Íme, a diétás álomdesszert: roppanós csokirétegbe rejtett isteni málnás túrókrém. Íze, illata, megjelenése egyaránt varázslatos. Ráadásául ez a finomság cukor nélkül készül, csupa egészség! Próbáld ki!

Nulla cukor, semmi liszt: Csokoládés túrófalatka lett a február új kedvence

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 ek. édesítőszer
  • 2 ek. tejszín
  • 1 ek. Vanilla kivonat
  • 1 csipet só
  • 3 ek. villával áttört málna (szűrd át, a magokat távolítsd el) ez el is hagyható
  • 2 ek. langyos kókuszolaj
  • 20 dkg keserű csokoládé

Így készítsd:

1. A túrót és az édesítőt alaposan keverd össze, lehetőleg mixerben, így igazán krémes lesz az állaga.

2. Add hozzá a túróalaphoz a mag nélküli málnapürét, a vaníliát illetve a csipet sót, és szintén a mixerrel dolgozd össze.

3. Jöhet a kókuszolaj, mely stabil tartást ad a desszertnek! Folyamatos kevergetés mellett lassan csorgasd a túrókrémbe. Továbbra is mixerrel dolgozz!

4. Amikor már tejesen sima a krém, tedd egy tálkába a túrót, egy órára mehet a fagyasztóba!

5. Ha lejárt az idő, teáskanál segítségével formálj belőle kisebb gömböcskéket. Ezeket óvatosan sorakoztasd sütőpapírral borított tálcára – kb. 40-50 darab lesz. A tálcát told be a mélyhűtőbe és legalább 1 órán át hagyd dermedni a túrót.

6. Az alaposan átfagyott túrófalatkákat mártsd egyesével a lágy csokiba, amit a tejszínnel vízgőz felett készíts el, majd tedd vissza a tálcára. Nem tudod elrontani, mert a csoki azonnal megdermed a jeges túró felületén!

7. Fogyasztásig tárold hűtőben. (Nem a fagyasztóban!)

Mennyei finomság, egyszerűen nem lehet abbahagyni! Persze nem is kell, legalábbis amíg tart a készlet, mert ez a desszert nem tartalmaz szénhidrátot! Bátran ehetsz belőle annyit, amennyit csak bírsz!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink