Sok oka lehet annak, hogy valaki pluszkilókkal küszködik, és egyáltalán nem biztos, hogy a rossz táplálkozás vagy a mozgáshiány áll a probléma mögött. Sokszor lelki tényezők akadályozzák a fogyást, és ha ezeket sikerül kezelni, akkor szinte magától megy le a felesleg.

Lelkét gyógyította Réka, így adott le 12 kilót könnyedén

Így volt ez Paál-Szomjas Rékával is, aki mára sokkal jobban érzi magát, és bár nagyon örül a mínusz kilóknak, elárulja, hogy nem ez volt a lényeg, és nem is ez a legfontosabb pozitív változás az életében. A fiatal édesanya a Fanny magazinnak mesélt arról, hogy sikerült megállítania a hízást és kiegyensúlyozottabb élet felé venni az irányt.

„Ez már mindig így lesz?”

Réka fiatal édesanyaként komoly változtatásokat volt kénytelen bevezetni életében, ami nem jó irányba mozdította el. Állítja, ennek lett a következménye némi hízás is.
– Néhány éve ott kellett hagynom a munkahelyem, mert a gyerekekre sokkal nagyobb figyelmet kellett szentelnem. Nem ment, hogy a korábbi feladataimat abban a formában elvégezzem. Külsős piackutatóként azóta itthonról végzek elemzéseket, ennek a változtatásnak azonban negatív hatása is volt. Egy idő után azt vettem észre, hogy a mindennapokban teljesen betemetett a háztartás, gyerekek, logisztika. Egyszerűen nem éreztem jól magam a bőrömben, azon gondolkodtam, hogy akkor ez most már mindig így lesz? Amikor a covid miatt még edzésekre sem járhattam, az a fonal is elveszett, és amikor újra megnyitottak a termek, valahogy oda sem tudtam kellőképpen visszakapcsolódni – meséli.

Lelki oka volt a hízásnak

Sok édesanya tapasztal meg hasonló élményeket, mint Réka, ő azonban nem adta meg magát a hitnek, hogy így kell maradnia mindennek.
– Azt éreztem, hogy nem kielégítő így az életem, nincs sikerélményem, önállóságom, társas életem, anyagi függetlenségem, ugyanakkor tehetetlen vagyok. Ki akartam lépni ebből a kalitkából, változtatni akartam, de nem tudtam, hogyan tehetném meg. Ekkor kezdtek feljönni a kilók, aminek nyilván lélektani oka volt, hiszen nem ettem másként. Persze akkor ezt még nem kötöttem össze, de visszatekintve egyértelmű. Amikor újra edzeni kezdtem, az sem hozott látványos változást. Az interneten folyamatosan igyekeztem tágítani a tudásom több területen is, beleértve a spirituális vonalat, ami engem mindig is érdekelt és vonzott. Itt bukkantam rá egy önfejlesztést támogató spirituális csoportra, ami megfogott, mintha hívott volna.

Újra megtalált energia

Réka nagyjából két éve csatlakozott a csoporthoz, és ez teljesen átalakította az életét.
– Ott nemcsak tudást kaptam a világ és saját magam, magunk valós működéséről, ittlétünk céljáról stb., de olyan energiákat is, amelyek több területen is nagyot lendítettek rajtam. A sok új tudás, új látásmód mellett mások megéléseinek, tapasztalatainak megismerése is sokat segített abban, hogy változtatni tudjak az életemen, hozzáállásomon. 2022 tavaszán elkezdtem Czanik Krisztián aerobikóráit látogatni hetente háromszor. Azóta 12 kilót, egy ruhaméretet fogytam, de közben nem is nagyon méregettem magam. A letett lelki terheket tehát a fizikaiak is követték, amellett, hogy továbbra is mindent eszem, amit megkívánok. Ha nem megy le több, az sem baj, nekem fontosabb, hogy sokkal jobban érzem magam az életemben – mosolyog Réka.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Végre itt a tavasz, mutatjuk milyen cipő lett most a divat
Beköszöntött a tavasz, az új évszak pedig annak rendje és módja szerint magával hozta az ébredő természetet, a vérpezsdítő színeket és a legüdítőbb cipőtrendeket. Az idei szezonra határozottan az üde színfoltok, valamint a játékos vonalvezetések keveredése lesz a jellemző.
Imádod a tojást? Akkor ezt a három diétát ismerned kell!
Bár elsőre brutálisnak tűnhet a tojásdiéta, ez a kúra úgy segít gyorsan fogyni, hogy nem veszítesz közben izomtömeget.
Hogy lesz a nagy fogyás után formás a comb és a vádli?
A hölgyek szeretnének formás combokkal, a férfiak izmos vádlival büszkélkedni, ám ez nem mindenkinek adatik meg. Sok tényező közrejátszhat abban, hogy miért válhatnak esztétikailag kifogásolhatóvá az alsó végtagok.
Szeretsz bringázni? Akkor erre most nagyon figyelj!
Gyakori, hogy a kerékpárunk egész télen a fészerben, garázsban áll, de ez nem jelenti azt, hogy a tavasz beköszöntével elég csak leporolni egy kicsit, és már nyeregbe is ülhetünk.
Tanulj meg tavasszal meditálni, segítünk elkezdeni
Beköszöntött a március, ami a megújulás időszaka. Ennek pedig nem csak a ruhatárunkban és az otthonunkban kell megtörténnie, de a lelkünkben is.
Fehérjediéta a szakértőtől- 7 napos mintaétrenddel
Most, hogy itt a tavasz szeretnél gyorsan megszabadulni a feleslegtől, hogy beleférj a ruháidba. Íme egy remek étrend, ami segít megszabadítani a télen felkerült néhány kilótól.
Így segíti a fogyást az árpafűlé
Ez a zöld elixír sokat tesz az egészségünkért, a szépségünkért és az alakunkért, ezért érdemes rendszeresen kortyolgatnunk.
A legjobb tippek, hogyan maradjunk formában 50 felett
Az ötödik X után sem kell lemondanunk a mozgás öröméről és jótékony hatásairól. Sőt mi több, ez az a kor, amikor még inkább szükség van rá, hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben átvészeljük a változásokat
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.