A tojás rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például foszfort, cinket, kalciumot, vasat és cinket, emellett pedig vitaminokban is gazdag. Így rengeteg hasznos anyaghoz juthat a szervezeted a diéta közben amellett, hogy gyorsan megszabadulhatsz a súlyfeleslegtől.

Gazdag tojásos reggeli tavaszra, ha diétázol

A tojás eleve a legjobb választás reggelihez: sok fehérje, zéró szénhidrát, nem dobja meg a vércukorszintet, utána sokáig nem leszel éhes. De most olyat turbóztunk ezen a reggelin, hogy csak na! A paradicsommal és a káposztával rostok és vitaminok kerültek bele, a hússal pedig plusz fehérje.

 

A meglepő kombináció végeredménye: szuper egészséges és finom reggeli!

Gazdag tavaszi tojásrántotta

Hozzávalók:

  • 10 nagy tojás
  • 1 fej hagyma, felkockázva
  • 20 dkg kockára vágott pulykasonka
  • 1 marék aszalt paradicsom szeletelve
  • 2-3 db kelkáposztalevél bordáktól eltávolítva, apróra szeletelve
  • 1/2 dl olíva olaj vagy kókusz olaj
  • só és bors ízlés szerint

Így készítsd:

Melegítsd fel a sütőt 180 fokra és keverd össze a tojásokat egy nagy tálban. Egy sütőben is használható serpenyőben kevés olajon pirítsd le a darált húst, majd add hozzá a hagymát és az aszalt paradicsomot. Kb. 5 percig süsd így, amíg a hagyma áttetszővé nem válik. Forgasd az alapba a zsenge kelkáposztát, hagyd, hogy a levelek összezuhanjanak a hőtől, majd öntsd fel a felvert tojásokkal. Óvatosan kavard össze, majd tedd a serpenyőt előre melegített sütőbe. Kb. 3-5 perc alatt parádésra sül a tojás. Tálalás előtt sajttal vagy forró sajtmártással és petrezselyemzölddel gazdagíthatod a tetejét.

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink