Sok oka lehet annak, hogy valaki pluszkilókkal küszködik, és egyáltalán nem biztos, hogy a rossz táplálkozás vagy a mozgáshiány áll a probléma mögött. Sokszor lelki tényezők akadályozzák a fogyást, és ha ezeket sikerül kezelni, akkor szinte magától megy le a felesleg.

Lelkét gyógyította Réka, így adott le 12 kilót könnyedén

Így volt ez Paál-Szomjas Rékával is, aki mára sokkal jobban érzi magát, és bár nagyon örül a mínusz kilóknak, elárulja, hogy nem ez volt a lényeg, és nem is ez a legfontosabb pozitív változás az életében. A fiatal édesanya a Fanny magazinnak mesélt arról, hogy sikerült megállítania a hízást és kiegyensúlyozottabb élet felé venni az irányt.

„Ez már mindig így lesz?”

Réka fiatal édesanyaként komoly változtatásokat volt kénytelen bevezetni életében, ami nem jó irányba mozdította el. Állítja, ennek lett a következménye némi hízás is.
– Néhány éve ott kellett hagynom a munkahelyem, mert a gyerekekre sokkal nagyobb figyelmet kellett szentelnem. Nem ment, hogy a korábbi feladataimat abban a formában elvégezzem. Külsős piackutatóként azóta itthonról végzek elemzéseket, ennek a változtatásnak azonban negatív hatása is volt. Egy idő után azt vettem észre, hogy a mindennapokban teljesen betemetett a háztartás, gyerekek, logisztika. Egyszerűen nem éreztem jól magam a bőrömben, azon gondolkodtam, hogy akkor ez most már mindig így lesz? Amikor a covid miatt még edzésekre sem járhattam, az a fonal is elveszett, és amikor újra megnyitottak a termek, valahogy oda sem tudtam kellőképpen visszakapcsolódni – meséli.

Lelki oka volt a hízásnak

Sok édesanya tapasztal meg hasonló élményeket, mint Réka, ő azonban nem adta meg magát a hitnek, hogy így kell maradnia mindennek.
– Azt éreztem, hogy nem kielégítő így az életem, nincs sikerélményem, önállóságom, társas életem, anyagi függetlenségem, ugyanakkor tehetetlen vagyok. Ki akartam lépni ebből a kalitkából, változtatni akartam, de nem tudtam, hogyan tehetném meg. Ekkor kezdtek feljönni a kilók, aminek nyilván lélektani oka volt, hiszen nem ettem másként. Persze akkor ezt még nem kötöttem össze, de visszatekintve egyértelmű. Amikor újra edzeni kezdtem, az sem hozott látványos változást. Az interneten folyamatosan igyekeztem tágítani a tudásom több területen is, beleértve a spirituális vonalat, ami engem mindig is érdekelt és vonzott. Itt bukkantam rá egy önfejlesztést támogató spirituális csoportra, ami megfogott, mintha hívott volna.

Újra megtalált energia

Réka nagyjából két éve csatlakozott a csoporthoz, és ez teljesen átalakította az életét.
– Ott nemcsak tudást kaptam a világ és saját magam, magunk valós működéséről, ittlétünk céljáról stb., de olyan energiákat is, amelyek több területen is nagyot lendítettek rajtam. A sok új tudás, új látásmód mellett mások megéléseinek, tapasztalatainak megismerése is sokat segített abban, hogy változtatni tudjak az életemen, hozzáállásomon. 2022 tavaszán elkezdtem Czanik Krisztián aerobikóráit látogatni hetente háromszor. Azóta 12 kilót, egy ruhaméretet fogytam, de közben nem is nagyon méregettem magam. A letett lelki terheket tehát a fizikaiak is követték, amellett, hogy továbbra is mindent eszem, amit megkívánok. Ha nem megy le több, az sem baj, nekem fontosabb, hogy sokkal jobban érzem magam az életemben – mosolyog Réka.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink