„Annyi rossz tapasztalatom volt, hogy szerintem már járna nekem is a boldogság! Másoknak annyira könnyű! Igen, elfogyott a türelmem” – 41 éves nő.

Boldog akarok lenni, de úgy érzem, összeomlok!

Az azonnaliság igénye

Amikor valaki eljut az életében arra a pontra, hogy azt érzi, másokhoz képest sehol sem tart, a boldogság megtalálásában lemaradt és ráadásul még magányos is, akkor gyakran lesz türelmetlen és ingerült. Miközben ez érthető érzelmi állapot, azt tudni kell, hogy az emberi kapcsolatok kialakításában, a szeparációs szorongás kezelésében, az önértékelés javításában a gyorsaság nem működik. Hiába gondoljuk azt, hogy „na, eleget szenvedtem, most már dobjon valami mást a gép”, nélkülünk a folyamat nem tud sikeresen futni. És ez lassú folyamat, türelem és kitartás kell hozzá.

Az erős emberekről általában azt hisszük, hogy mindent kibírnak és túlélnek önerőből, mindig ismerik a helyes utat és a feszültségeik csökkentésének a legbiztosabb módját. Akit gyengébbnek látunk, fantáziánkban nyafogós és erőtlen, megoldásaiban tétova és bizonytalan. De vannak az életnek olyan pillanatai, amikor a legerősebb nő is elgyengül, nem lát kiutat, és a szomorúság érzése után az indulatai jelennek meg. Amikor baj van és jó lenne egy működő képlet, minden személyiség először a saját készleteihez nyúl. Ezek a tudattalan tartományban lévő megoldó stratégiák abban segítenek, hogy a legnehezebb szituációt átvészeljük.

Előfordulhat, hogy többszöri próbálkozásra sikerül csak az átmeneti nyugalmat biztosítani, de az is megtörténhet, hogy csődöt mondanak a saját erőforrásaink, és kritikus állapotban lévén, úgy érezzük, összeomlik fejünk felett a tető. Ilyenkor mindenki a karakteréhez illő külső segítséghez fordul. Van olyan például, aki a barátnőjét használja lelki szemetesládának, a legapróbb részletek elemzésével nyaggatja napokon át, és a miértjeire állandóan választ vár tőle.

A párkapcsolat vágya nagyon erős

Manapság rengeteg online lehetőség kínálkozik arra, hogy látszólag könnyen és gyorsan találjon valaki társra. Azonban komoly veszély, hogy az egyébként is nárcisztikus tulajdonságokat felerősítő ismerkedős felületeken olyan karakterű emberekbe botlunk, akik önös érdektől vezérelve vannak fenn. Rengeteg olyan történetet ismerünk, ahol később derült csak ki, hogy a partner valódi személyisége egészen másmilyen, mint amilyennek remélte valaki. A nők, félve a magánytól, gyakran maradnak benn olyan helyzetben, amelyben alárendelt pozícióba kerülnek, és kiszolgáltatottá válnak. De könnyen találkozhatnak olyan férfiakkal (és olykor nőkkel is), akik egyfajta „relationshopping”-ot folytatnak, vagyis válogatnak a kínálatban, mint egy üzletben.

A kutatók szerint ez a fajta viselkedés eléggé hasonlít arra, ahogy online egy tárgyat vásárolunk. Beállítjuk a szűrőket, a kívánt méretet, színt és működési jellemzőket, aztán nézzük, milyen a „felhozatal” a kívánt dologból. Amikor az ismerkedés a tét, a keresett személy jellemzőit ugyanilyen módon alkotjuk meg, és olykor pont ugyanannyira nem törődünk a másik ember érzelmeivel, mint ahogy egy termék megvásárlásánál sem rendít meg minket, ha nem ezt a darabot, hanem mondjuk, egy másikat veszünk meg. Azok a nők, akik ilyen helyzetben találják magukat, azt érzékelhetik, hogy a leendő partner – bár eleinte készséges, kedves és őszintének látszó –, valójában nincs érzelmileg jelen, valahogy diszharmónia érződik vele kapcsolatban. Ez az érzés egyfajta jelzés. Arra figyelmeztet, nem jó, ha az az ember, aki épp fontossá kezd válni számunkra, tulajdonképpen vegyes érzelmeket vált ki belőlünk.

A vegyes érzelem arra utal, lehet, hogy az illető nem hiteles személy, vagyis nincs összhangban az, amit mond, és az, amit mutat. Amikor sürgetően, most azonnal vágyik a boldogságra, sok nő nem figyel erre a fontos jelzésre, csak a vágyai és a fantáziái segítségével alkotott képre figyel és nem a realitásra.

Ezeket már olvasta?

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink