Az édes vagy sós csábításoknak normál helyzetben is nehéz ellenállni. Hát még akkor, ha diétázik az ember! Aki ilyenkor egy barát, vagy családtag kedves unszolására engedélyez magának pár falatot a tiltott étel(ek)ből, annak többnyire már nincs visszaút. Tippjeinkkel felkészülhetsz a váratlan helyzetekre!

5 nehéz helyzet, amiben minden diétázó elcsábulhat

Üzleti vacsora

Elegáns étterem, pazar ételkínálat; a főnök és a kiemelt ügyfél előtt érthető, ha nem szeretnél mindössze egy zsírszegény salátát elfogyasztani, mivel ilyenkor szinte azonnal arra terelődik a szó, hogy miért diétázol. Márpedig erről sokan nem szívesen beszélnek. Ugyanakkor érthető, ha nehezen választasz az étlapról, főként akkor, ha a meghívás egy magyaros étterembe szólt.

DF-tipp: Szerencsére ezeket az alkalmakat előre bejelentik! Az adott napon ebédelj kevesebbet, mondjuk gyümölcsöt vagy salátát. Így este lelkiismeret-furdalás nélkül választhatsz akár egy főfogást is. Ám a nehéz ételeket így is kerüld! A sült csirke, vagy hal párolt rizzsel, illetve grillezett zöldségekkel nem vágod haza diétádat.

Izgalmas tévéműsorok

Ma este adják a kedvenc sorozatodat, így a kanapén kényelmesen elhelyezkedve szurkolhatsz a bohókás detektívnek, vagy az elválasztott szerelmespárnak. Ilyenkor persze jól esne egy kis ropogtatnivaló. Nos, a nassolás igazi veszélye abban rejlik, hogy az ember észre sem veszi, milyen sokat eszik.

DF-tipp: Nehéz, de próbáld meg betartani, hogy tévénézés közben nem falatozgatsz. A rutincselekvések ugyanis könnyen rögzülnek, ezért aztán egy idő után automatikusan megéhezel majd, amint leülsz a képernyő elé. Ha nem tudod megállni a nassolást, akkor fogyassz nyers zöldséget a csipsz helyett.

Gondoskodó édesanya

Egy gyermek akkor is anyuka szeme fénye marad, ha már felnőtt, és régen saját családot alapított. A mamád bizonyára igyekezik téged is a legfinomabb falatokkal kényeztetni, felidézve kiskorod kedvenc fogásait. Nem meglepő, ha nem éri be annyival, hogy csak egy kistányérnyit fogyasztasz a főztjéből, a fogyókúráról pedig jobb, ha említést sem teszel neki! Természetes, hogy ilyenkor engedsz az unszolásnak, nehogy megbántsd őt – pedig így továbbra sem fogsz tudni megszabadulni a felesleges kilóktól!

DF-tipp: Beszélj meg vele egy találkozót a közeli kávézóba, ahol gond nélkül választhatod a számodra leginkább megfelelő ételt. Ha pedig utána sétáltok egy nagyot, még hatékonyabb lesz a diétád! A másik módszer, ha te hívod át magadhoz vendégségbe. Mivel így te állíthatod össze a menüt, garantáltak a zsír- és cukormentes fogások. Ha pedig a fent említettek nem kivitelezhetőek, akkor próbálj vele beszélni, hogy neked most különösen fontos ez a diétás időszak.

Makrancos gyerekek

Pizza, hamburger, spagetti, rántott hús, sült krumpli: csak néhány a csemeték kedvenc ételei közül, amelyekről jóformán lehetetlen lebeszélni őket. Ezt kérik általában ebédre és vacsorára is. Kétféle ételt viszont senkinek sincs kedve főzni, a kompromisszum pedig a legtöbb esetben kizárt. Ezért aztán sokszor itt ér véget egy biztatóan induló fogyókúra.

DF-tipp: Változtass az alapanyagokon! A pizzánál például cseréld teljes kiőrlésűre a finomlisztet, a feltéteknél pedig koncentrálj az egészséges élelmiszerekre: zöldségek, sovány sonka, csirkehús, tonhal, zsírszegény sajt.

Kerti parti a barátokkal

Sajnos nem minden vendéglátó gondol a diétázókra: sokszor kerül a grillrácsra zsíros sült kolbász, vagy tarja, ezekből pedig nem mindenki falatozhat jóízűen. A mennyiségre nagyon figyelni kell!

DF-tipp: Érdemes saját készítésű fogásokkal készülni a partira. Simán beilleszthető például a diétás étrendbe a joghurtos tésztasaláta, a vegyes zöldséges könnyű sültek, vagy egy zsírszegény sütemény. Ha mégis szeretnél megkóstolni egy-egy falatot a házigazda menüjéből, akkor mondj le az alkoholról és a cukros üdítőkről!

Ezek is érdekelhetnek!

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink