Jobb, ha körültekintő vagy, mert ha ezeket választod a diétádhoz, súlyod nemhogy csökkenni nem fog, de több kilót fel is szedhetsz magadra. Érdemes mindig utánajárni, mitől kell óvakodni!

Hizlaló zöldségek, ezektől óvakodj, ha diétázol

Ha karcsú vonalakat szeretnél, nem elég csak zöldséget enned, azt is figyelned kell, hogy milyet választasz. Ugyanis a túl sok szénhidrátot, keményítőt tartalmazó zöldségek legalább annyira hizlalnak, mint a fehér kenyér. A krumpli például minden diétázó rémálma, ugyanis nagy százalékban felelős a hasi zsírpárnák megjelenéséért. Jól teszed, ha a borsót és a kukoricát is kerülöd.

Milyen zöldséget, gyümölcsöt válassz?

Egy amerikai kutatás azt vizsgálta, milyen hatással van a szervezetre és legfőképpen a fogyókúrára a zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Kiderült, hogy bizonyos zöldségek és gyümölcsök pozitívan befolyásolják a fogyást, még mások igencsak hizlalóak, és hátráltatnak célod elérésében.

Gyümölcs

Fontos a mindennapi gyümölcsfogyasztás. Jótékony hatással van a szervezetre. A legjobb zsírégető gyümölcsnek az áfonya, a körte, az alma, az eper és szőlő bizonyult, de mint kiderült, az aszalt szilva és a mazsola is segíti a felesleges kilók leadását.

Zöldség

A jó zöldségek között a karfiol végzett a dobogó felső fokán. Nagyon egészséges, és kiválóan fogyasztható köretként és „húsként” egyaránt. Készíthetsz belőle fasírtot, vagy csak süsd meg egy kis sajtkéreg alatt. Így könnyen elkerülheted, hogy túlzásba vidd a húsfogyasztást. Kerülendő a krumpli, a kukorica és a borsó! A kutatás egyértelműen bizonyította ezek hizlaló hatását. A vizsgálat során az alanyok csak párolt vagy főtt krumplit kaptak, olajban sültet nem. A hízás így is centivel mérhetően bekövetkezett.

Kiválóan helyettesítheted a krumplit barna rizzsel vagy teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel. Mivel a burgonya alacsony víz – és magas keményítőtartalmú, ezért kalóriatartalma jóval több, mint a legtöbb zöldségnek.

Így a vizsgálat során ugyanolyan kategóriába sorolták, mint a fehér kenyeret, a tésztát vagy rizst.

A szakemberek azt javasolják, krumpliból egyetlen étkezéshez se fogyasszunk egy maréknál többet.

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.

Ajánlataink