Bár a régi intelem szerint „házinyúlra nem lövünk” azaz jobban tesszük, ha nem bonyolódunk szerelmi viszonyba a munkahelyen, meglehetősen sokan élnek a lehetőséggel: minden második munkavállalónak vol már szexkalandja.

Forró téma: ezért veszélyes a munkahelyi szex

Egy amerikai felmérés szerint a munkavállalók 59 százalékának volt már munkahelyi párkapcsolata. A románcok egyharmada kifejezetten alkalmi szex jellegű, az esetek másik harmada tartós, komoly együttlétté alakul. Legtöbben közvetlen kollegával randiznak, de sokan kerülnek a főnökkel közelebbi viszonyba – függetlenül attól, hogy várja-e őket otthon feleség vagy férj. A válaszadók 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy munkahelyi kapcsolat révén találta meg élete párját, s alapított családot.

Törvényszerű, ez van…

Lehet hümmögni, s azon gondolkodni, hogy párunk vajon hova készül, amikor reggelente elmegy otthonról, messzemenő következtetéseket azonban nem érdemes levonni. Az imént felsorolt adatok ugyanis valójában csak azt mutatják: nem maradunk közömbösek, ha a nap nagy részét rendszeresen együtt töltjük kollegáinkkal. Az „összezártság” mindenképp érzelmeket indít el, a munkatársak közt akarva-akaratlanul szövődik valamilyen kapcsolat. Lehet az ártatlan, időmúlató flört, vagy egy villámpásztoróra az irodában, persze akár egészen mély, sírig tartó szerelem is. Gondoljunk csak bele, hogy ismeretségi körünkben hány házaspár kapcsolata kezdődött a munkahelyen! Gubancra akkor kell számítani, az egymásba bonyolódó felek egyike, avagy mindkettő már házas. Hamar eljöhet az idő, amikor nem csak a kollegák, de a családtagok is kérdéseket tesznek fel…

Mérlegeljünk higgadtan: megéri?

Mielőtt érzelmileg túl mélyen belemennénk egy munkahelyi kapcsolatba, jobb, ha előre végiggondoljuk például a szex utáni lehetséges fejleményeket. Rendkívül kellemetlen időszak következhet, ha netán véget ér a románc és továbbra is együtt dolgozunk. Az ilyen ügyeket olykor csak munkahelyváltással lehet megnyugtatóan lezárni.

pár, szex, lábak

Számos kérdés felmerül a szex előtt
Fotó: shutterstock

Érdekes!

A munkahelyi szerelmek 11 százaléka ebédszünetben, 10 százaléka túlórázás közben kezdődik.

Szétzilálja a munkát a szerelem?

A legtöbb munkahelyen nem is nézik jó szemmel a titkos románcokat, hiszen a föl-föllobbanó érzelmek elvonják a figyelmet a feladattól és megosztják a közvetlen kollegákat. Az ok egyszerű: a szerelmi szál átrendezheti az adott munkacsoporton belül érvényes hierarchiát. Érdemtelen előnyökhöz juthat például a főnök éppen aktuális kedvese, s a kivételezettség ellenszenvet válthat ki a hasonló munkakörben dolgozókból. Régen rossz, ha áskálódnak, zúgolódnak a kollegák… Nem véletlen hát, hogy nagyvállalatoknál akár még a munkaszerződésbe is bekerül egy-egy olyan passzus, mely a munkahelyi szexre vonatkozó fő szabályokat tartalmazza. Akad olyan hely, ahol külön osztályra helyezik a házon belül egymásra talált párokat. Ugyanakkor több munkaadó éppen a szerelem lelkesítő, inspiráló hatására figyelt fel. Bill Gates éppenséggel támogatja az ilyen románcot, mivel meggyőződése, hogy jó légkörben sokkal hatékonyabban lehet alkotni.

Munkahelyi házastárs: veszélyes lehet

A munkahelyen kialakuló érzelmi kapcsolat nem feltétlenül lépi át a fizikai határokat, akár teljesen ártatlan is lehet. Megfigyelhető azonban, hogy egy adott munkacsoporton belül férfiak és nők kiválasztják egymást, az így összeálló párok jellemzően együtt töltik az üresjáratokat, az ebédidőt, vagy a kávészünetet. Ők az úgynevezett munkahelyi házastársak, akik között nem alakul ki intim viszony, de az átlagosnál mélyebb kapcsolatot ápolnak egymással. Minden harmadik munkavállalónak van ilyen kapcsolata. Az ilyen párok sokszor jobban ismerik egymást, mint igazi házastársaik, hiszen több időt töltenek együtt, és őszintébbek egymáshoz. Az érintettek arról számoltak be a felmérésben, hogy akár együtt is tudnának élni a kiválasztott illetővel, s ha úgy hozná a helyzet, bizony kezdeményeznék a szerelmet. Ha párunk rendszeresen, vagy legalább olykor-olykor említést tesz kolleganőjéről / kollegájáról, nincs félnivalónk. Ellenben ha rendszeresen ér túl későn haza, kerüli a vacsoraasztalnál a munkahelyi témákat és olykor feltűnően elvonul a telefonjával, lehetséges, hogy riválisunk, a munkahelyi házastárs lépett át az érzelmi határmezsgye másik oldalára.

EZ IS ÉRDEKELHET

 

Hozzászólások

Újulj meg kortyról kortyra
Jótékony hatásai már pár óra után érezhetőek, hosszú távon teljesen átformálja az életed a napi szintű optimális mennyiségű vízfogyasztás.
Gyors csirkemellcsíkok vacsorára: ettől nem fogsz hízni
Gyakran belefuthatunk olyan véleményekbe, hogy a csirkehús kissé unalmas, könnyen kiszárad, nem túl karakteres ízű…
Pörögj fel hóban-fagyban! Serkentsd télen is az anyagcseréd
Télen nem csak az időjárás, de az életmódunk is drasztikusan megváltozik. Kevesebbet sportolunk, hiszen a hidegben kinek van kedve futni, úszni vagy lemenni az edzőterembe.
Ismerd meg a teákat, és könnyebben elindul a fogyás!
Ha a kilókkal küzdesz, akkor biztosan pontosan tudod, mennyit jelent, ha odafigyelsz a táplálkozásodra, lemondasz a szénhidrátról és természetesen mozgással is segíted a diétádat.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Itt a nagy krumplidiéta – 1 hét, mínusz 2 kiló!
Már csak egy-két heted maradt, hogy megszabadulj némi súlyfeleslegtől? Akár 7 nap is elegendő lehet, hogy leadj pár pluszkilót: segít a burgonyadiéta!
Viszlát, téli túlsúly! Mutatjuk a legjobb diétás trükköket
Az a sok ünnep és ünnepi lakoma. Az a sok hosszú, hideg téli nap és este, amikor forró kakaóval kényeztetjük magunkat. Ezek az apró bűnök tavaszra megteszik ám a hatásukat. De még nem késő! Talán ez az utolsó pillanat, hogy megállítsuk az alattomos, téli kilókat, amelyek feltartóztathatatlanul telepednek ránk.
A legszebb téli kirándulóhelyek, ha hétvégén nem akarsz otthon ülni
Tagadhatatlanul jó puha pokrócba burkolózva, forró teát szürcsölgetve ücsörögni a kedvenc fotelünkben otthon. Ám télen is érdemes rászánni magad egy kirándulásra, mert szebbnél-szebb élményben lehet részed.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.