Nagyon romantikus dolog virágot és csokoládét kapni Valentin-napon, de egy boldog és kiegyensúlyozott kapcsolathoz ennél több kell. A jól működő kapcsolatban a kommunikáció, a tisztelet, egymás véleményének tiszteletben tartása elengedhetetlen. Rossz szokások, amelyektől egy jó kapcsolat is könnyen rémálommá válhat.

7 kapcsolatgyilkos szokás

Megváltoztatni a másikat

A rossz hírünk az, hogy nincs tökéletes férfi. A „rózsaszín köd” elmúltával erre a nők is rádöbbennek, és a többségük úgy érzi, eljött az idő, hogy megváltoztassa a partnerét. A férfiak számára viszont az a szerelem, ha senki nem akarja megváltoztatni a másikat. Ez abból adódik, hogy, bár a férfi és a nő is boldog kapcsolatot szeretne, az elsődleges érzelmi szükségletek mások a két nemnél. míg a nők törődést, a megértést és a tiszteletet tartják fontosnak, addig a férfiak az elfogadást, a megbecsülést és a bizalmat. Ezeket az alapvető különbözőségeket kell felismerni és elfogadni a saját és a partner egyediségét, egyéniségét.

Harc a nyilvánosság előtt

Sokan képtelenek arra, hogy magukba tartsák a feszültséget és szinte azonnal vitatkozni kezdenek a párjukkal egy-egy konfliktus kialakulásakor. Ezzel tulajdonképpen nincs is baj, ha nem a nyilvánosság előtt zajlanak a veszekedések. Mielőtt az utcán, étteremben vagy akár egy baráti társaságban hangos szóváltásba bonyolódna barátjával, férjével, gondoljon arra, hogy ez milyen kínos a többi ember számára. Teljesen felesleges zavarba hozni idegen embereket, arról nem is beszélve, hogy mindig akad olyan, aki jóindulatúan beleszól a vitába.

Felesleges viták

Ha teheti, kerülje el a harcokat. nézeteltérések persze minden kapcsolatban vannak, a kérdés az, hogy érdemes-e olyan dolgokért veszekedni, amin nem tud vagy nem is akar a partnere változtatni. Fontos, hogy mindketten kiálljanak a véleményük mellett, de tudni kell kompromisszumot kötni.

Hallgatás

A hallgatás legalább annyit árthat a párkapcsolatnak, mint a rendszeres, komoly veszekedések, viták. Ha valami gondja van a partnerével, próbáljon erről beszélni vele, hiszen senki nem gondolatolvasó. A legjobb rögtön akkor szólni, amikor a probléma felmerül, hiszen az idő ilyen esetben nem segít, csak mélyíti a lelki sérüléseket. Pszichológusok szerint csak azok a kapcsolatok működnek igazán jól, ahol a párok nem tartják magukban az érzéseiket és minden problémát azonnal kibeszélnek. mind a pozitív, mind a negatív érzéseket el kell mondani, így erősödik a kapcsolat.

Bocsánatkérés hiánya

Az emberek gyakran hibáznak az élet minden területén. nincs ez másképp a párkapcsolatokban sem, ahol az apró bántásoktól a komoly következményekkel járó vétkekig minden előfordulhat. Sokszor bebizonyosodott már, hogy egy kapcsolat akkor működhet továbbra is zökkenőmentesen, ha az a fél, aki hibázott, bocsánatot kér, különben a harag, a sértettség szorongáshoz, depresszióhoz és akár a kapcsolat felbomlásához is vezethet.

Rosszul időzített beszélgetések

Minden pár életében vannak olyan komoly témák, amelyek megbeszélésére időt kell szánni. Hiába tudja meg a párja pénzügyi baklövését, ne kezdje el munkaidőben hívogatni, hogy „Azonnal beszélnünk kell!”. Mindennek megvan a helye és ideje! Ne hozzon fel komoly témákat akkor sem, ha látja, hogy a kedvese fáradt, rosszkedvű, ideges. Mindig van egy alkalmas pillanat, amikor mindketten nyugodtak és nincsenek zavaró körülmények.

Hazugságok

Hazugság és hazugság között óriási különbség van. Az apró füllentéseket: „Drágám, igazán finom volt a vacsora!”, a legtöbb nő könnyedén megbocsátja, sőt még jókedvre is derül tőle. Ám a komoly hazugságok igazán fájdalmasak tudnak lenni, és amikor kiderül az igazság, az többnyire a párkapcsolat végét is jelenti.

3×20 perc a boldog párkapcsolatért

Párkapcsolati félelmek és a vonzerő…

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink