Csak néhány alapszabályt kell betartanunk és villámgyorsan leolvad hasunkról a zsír. Szakemeberek rájöttek ugyanis, hogy bizonyos zsírok fogyasztása hosszú távon jobban felgyorsítja a fogyást, mint annak teljes megvonása. Az egyszeresen és a többszörösen telítetlen zsírok, nemcsak nagyon egészségesek, és nem emelik a koleszterinszintet, sőt, inkább csökkentik azt. Ezért a sikeres diéta után is érdemes beépíteni az étrendünkbe ezeket. Az egészséges zsírok megtalálhatók növényi olajokban, olajos magvakban, olívabogyóban, halakban, avokádóban és a csokoládéban (kakaóvajban) is.
Amit minden nap meg kell ennünk a siker érdekében
– 1-2 evőkanál olajat használhatunk naponta sütéshez, pároláshoz a következő fajta olajakból: repce, olíva, földimogyoró, szezám, szójabab, napraforgó, dió.
– Napi 1-2 evőkanál olajos magvat ehetünk édesség helyett, salátákhoz, csirkéhez vagy halakhoz: mandula, kesudió, napraforgómag, mogyoró, fenyőmag, pisztácia, tökmag, dió, szezámmag.
– Fekete vagy zöld olívabogyót tegyünk a salátákba, vagy használjuk tészta elkészítéséhez, esetleg önmagában is ehetünk belőlük.
– 1 fél avokádót szeleteljünk minden salátába!
– 70-90 %-os kakaótartalmú csokoládéból naponta fogyaszthatsz néhány kockát, vagy felolvasztva gyümölcsöket márthatunk bele.
Jó tudni!
A lapos has diéta csak akkor hatékony, ha minden étkezéshez fogyasztunk az egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmazó ételekből.
7 étel, amit tilos!
1. SÓ.
A só megköti a szervezetünkben a vizet és felfúvódásokat okoz.
2. KELT TÉSZTA
Az élesztővel és finomított lisztből készült péksüteményeket szigorúan kerülni kell a diéta alatt. Kiváltképp a forró olajban sütött, kelt tésztát.
3. NYERS ZÖLDSÉGEK
Bár a legtöbb diéta ajánlja a nyers zöldségek fogyasztását, a legújabb kutatások szerint, a legjobb, ha fogyasztás előtt egy kicsit megpároljuk azokat, így nem okoznak felfúvódást.
4. RÁGÓ GUMI
A rágózáskor intenzív éhségérzet tör ránk. Mindez azért van, mert rengeteg levegőt nyelünk, ami egyrészről felfúj, másrészről kitágítja a gyomrot és felesleges éhségérzetet kelt.
5. OLAJBAN SÜLTEK
Bármennyire is finom, le kell mondanunk a panírozott, olajban sült ételekről; legyen az rántott hús, sült krumpli, vagy akár rántott zöldségek.
6. SZÉNSAVAS ÜDÍTŐITALOK
Sajnos ezek a finomságok, azon kívül, hogy sok esetben rendkívül cukrosak, tehát hizlalnak még olyan gázokat is tartalmaznak, amik erősen felfújják az embert.
7. MAGAS SAVTARTALMÚ ITALOK
Hasonlóan a szénsavas üdítőkhöz, a magas savtartalmú italok is felfúvódást és hízást okoznak. Ezért kerüljük, a különböző alkoholokat, a kávét, a teát, és a kakaót is.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Imádod az ABBA zenéjét? Ezt a 20 perces edzést látnod kell! (videó)
- Légy a csúcson edzés közben! 5 trükk, amit ismerned kell
- A legjobb tippek, hogy eltűnjön rólad a narancsbőr