Oldal kiválasztása
Ruhabaki mindenki életében előfordulhat, és most nem arra gondolunk, hogy olyan darabot viselünk, amit a kolléganőnk. Olyan bakikra gondolunk, amelyek nemcsak kényelmetlenek, de akár az egészségre is károsak. Sok nő meglepőnek találta azt az információ, mely szerint ha több éven keresztül viseljük ugyanazt a melltartó, az nemcsak bőrkidörzsölést okozhat, de nyaki-, hát-, valamint fájdalomhoz is vezethet. Lássuk hát a bakikat!

4 ruhabaki, amit a legtöbben évente elkövetünk

Gyakori probléma nőknél, hogy a hátukon felcsúszik a melltartó pántja. Ezekben az esetekben valószínűleg túlságosan kicsi, vagy túl nagy méretet választottunk az adott melltartóból. A megfelelő tartás hiányában hát-, és vállfájdalom alakulhat ki. Amikor melltartót vásárol, mindig figyeljen arra, hogy a hátsó pánt vízszintes maradjon. Ha felcsúszik, kérjen más méretet az eladótól!

melltartó, baki

Amikor melltartót vásárol, mindig figyeljen arra, hogy a hátsó pánt vízszintes maradjon.
Fotó: shutterstock

Ha 1-2 számmal kisebb inget választunk, az nemcsak esztétikailag előnytelen, de légzési problémákhoz is vezethet, és a testtartásnak sem tesz jót. Amikor inget próbál, mindig húzza ki magát, ha az ing alja felcsavarodik, vagy nem tudja kényelmesen összegombolni a ruhát, akkor kérjen nagyobb méretet!

ing, baki, gomb

Nem csak esztétika kérdés, hogy mekkora inget választunk.
Fotó: shutterstock

Sokan kényszerítjük arra a testünket, hogy bepréselődjön egy olyan farmerba, ami túl kicsi neki. Azontúl, hogy a nap folyamán kényelmetlenül érezhetjük magunkat benne, még emésztési problémákat, valamint gyomorégést is okozhat egy, a kelleténél kisebb nadrág. Mindig ellenőrizze, hogy elfér e 1-1 ujja a csípője és nadrág között. Ha nem, akkor bizony nagyobb méretre lesz szüksége!

farmer, nadrág, baki

Az egészségünkre is hatással van, hogy mekkora farmert viselünk
Fotó: Shutterstock

Bizony! Még a futócipőt illetően is beszélhetünk bakival. Először is, amikor futócipőt választunk, figyelembe kell vennünk a lábunk típusát. A rosszul kiválasztott futócipő olyan terhelést okozhat a lábnak, hogy hosszútávon az ortopédián köthetünk ki. Arra, hogy megtudjuk, milyen típusú a lábunk, jó megoldás a vizes lábnyom teszt. Nedves talppal lépjünk egy sima papírra. Pronáló lábnál egy széles lábboltozati nyomot hagyunk, míg a szupinálónál egy vékony csík jelenik meg a láb éleinél. Normál helyzetről akkor beszélhetünk, ha a talpboltozat fele olyan széles, mint a teljes lábnyom szélessége. De számít a testsúly is, ezzel nem lehet csalni!

futócipő, baki

A futócipőnél nemcsak a kényelem, de az egészségünk is fontos
Fotó: Shutterstock

 

Ezt árulja el a személyiségéről a kedvenc rúzsának színe

Miért ne viseljünk 100%-ban pamutból készült ruhát az edzésen?

Hozzászólások

Minek köszönhette gyönyörű alakját Grace Kelly?
Szakértők szerint szigorú, de nagyon egészséges étrendet követett Grace Kelly, aki valóságos megszállottja volt a kézápolásnak is.
40 tényleg hasznos trükk, amit minden sportolónak látnia kell
Érdemes megnézni őket, mert biztos talál köztük olyan trükköt, ami önnek is hasznos lesz.
Karácsonyig leadna pár kilót? Segítünk elérni a célját!
A karácsony sok családban a hatalmas evésekről, mesés ünnepi menükről szól. Miért akarunk hát éppen akkorra lefogyni?
A másnapi ruhában fekteti le gyermekeit az anyuka, hogy elkerüljék a reggeli rohanást
Nikkel allergia! Jobb, ha nem csak az ékszerekre figyel!
Nikkel főként egyes ékszerekben, bizsukban található, ám Dr. Moric Krisztina allergológustól megtudtuk, hogy  bizonyos ételek is nagyobb mennyiségben tartalmazhatják. Fontos ismerni, hogy melyek ezek az élelmiszerek, mivel fogyasztásuk akkor is tüneteket okozhat, ha bőrünk nem érintkezik nikkel tartalmú tárggyal.
S. O. S. - Azonnali életmódváltás, hogy visszanyerje egészségét!
Ha az orvosa azonnali életmódváltást javasolt, akkor nincs idő várakozni! Az alábbi hat pontot vegye komolyan, és változtasson az életén! Tegye meg az egészsége érdekében!
Madaras Norbert: „Az a lényeg, hogy a nő magának akarjon megfelelni”
Te is ismersz olyan nőt, akit valósággal felőröl az állandó megfelelési kényszer? Esetleg egy vagy közülük? Pedig a férfiak szerint egy nő nem is tehetne rosszabbat magával, minthogy folyamatos külső elvárásoknak akar megfelelni.
Megnyílt az első "csendes" fodrászat
Önt is idegesíti, ha valaki folyamatosan beszél a fodrásznál? Jobban szeretné, ha csendben készülne el a frizurája?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.