Életünk során átlagosan 10 ezer napot töltünk a munkahelyünkön, sokunk irodában, a számítógép előtt görnyedve teszi mindezt. Túlórázunk, folyton rohanunk, alig vagyunk otthon, nincs időnk sem edzeni, sem kipihenni magunkat. Könnyen felborul fizikális és mentális egyensúlyunk, miközben jó közérzetünk is odalesz. Hacsak nem teszünk aktívan a fentiek ellen.

4 tanács, hogy jól érezze magát a munkahelyén

Munka előtti edzés

Érdemes egy órával hamarabb felkelni azért, hogy elmenjen futni egyet, vagy meglátogassa az önhöz legközelebbi edzőtermet. Testmozgás után sokkal frissebb lesz egész nap, és a munkáját sem fogja annyira stresszesnek érezni.

Álljon fel és sétáljon!

Óránként egyszer mindenképp álljon fel a székéből, nyújtózkodjon és tegyen egy kört az irodában. Ezek remek alkalmak elmenni egy pohár vízért, sétálni az udvaron és kiszellőztetni a fejünket.

Üljön át fitneszlabdára!

Ha már nagyon kényelmetlen a széke, akkor dolgoztassa meg a derekát és üljön a labdára. Az a fontos, hogy egyenes háttal üljön, illetve az alsó és a felső lábszára, valamint a lába és a törzsedis 90 fokos szöget zárjanak be egymással.

Ha beteg, irány az ágy!

Ha rossz a közérzete, felment a láza, akkor semmiképp ne menjen be a munkahelyére! Ha van rá lehetősége. és még nem döntött le teljesen a nátha, akkor feküdjön le a kanapéra, tegye maga mellé a laptopot és a forró teát, és így küldje el a legfontosabb e-maileket.

Panicked The Office GIF - Find & Share on GIPHY

Csábszövegek, kanyarok az önéletrajzban – Munkahelyi jótanácsok

Munkamániásból otthonülő

Hozzászólások

Újulj meg kortyról kortyra
Jótékony hatásai már pár óra után érezhetőek, hosszú távon teljesen átformálja az életed a napi szintű optimális mennyiségű vízfogyasztás.
Gyors csirkemellcsíkok vacsorára: ettől nem fogsz hízni
Gyakran belefuthatunk olyan véleményekbe, hogy a csirkehús kissé unalmas, könnyen kiszárad, nem túl karakteres ízű…
Pörögj fel hóban-fagyban! Serkentsd télen is az anyagcseréd
Télen nem csak az időjárás, de az életmódunk is drasztikusan megváltozik. Kevesebbet sportolunk, hiszen a hidegben kinek van kedve futni, úszni vagy lemenni az edzőterembe.
Ismerd meg a teákat, és könnyebben elindul a fogyás!
Ha a kilókkal küzdesz, akkor biztosan pontosan tudod, mennyit jelent, ha odafigyelsz a táplálkozásodra, lemondasz a szénhidrátról és természetesen mozgással is segíted a diétádat.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Itt a nagy krumplidiéta – 1 hét, mínusz 2 kiló!
Már csak egy-két heted maradt, hogy megszabadulj némi súlyfeleslegtől? Akár 7 nap is elegendő lehet, hogy leadj pár pluszkilót: segít a burgonyadiéta!
Viszlát, téli túlsúly! Mutatjuk a legjobb diétás trükköket
Az a sok ünnep és ünnepi lakoma. Az a sok hosszú, hideg téli nap és este, amikor forró kakaóval kényeztetjük magunkat. Ezek az apró bűnök tavaszra megteszik ám a hatásukat. De még nem késő! Talán ez az utolsó pillanat, hogy megállítsuk az alattomos, téli kilókat, amelyek feltartóztathatatlanul telepednek ránk.
A legszebb téli kirándulóhelyek, ha hétvégén nem akarsz otthon ülni
Tagadhatatlanul jó puha pokrócba burkolózva, forró teát szürcsölgetve ücsörögni a kedvenc fotelünkben otthon. Ám télen is érdemes rászánni magad egy kirándulásra, mert szebbnél-szebb élményben lehet részed.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.