Számos kifogással állnak elő, miért is nem kezdik el az életmódváltást. Nincs idő edzeni, nincs idő főzni, az egészséges élelmiszerek drágák és így tovább. Most azonban még a leglustábbaknak is nyújtunk alternatívát annak érdekében, hogy megszabaduljanak pár kilótól.

7+1 életmódtipp lustáknak, hogy ne legyen több kifogás

1. Készítsen egészséges nassokat!

Gondolkodjon előre – ez az egyik legjobb életmódtipp lustáknak. A hétvégi bevásárlásnál vegyen joghurtot, gyümölcsöket, natúr mandulát. Tartson a táskájában mindig egy kis mandulát, reggelente dobjon be egy almát vagy egy doboz sovány joghurtot. Az is jó megoldás, ha már hétvégén előkészít egy kis műanyag dobozban összevágott zöldségeket, reggel pedig pár perc alatt főz egy tojást.

 

2. Edzés a tévé előtt

Miközben kedvenc sorozata megy, chips rágcsálása helyett végezzen inkább guggolásokat vagy kitöréseket. Ha van lehetősége rá, ruházzon be egy szobakerékpárra, így azon is edzhet tévézés közben. Legyen szó akár csak napi 20-30 percről, máris több kalóriát égetett el, mint szimpla ücsörgéssel és nassolással.

 

3. Vásároljon tudatosan!

Ahelyett, hogy éhgyomorra, hosszasan kóvályogna egy szupermarket polcai között, egyen vásárlás előtt, és készítsen bevásárlólistát. Ragaszkodjon a listához, ne vegyen olyasmit, amit nem jegyzett fel. Ne vásároljon semmiből nagyobb kiszerelést csak azért, mert olcsóbb, és ne csábuljon el grátisszal csalogató jégkrémesdobozokat vagy chipseszacskókat látva. Vásároljon teljes kiőrlésű termékeket, tejtermékből a soványat, kóla helyett az ásványvizet.

 

4. Zsírspórolás

A teflonserpenyőbe csak minimális olaj kell vagy még annyi sem. Bőven elég, ha egy ecsettel kikeni az alját, így máris nem tapad le benne a rántotta, nem pörkölődik oda a hús, mégis sokkal kevesebb zsiradékot használ fel.

 

5. Tartson szünetet evés közben

Két falat között, amíg rág és lenyeli a falatot, tegye le az evőeszközt. Eleinte talán furcsának tűnik, de ezáltal kevesebbet fog enni. Alaposabban és hosszabban fogja rágni az ételt, így hamarabb felcsillan agyában a „Jóllaktam!” üzenet. Ha kevesebbet rágva, kapkodva eszik, akkor az üzenet csak akkor érkezik, amikor már túlságosan jóllakott és végképp nem bír többet enni.

 

6. Öltözzön a sikerhez!

Vásároljon magának jó sportcipőt vagy csinos tornaszerelést. Ez is egy életmódtipp lustáknak, hiszen meghozza a kedvet a mozgáshoz, ráadásul motiválja arra, hogy minél jobban mutasson bennük! A folyamatosan szem előtt lévő edzőcipő szinte szuggerálja, hogy felhúzza és megmozduljon!

 

7. Aludjon eleget!

Amennyiben napi 7 óránál kevesebbet alszik, számíthat rá, hogy többet fog enni. Az alváshiány növeli a ghrelin hormon szintjét, amely az éhségért felelős. Vagyis jóval éhesebb lesz, a szervezet a fáradtság miatt több energiát igényel a mindennapos feladatok ellátásához. Ráadásul a kevés alvástól az anyagcsere is lelassul. Több étel, lassabb anyagcsere, egyenes út a súlygyarapodáshoz.

 

+1: Fogyókúra okostelefonnal

Érdemes letöltenie az okostelefonjára néhány fogyókúrás alkalmazást, amelyek segítségével vezetheti saját étkezési naplóját, beállíthat rajta lépésszámlálót, kalóriatáblázatot. Azt is szabályozhatja, hogy telefonja figyelmeztesse, ideje enni vagy sportolni valamit. Használja ki ezeket a lehetőségeket, mert nem csak segítséget, de motivációt is nyújthatnak a fogyáshoz.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink