Igyekezzünk az új évet a lehető legkönnyebb menüsorral köszönteni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a szilveszterkor éhezni kell, sőt! Fogyasszunk laktató, finom és alakbarát fogásokat!

Egészséges ételek a szilveszteri bulira

 

szilveszter

Fotó: Shutterstock

SZENDVICS HELYETT TORTILLATEKERCS

Vásároljunk teljes kiőrlésű tortillalapokat. Picit melegítsük fel őket mikrohullámú sütőben, és töltsük meg különféle töltelékekkel. Aztán jó szorosan tekerjük fel, hűtőben hagyjuk állni egy órácskát, majd éles késsel vágjuk fel kisebb darabokra. Könnyen fogyasztható, nagyon mutatós, és igazán változatosan elkészíthető.

Variációk tortillatöltelékre:

  • Tonhal light sajtkrémmel és apróra vágott lila hagymával kikeverve
  • Majonézmenes tojáskrém vöröshagymával vagy metélőhagymával ízesítve
  • Sovány sonka és sajt olívaolajjal, paprikával vagy kígyóuborkával
  • Sovány darált húsból készült csilis ragu
  • Mozzarella sajt, paradicsom

 

HAGYD KI A MAJONÉZES SALÁTÁKAT!

A nehéz, majonézes nagy kedvencek évtizedek óta. Ha nemcsak a nosztalgia, hanem az egészség is motivál, csalj egy kicsit: a majonézt minden esetben cseréld joghurtra. Sokkal könnyebb, frissebb ízűek lesznek a salátái.

Majonézes saláta helyett:

  • Koktélparadicsom-saláta bazsalikommal
  • Joghurttal kikevert francia saláta
  • Görög saláta
  • Zöld salátafélék balzsamecetes-olívaolajos öntettel, sovány sajttal

 

Önteni vagy nem önteni?

A salátaönteteket tálald külön. Készíts ki egy tálcára balzsamecetet, olívaolajat, fűszeres natúr joghurtot, vörös- vagy fehérborecetet.

 

RÁGCSÁLNIVALÓK

Ahol folyik némi alkohol, ott bizony szükség van valamilyen rágcsálnivalóra is. A legtöbb esetben ez chips vagy ropiféleség. Ám akadnak egészségesebb alternatívék is!

Mit válassz:

  • Saját készítésű gyümölcs- és zöldségchipsek
  • Teljes kiőrlésű tortilla kisebb háromszögekre vágva
  • A tortillachips mellé kínálhatsz valami mártogatóst is. Készíthetsz jalapeno paprikás mártogatóst vagy csípős-fűszeres paradicsomosat, de kikeverhetsz egy doboz light krémsajtot natúr joghurttal és friss fűszerekkel is. A siker garantált!

 

MÁRTOGATÓSOK

Nagy divat manapság a zöldségmártogatós. Egy nagy tálcára csíkozz fel sárgarépát, zellert, kígyóuborkát és édesebb paprikaféléket. Tegyél köréjük különféle zöldségmártogatós szószokat.

Mártogatós variációk

  • Joghurtos-fokhagymás
  • Quacamole
  • Fűszeres paradicsomos

 

Hidegtál

Van rajta minden, mi szem-szájnak ingere, általában kaszinótojás, sonkatekercs, majonézes saláta… Idén válassz egy könnyebb utat: ha már hidegtál, pakold meg sovány sonkával, mozzarellaszeletekkel, olaj- és kapribogyóval és persze jó sok nyers zöldséggel.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.

Ajánlataink