Oldal kiválasztása
Ruhabaki mindenki életében előfordulhat, és most nem arra gondolunk, hogy olyan darabot viselünk, amit a kolléganőnk. Olyan bakikra gondolunk, amelyek nemcsak kényelmetlenek, de akár az egészségre is károsak. Sok nő meglepőnek találta azt az információ, mely szerint ha több éven keresztül viseljük ugyanazt a melltartó, az nemcsak bőrkidörzsölést okozhat, de nyaki-, hát-, valamint fájdalomhoz is vezethet. Lássuk hát a bakikat!

4 ruhabaki, amit a legtöbben évente elkövetünk

Gyakori probléma nőknél, hogy a hátukon felcsúszik a melltartó pántja. Ezekben az esetekben valószínűleg túlságosan kicsi, vagy túl nagy méretet választottunk az adott melltartóból. A megfelelő tartás hiányában hát-, és vállfájdalom alakulhat ki. Amikor melltartót vásárol, mindig figyeljen arra, hogy a hátsó pánt vízszintes maradjon. Ha felcsúszik, kérjen más méretet az eladótól!

melltartó, baki

Amikor melltartót vásárol, mindig figyeljen arra, hogy a hátsó pánt vízszintes maradjon.
Fotó: shutterstock

Ha 1-2 számmal kisebb inget választunk, az nemcsak esztétikailag előnytelen, de légzési problémákhoz is vezethet, és a testtartásnak sem tesz jót. Amikor inget próbál, mindig húzza ki magát, ha az ing alja felcsavarodik, vagy nem tudja kényelmesen összegombolni a ruhát, akkor kérjen nagyobb méretet!

ing, baki, gomb

Nem csak esztétika kérdés, hogy mekkora inget választunk.
Fotó: shutterstock

Sokan kényszerítjük arra a testünket, hogy bepréselődjön egy olyan farmerba, ami túl kicsi neki. Azontúl, hogy a nap folyamán kényelmetlenül érezhetjük magunkat benne, még emésztési problémákat, valamint gyomorégést is okozhat egy, a kelleténél kisebb nadrág. Mindig ellenőrizze, hogy elfér e 1-1 ujja a csípője és nadrág között. Ha nem, akkor bizony nagyobb méretre lesz szüksége!

farmer, nadrág, baki

Az egészségünkre is hatással van, hogy mekkora farmert viselünk
Fotó: Shutterstock

Bizony! Még a futócipőt illetően is beszélhetünk bakival. Először is, amikor futócipőt választunk, figyelembe kell vennünk a lábunk típusát. A rosszul kiválasztott futócipő olyan terhelést okozhat a lábnak, hogy hosszútávon az ortopédián köthetünk ki. Arra, hogy megtudjuk, milyen típusú a lábunk, jó megoldás a vizes lábnyom teszt. Nedves talppal lépjünk egy sima papírra. Pronáló lábnál egy széles lábboltozati nyomot hagyunk, míg a szupinálónál egy vékony csík jelenik meg a láb éleinél. Normál helyzetről akkor beszélhetünk, ha a talpboltozat fele olyan széles, mint a teljes lábnyom szélessége. De számít a testsúly is, ezzel nem lehet csalni!

futócipő, baki

A futócipőnél nemcsak a kényelem, de az egészségünk is fontos
Fotó: Shutterstock

 

Ezt árulja el a személyiségéről a kedvenc rúzsának színe

Miért ne viseljünk 100%-ban pamutból készült ruhát az edzésen?

Hozzászólások

Így előzhető meg, hogy tüdőgyulladás legyen a megfázásból
A megfázás rossz közérzettel, orrdugulással, orrfolyással, torokfájással járhat. Több alkalommal is áteshetünk rajta évente, rendszerint egy hét alatt elmúlnak a tünetei. Bizonyos esetekben azonban komoly szövődményeket, akár tüdőgyulladást is okozhat.
Jutalmaz vagy büntet? - Nevelési stílusok nyomában
A szülők érzik a felelősséget, a szülői stratégia kialakítása nem várhat. Nevelési stílusok előnyei, hátrányai, „kisokos” szülőknek és leendő anyukáknak, apukáknak.
Tari Annamária - Mi kell ahhoz, hogy változtatni tudjak az életemen?
„Képtelen vagyok bármin is változtatni. Mintha le lennék ragasztva, nem tudok mozdulni. Nem is hiszem igazán, hogy sikerülne. Ennyi év után? Kizártnak tartom…” (40 éves nő)
Mindent a limfómáról!
A limfóma, azaz a nyirokrák viszonylag gyakori daganattípusnak számít, és bármely korosztálynál kialakulhatnak bizonyos típusai. Nézzük a leggyakoribb kérdéseket a limfómáról.
Csodákra képes az arctorna, ha helyesen végezzük
Arctornával nemcsak a ráncokon segíthetünk, de a toka ellen is tehetünk. Nézzük a legnépszerűbb öt gyakorlatot, amit otthon is elvégezhetünk!
Fűszerek jótékony hatása röviden
Ezek az intenzív illatú és aromájú fűszerek nem csak feldobják vacsorája ízét, de nagyon jó hatással vannak az egészségre is.
12 hónap, hogy elérjük a célunkat - Így ütemezzünk!
Hamarosan vége a januárnak, és kiderül: sikerül e tartanunk az újévi fogadalmunkat. December végén hajlamosak vagyunk a  valóságtól elrugaszkodott célokat kitűzni.  Aztán telnek a hetek, a hónapok, és a dédelgetett tervekből nem lesz semmi. Még ha január elején a nagy lendülettel bele is kezdünk ebbe-abba, idővel elkopik a lendület, és visszatérünk a régi szokásainkhoz. Mit tehetünk ilyenkor?A coach válaszol!
Herpesz intim helyen, mit kezdjünk vele?
A herpesz több területen is megjelenhet a testen, ám az egyik legkellemetlenebb, amikor intim helyen jelentkezik. Így tudod megkülönböztetni egyéb panaszoktól és problémáktól! A szakorvos válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.