Követni ugyan egyszerű a mono-diétát, de a segítségével elért súlyvesztést, már annál nehezebb megtartani.

Tényleg hasznos? Mindent a mono-diétáról!

A mono-diéta lényege, hogy naponta csak egy élelmiszercsoportra korlátozza az élelem bevitelt. Vagyis hosszú ideig csak húst, vagy gyümölcsöt, vagy zöldséget lehet enni. Az étrendnek nincs tudományos alapja, nem végeztek rá kutatásokat, ugyanakkor sokan számoltak be sikeres súlyvesztésről.

A diétát követők állítják, hogy hamar megszűnik a sóvárgás az étrend kialakítása után. Az mondják, hogy egyetlen élelmiszer időszakos fogyasztása könnyíti az emésztést, mivel a szervezetnek kevesebb tápanyagot kell feldolgoznia, vagyis az emésztéshez kevesebb emésztőenzim termelődésére van szükség.

Tény, hogy a mono-diétával sokat lehet fogyni, de egy erősen korlátozó, nehéz diétáról van szó, ami alapvetően befolyásolhatja negatívan a szervezetünket, az egészségünket. A súlyvesztéssel együtt felléphet vitaminhiány, ahogyan az izomzat tömege is csökkenhet, így szálkásítás esetén egyáltalán nem javasolt. Sokan beszámoltak arról is, hogy a diétát követően, miután visszaálltak a normál étrendre, visszatértek a leadott kilók, vagyis hosszútávon nem tudták megtartani súlyukat.

A mono-diétát alapvetően nem javasolják, nemcsak azért, mert nem hoz tartós fogyást, de azért is, mert túl nagy stressznek tesszük ki vele a szervezetünket. Ha mégis úgy dönt, hogy belevág, kérjen tanácsot orvosától, dietetikusától, maximum 10 napig szabad folytatni!

3 napos villámdiéta – étrenddel

Turbózza fel! Így lehet egészségesebb a szendvics!

Hozzászólások

Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Képesség az örömre
Időnként kirobbanó formában, máskor csak erős közepes szinten éljük napjainkat. Majd valami újra összeroppan... A szomorúság, csalódás oka ezerféle lehet. Leegyszerűsödnek a napok, a színek eltűnnek, beszürkülnek.
Reggelizzen, és fogyjon! – Tippek típusok szerint
Attól függően, hogy mit szeret reggelizni, elárulunk néhány trükköt, amelyeknek a segítségével könnyebb lesz megszabadulni a pluszkilóktól!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.