Oldal kiválasztása
Követni ugyan egyszerű a mono-diétát, de a segítségével elért súlyvesztést, már annál nehezebb megtartani.

Tényleg hasznos? Mindent a mono-diétáról!

A mono-diéta lényege, hogy naponta csak egy élelmiszercsoportra korlátozza az élelem bevitelt. Vagyis hosszú ideig csak húst, vagy gyümölcsöt, vagy zöldséget lehet enni. Az étrendnek nincs tudományos alapja, nem végeztek rá kutatásokat, ugyanakkor sokan számoltak be sikeres súlyvesztésről.

A diétát követők állítják, hogy hamar megszűnik a sóvárgás az étrend kialakítása után. Az mondják, hogy egyetlen élelmiszer időszakos fogyasztása könnyíti az emésztést, mivel a szervezetnek kevesebb tápanyagot kell feldolgoznia, vagyis az emésztéshez kevesebb emésztőenzim termelődésére van szükség.

Tény, hogy a mono-diétával sokat lehet fogyni, de egy erősen korlátozó, nehéz diétáról van szó, ami alapvetően befolyásolhatja negatívan a szervezetünket, az egészségünket. A súlyvesztéssel együtt felléphet vitaminhiány, ahogyan az izomzat tömege is csökkenhet, így szálkásítás esetén egyáltalán nem javasolt. Sokan beszámoltak arról is, hogy a diétát követően, miután visszaálltak a normál étrendre, visszatértek a leadott kilók, vagyis hosszútávon nem tudták megtartani súlyukat.

A mono-diétát alapvetően nem javasolják, nemcsak azért, mert nem hoz tartós fogyást, de azért is, mert túl nagy stressznek tesszük ki vele a szervezetünket. Ha mégis úgy dönt, hogy belevág, kérjen tanácsot orvosától, dietetikusától, maximum 10 napig szabad folytatni!

3 napos villámdiéta – étrenddel

Turbózza fel! Így lehet egészségesebb a szendvics!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.