindig figyeljen arra, hogy a hátsó pánt vízszintes maradjon.
Fotó: shutterstock

Ha 1-2 számmal kisebb inget választunk, az nemcsak esztétikailag előnytelen, de légzési problémákhoz is vezethet, és a testtartásnak sem tesz jót. Amikor inget próbál, mindig húzza ki magát, ha az ing alja felcsavarodik, vagy nem tudja kényelmesen összegombolni a ruhát, akkor kérjen nagyobb méretet!

ing, baki, gomb

Nem csak esztétika kérdés, hogy mekkora inget választunk.
Fotó: shutterstock

Sokan kényszerítjük arra a testünket, hogy bepréselődjön egy olyan farmerba, ami túl kicsi neki. Azontúl, hogy a nap folyamán kényelmetlenül érezhetjük magunkat benne, még emésztési problémákat, valamint gyomorégést is okozhat egy, a kelleténél kisebb nadrág. Mindig ellenőrizze, hogy elfér e 1-1 ujja a csípője és nadrág között. Ha nem, akkor bizony nagyobb méretre lesz szüksége!

farmer, nadrág, baki

Az egészségünkre is hatással van, hogy mekkora farmert viselünk
Fotó: Shutterstock

Bizony! Még a futócipőt illetően is beszélhetünk bakival. Először is, amikor futócipőt választunk, figyelembe kell vennünk a lábunk típusát. A rosszul kiválasztott futócipő olyan terhelést okozhat a lábnak, hogy hosszútávon az ortopédián köthetünk ki. Arra, hogy megtudjuk, milyen típusú a lábunk, jó megoldás a vizes lábnyom teszt. Nedves talppal lépjünk egy sima papírra. Pronáló lábnál egy széles lábboltozati nyomot hagyunk, míg a szupinálónál egy vékony csík jelenik meg a láb éleinél. Normál helyzetről akkor beszélhetünk, ha a talpboltozat fele olyan széles, mint a teljes lábnyom szélessége. De számít a testsúly is, ezzel nem lehet csalni!

futócipő, baki

A futócipőnél nemcsak a kényelem, de az egészségünk is fontos
Fotó: Shutterstock

 

Ezt árulja el a személyiségéről a kedvenc rúzsának színe

Miért ne viseljünk 100%-ban pamutból készült ruhát az edzésen?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.