Állandó időhiánnyal küzdesz, de szeretnéd, ha formásabb, feszesebb lenne a tested? Próbáld ki az alábbi programot!

Ha kevés az időd: gyors alakformálás heti 5x4 percben

 

gyors alakformálás helyben futás

Fotó: Shutterstock

Rövid, de intenzív szakaszokból épül fel a következő módszer. A gyors alakformálás titka az intervalltréning, amely akkor is segít karbantartani a tested, ha a hétköznapokban nincs időd a hosszabb edzésekre. Ez a program nem helyettesíti a „rendes” edzésterveket, de egy zsúfoltabb időszakban beválhat.

Hogy működik?

Minden hétköznap, lehetőleg reggel végezz el 8 db 20 másodperces sorozatot az aznapra megadott gyakorlatból, 10 másodperces szünetet tartva köztük.

 

Mire ügyelj?

A gyakorlatok helyes kivitelezésén túl arra, hogy ha fogyni szeretnél, akkor a rendszeres mozgás mellett oda kell figyelned a mértéktartó, kiegyensúlyozott táplálkozásra is.

A hétköznapi gyors alakformálás mellett hétvégén jöhetnek a hosszabb mozgásprogramok: funkcionális tréning, csoportos óra, futás, úszás, bringázás vagy túra a családdal.

 

4 perces otthoni zsírégető edzés – fogyaszt és formál!

 

Hétfő: Guggolás

guggolás gyors alakformálás

Fotó: Shutterstock

Állj egyenesen, majd hajlítsd be a térded úgy, hogy a fenekedet hátratolod, a karodat pedig előrenyújtod. A térd és a comb ne zárjon be 90 fokosnál kisebb szöget. Térj vissza kiindulóhelyzetbe. Végezd 8 x 20 másodpercig, közte 10 másodperces pihenőkkel.

 

Kedd: Helyben futás

Fuss helyben – akár magas térdemeléssel – 20 másodpercig, amilyen gyorsan csak tudsz. Ezután 10 másodpercig járj helyben, majd ismét jöhet a futás. Ebből is 8 sorozatot végezz!

 

Szerda: Zsugorfelülés

A kiindulóhelyzet hanyatt fekvés, a térd behajlítva, jobb kéz a tarkón. Emeld meg a mellkasod – ne a fejedet rángasd – úgy, hogy a kinyújtott bal karod a térded irányába mozogjon, azután ereszkedj vissza. Végezd 20 másodpercig, majd 10 másodperces pihenő után jöhet a következő kör, karcserével. Itt is a 8 sorozat a cél!

 

Változatos, rövid, hatásos edzés, ez a HIIT!

 

Csütörtök: Fekvőtámasz

Vállszélességben támaszkodj meg a talajon úgy, hogy a fejed és a törzsed egy vonalban legyen (a térded, ha szükséges, könnyítésképp maradhat a talajon). Végezz karhajlítást és -nyújtást 20 másodpercen át, azután pihenj 10 másodpercig a következő sorozat előtt. Ismételd meg 8-szor a 20 másodperces etapokat.

 

Péntek: Jumping jack

HIIT gyors alakformálás jumping jack

Fotó: Shutterstock

Állj egyenesen, a karok a test mellett. Ugorj vállszéles terpeszbe, a két kezed a fejed fölé lendítve, aztán ugorj vissza kiindulóhelyzetbe. Végezd 20 másodpercig gyors tempóban, majd járj egy helyben 10 másodpercig. Ebből is 8 kört kell csinálni.

 

Fit percek: Pilates 20 percben

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink