Apró, piros, fájdalmas pöttyök, vágások, benőtt szőrszálak – a probléma ismerős lehet azoknak is, akik évek óta borotválkozással szabadulnak meg a nem kívánt szőrszálaktól, és azoknak is, akik csak nagy ritkán folyamodnak ehhez a módszerhez. Hibákat akkor is elkövetünk, ha rutinos borotválkozónak számítunk, és akkor is, ha kezdők vagyunk. Íme, a leggyakoribb borotválkozási bakik, és néhány jó tanács, hogy hogyan legyünk kíméletesebbek önmagunkhoz.

Borotválkozásbakik

1. HIBA
Borotválás száraz bőrön

Erre csak annyit mondhatunk: jaj! Bár úgy érezheti, időt takarít meg, a vörös kis dudorok megjelenése ilyen esetben garantált. Borotválkozni mindig zuhanyozás, illetve fürdés végén érdemes, hiszen ekkorra már felpuhul a bőr és a szőrszálak. A kérdés már csak az, hogy borotva habot vagy gélt használjunk-e? Hozzáértők szerint a gélen jobban siklik a penge, így akár sérülések nélkül is megúszható a szőrtelenítés.

2. HIBA
Régi borotvát használ

Az eldobható borotvák használati ideje attól függ, milyen gyakran és mekkora területen használjuk, de 4-5 alkalmat azért ki kell bírniuk. Ha azonban a penge már tompa, és nem borotvál jól, érdemes újat elővenni, mert az életlen pengétől irritáció jelentkezhet, és szinte garantált a sérülés – utóbbi pedig komoly fertőzésekhez is vezethet, hiszen a sérült bőrfelületen át könnyebben jutnak a szervezetbe kórokozók.

3. HIBA
Nem megfelelő az irány

Hogy milyen irányba borotválunk, szinte mindegy. A szőrnövekedéssel ellentétes irányba húzva a pengét sokkal hatékonyabbak lehetünk, de előfordul, hogy ez nagyon irritálja a bőrt. Érzékeny bőrűek jobban teszik, ha a szőrnövekedéssel megegyező irányba borotválkoznak, így megakadályozzák a bőr kipirosodását és a szőrszálak benövését.

4. HIBA
Kapkod

Az alapos szőrtelenítéshez idő kell. Ha siet, kapkod, annak biztosan sok kis vágás, piros folt – és ottmaradt szőrszálak – lesz az eredménye. A tökéletes eredményhez óvatos, egyenletes mozdulatokkal használja a borotvát. Különösen a bokánál és a térdnél legyen óvatos.

5. HIBA
Túl erősen nyomja a borotvát

A női, legtöbbször ápoló anyaggal, krémezőcsíkkal ellátott borotvákat nem szabad erősen a bőrhöz nyomni, mert szinte azonnal megvágjuk a bőrt, ráadásul megnő a benőtt szőrszálak száma is, és többször alakul ki fertőzés.

6. HIBA
Nem használ borotválás előtt bőrradírt

Bár a borotválás önmagában is egyfajta hámlasztás, célszerű előtte leradírozni az elhalt hámsejteket. A bőrradír segít, hogy a benőtt szőrszálak a bőr felszínére jussanak, és azt is megakadályozza, hogy a szőrtüszők betokosodjanak.

7. HIBA
Nem használ hidratálót szőrtelenítés után

Nagyon fontos, hogy a borotválkozás után, a még nedves bőrbe hidratáló összetevőkben gazdag testápolót juttassunk. Így a bőr megkapja a szükséges tápanyagokat, hidratált marad és a fertőzésveszély is minimálisra csökken.

Szőrtelenítés fénnyel

Ez történik a bőröddel 24 óra alatt

Intim titkok

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!

Ajánlataink