Vajon a futógépen, vagy a súlyzók mellett töltsd az idõd, ha fogyni szeretnél? Mondjuk a tuti tippeket.

Mi fogyaszt jobban? A kardió vagy a súlyzós edzés?

Először is azt érdemes pontosabban meghatározni, mit is jelent számodra a fogyás. Ha folytonos harcot vívsz a mérleggel, akkor a kardio a legjobb választás. Ám ha feszesebb és dögösebb testet akarsz, akkor barátkozz meg az erősítő órákkal.

Kétségtelen, hogy adott idő alatt kardioedzéssel égetheted el a legtöbb kalóriát. Így az erősítő edzésekkel összehasonlítva hamarabb fogsz tőle fogyni. Ám az izmaidat a kardioedzés nem tartja rendesen karban, a súlyzós edzés viszont igen – ez utóbbival a végeredmény sokkal formásabb lesz. Így, ha súlyzózol, lehet, hogy a mérleged kisebb súlyvesztésről árulkodik, ám a szűk farmeredbe hamarabb bele fogsz férni.

Vajon mi a titok? Az, hogy izmot építeni leginkább súlyzózással lehet. Az is igaz, hogy az izom nehezebb a zsírnál, így kilóban kevesebb lesz a súlyvesztés.

Ám itt jön az igazi csavar: minden másfél kiló izom, ami a testeden van, napi 120 plusz klóriát éget, akkor is, ha egyáltalán nem sportoltál aznap.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy nyugdíjaznod kellene a futócipőt – különösen akkor nem, ha hajlamos vagy rágcsálásba fojtani a stresszt. A kardioedzés az egyik legjobb stresszoldó. Az optimális megoldás pedig, ha ötvözöd a kardioedzést azt erősítéssel, így mindkét mozgásformából a legjobbat veheted ki.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink