Nyáron nem lehet elrejteni a kevésbé vonzó részleteket, még ha kézzel-lábbal kapálózunk is ellene. Apropó, kezek és lábak! A körmei rendben vannak? A lábán is? És a sarka? A többségnek mindig akad dolga ezen a tájon is, úgyhogy nézzünk körbe, mit is lehet tenni, hogy üde, friss, ápolt legyen a kezünk és a lábunk is.

Ezután átgondolja, hogyan ápolja kezét és lábát!

Mivel szappanozzunk?

A kezek nem hazudnak, megmutatják a korunkat, azt, hogy mennyire kemény munkát végzünk, és azt is, hogy mennyi időnk és energiánk van a szépségápolásra. A kéz napi ellátást igényel, akárcsak az arc. Ne legyünk lusták gumikesztyűt használni, ha komolyabb vegyszerezésbe fogunk. Ügyeljünk arra, hogy kézmosás után krémezzük be a kezünket, ez nemcsak télen fontos, nyáron is, amikor esetleg hűvös, légkondival szárított levegőjű irodában üldögélünk.

Otthonra mindenképpen olyan szappant válasszunk, amely ápol. Egyre népszerűbbek a natúr szappanok, mint például a kecsketejjel készültek. A kecsketej vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 fokon behatol a bőr mélyebb rétegeibe. Gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva jó hatásfokkal alkalmas a bőrallergia, az ekcéma és a kiütések enyhítésére. Lúgos kémhatású, visszaállítja a bőr normál pH-értékét.

Egyre népszerűbbek a shea vajas bőrápoló termékek is. A shea vajat egy afrikai fa terméséből nyerik, igen magas A-, E- és F-vitamin-tartalmát képes megőrizni. Felszívódik a bőrben és hosszan tartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét.

A szakember csodát tehet

Egy jó manikűrös éveket fiatalíthat a kezünkön. Kérjünk spa-manikűrt, melynek során először gyümölcssavakkal lehámlasztják a bőr felső rétegét, majd tápláló krémekkel regenerálják. A kezelés során eltávolítják az elhalt bőrszöveteket, és egyben többféle természetes olajjal puhítják, hidratálják a bőrt. A hatóanyagok selymesen puhává varázsolják, megfiatalítják a bőrt, ásványi anyagokkal, vitaminokkal töltik fel.

Itt a szandálszezon

Ha már túl van a vászon tornacipős korszakon, és a nyitott szandálokkal kacérkodik, itt az ideje, hogy gyorsan formába hozza a lába térd alatti részét is. nagyon sokaknak száraz a bőr a lábszárán, hiába kenik, nem javul. Természetgyógyászok szerint ennek oka a helytelen táplálkozásban is keresendő. Ha ilyen problémája nincs, akkor sem árt a lábnak a rendszeres radírozás és néha egy spa-pedikűr, merthogy ilyen is van már.A fájdalmas tyúkszem

Rendkívül gyakori lábprobléma. Azért alakul ki, mert a bőr védekezik az őt érő nyomás ellen, ezért nagy mennyiségű szarusejtet termel. A tyúkszem tulajdonképpen a bőr legfelső szarurétegének túlburjánzása. A tyúkszem a szervezet egyik védekezési mechanizmusa, ugyanis a megvastagodott bőrfelület a csontot védi az irritációtól. A kialakult tyúkszemeket leghatékonyabban egy gyógypedikűrös tudja kezelni. A tyúkszem és a tyúkszemnek látszó vírusfertőzés gondos, szakértői ápolást igényel.

Tetőtől talpig – Tavaszi bőrápolás lépései

Wellnes otthon

Így ápolja bőrét nyáron

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink