Sok oka lehet annak, hogy valaki pluszkilókkal küszködik, és egyáltalán nem biztos, hogy a rossz táplálkozás vagy a mozgáshiány áll a probléma mögött. Sokszor lelki tényezők akadályozzák a fogyást, és ha ezeket sikerül kezelni, akkor szinte magától megy le a felesleg.

Lelkét gyógyította Réka, így adott le 12 kilót könnyedén

Így volt ez Paál-Szomjas Rékával is, aki mára sokkal jobban érzi magát, és bár nagyon örül a mínusz kilóknak, elárulja, hogy nem ez volt a lényeg, és nem is ez a legfontosabb pozitív változás az életében. A fiatal édesanya a Fanny magazinnak mesélt arról, hogy sikerült megállítania a hízást és kiegyensúlyozottabb élet felé venni az irányt.

„Ez már mindig így lesz?”

Réka fiatal édesanyaként komoly változtatásokat volt kénytelen bevezetni életében, ami nem jó irányba mozdította el. Állítja, ennek lett a következménye némi hízás is.
– Néhány éve ott kellett hagynom a munkahelyem, mert a gyerekekre sokkal nagyobb figyelmet kellett szentelnem. Nem ment, hogy a korábbi feladataimat abban a formában elvégezzem. Külsős piackutatóként azóta itthonról végzek elemzéseket, ennek a változtatásnak azonban negatív hatása is volt. Egy idő után azt vettem észre, hogy a mindennapokban teljesen betemetett a háztartás, gyerekek, logisztika. Egyszerűen nem éreztem jól magam a bőrömben, azon gondolkodtam, hogy akkor ez most már mindig így lesz? Amikor a covid miatt még edzésekre sem járhattam, az a fonal is elveszett, és amikor újra megnyitottak a termek, valahogy oda sem tudtam kellőképpen visszakapcsolódni – meséli.

Lelki oka volt a hízásnak

Sok édesanya tapasztal meg hasonló élményeket, mint Réka, ő azonban nem adta meg magát a hitnek, hogy így kell maradnia mindennek.
– Azt éreztem, hogy nem kielégítő így az életem, nincs sikerélményem, önállóságom, társas életem, anyagi függetlenségem, ugyanakkor tehetetlen vagyok. Ki akartam lépni ebből a kalitkából, változtatni akartam, de nem tudtam, hogyan tehetném meg. Ekkor kezdtek feljönni a kilók, aminek nyilván lélektani oka volt, hiszen nem ettem másként. Persze akkor ezt még nem kötöttem össze, de visszatekintve egyértelmű. Amikor újra edzeni kezdtem, az sem hozott látványos változást. Az interneten folyamatosan igyekeztem tágítani a tudásom több területen is, beleértve a spirituális vonalat, ami engem mindig is érdekelt és vonzott. Itt bukkantam rá egy önfejlesztést támogató spirituális csoportra, ami megfogott, mintha hívott volna.

Újra megtalált energia

Réka nagyjából két éve csatlakozott a csoporthoz, és ez teljesen átalakította az életét.
– Ott nemcsak tudást kaptam a világ és saját magam, magunk valós működéséről, ittlétünk céljáról stb., de olyan energiákat is, amelyek több területen is nagyot lendítettek rajtam. A sok új tudás, új látásmód mellett mások megéléseinek, tapasztalatainak megismerése is sokat segített abban, hogy változtatni tudjak az életemen, hozzáállásomon. 2022 tavaszán elkezdtem Czanik Krisztián aerobikóráit látogatni hetente háromszor. Azóta 12 kilót, egy ruhaméretet fogytam, de közben nem is nagyon méregettem magam. A letett lelki terheket tehát a fizikaiak is követték, amellett, hogy továbbra is mindent eszem, amit megkívánok. Ha nem megy le több, az sem baj, nekem fontosabb, hogy sokkal jobban érzem magam az életemben – mosolyog Réka.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.
10 perces diétás barackleves - ennél jobb a melegben nem kell!
A nyár legízletesebb gyógyító gyümölcse a barack. Ez a rostokban gazdag, lédús csemege tisztítja és méregteleníti az egész testet és rengeteg variációban elkészíthető. Most egy levest készítettünk belőle.
Fogyás 3 fázisban: így használd a dinnyediétát
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatsz!
Így ismerheted fel, ha kapcsolatfüggő vagy
Egy új szerelem mindenkinek felborítja a napi rutinját. Nincs abban semmi rossz, ha rajongásig szereted a párodat, és igyekszel minél többet vele lenni. Mégis van egy határ, amin nem érdemes átlépni.

Ajánlataink