Oldal kiválasztása
Szuper kezdeményezés, amire nagy szükség lenne országosan is! Így lehet mindenki számára elérhető és motiváló a mozgás!

Ingyenes sportolási lehetőségek, hogy mindenki aktív legyen!

A DEAC (Debreceni Egyetemi Atlétikai Club) és az NDHSZ (Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség) kezdeményezése, olyan megoldást nyújthat a mozgásszegény életmód kiküszöbölésére, amelyre sokan régóta várnak. Mert nehéz vitatkozni azzal a felvetéssel, hogy minél több ember sportol, annál inkább lesz fizikailag, és szellemileg egészségesebb, boldogabb, produktívabb a társadalom.

Ezért is fontos, hogy a mozgás elérhető legyen az emberek számára. A DEAC és az NDHSZ közös projektjében olyan ingyenes sportolási lehetőségeket nyújt Debrecen városában, amelyek egészségtudatos testedzési lehetőségeket kínálnak a helyi lakosság széles rétegeinek. A sportolási lehetőség mellett fontos az is, hogy az emberek megismerjék az egészséget támogató személetet, lássák, hogy segíthet a mozgás a betegség megelőzésében. Cél az is, hogy önszerveződő sportoló lakossági közösségek alakuljanak ki, amelyeknek tagjai támogatják, motiválják egymást. Szeptembertől ezekkel a sportágakkal ismerkedhetnek meg a helyiek:

  • gerinc torna
  • alakformáló torna
  • gerinc –és légző torna
  • kenguru torna
  • kerékpározás

„Több, mint egy klub” című projekt célja, hogy a magyar sportegyesületek szemléletmódját nyitottabbá téve elérje, hogy klubok egészségfejlesztő, betegség megelőzésre fókuszáló sportszolgáltatásokat nyújtsanak a magyar lakosság részére.

Tuti reggeli fogás

Trükkök, hogy kevésbé hizlaljon a főzelék

Hozzászólások

Melyik levest és salátát válasszuk, ha fogyni szeretnénk?
Tévedés lenne azt hinni, hogy az összes vegyes saláta vagy zöldségalapú leves tökéletesen alakkímélő és egészséges... Íme egy rövid útmutató a választáshoz.
Nem csak a csoki segít – Falatozzunk a jókedvért!
Sok olyan étel létezik a csokoládén kívül is, amiktől nyugodtabbnak, boldogabbnak érezhetjük magunkat. Illesszük be az étrendünkbe az alábbi élelmiszereket!
Lépésről lépésre a karcsúságért: kezdjük az alapoknál
Az egészséges táplálkozás és az elegendő mozgás nemcsak a testet teszi formásabbá, hanem önbizalmat is ad. Íme, néhány jó tanács az életmódváltáshoz!
Ki mondta, hogy az alakkímélő ételek unalmasak? Főzzünk kreatívan!
Ne gondoljuk, hogy az egészséges vagy alakkímélő étrend íztelen, egysíkú ételeket jelent. Ízesítsünk ételeinket felesleges kalóriák nélkül!
Nyugodt alvás, sikeres fogyókúra – Ezeket az ételeket kerüld el este!
Ha nem megfelelő ételeket fogyasztunk este, azzal megzavarhatjuk az alvásunkat, ráadásul csomó fölösleges kalóriát viszünk be. Nézzük, milyen ételeket nem ajánlott fogyasztani ilyenkor!
10 tipp, hogy jól érezd magad a bőrödben
Érdemes bevetni néhány apró trükköt, amelyek segítenek magabiztosabbá válni.
Az illatok erejével: nemcsak frissítenek, de a fogyókúrában is segíthetnek
A mesés illatú olajok segítenek hogy frissebben, lelkesebben vágj bele a hétköznapokba. Plusz előny: bizonyos illatok állítólag az étvágyat is csökkentik!
Így kerüld el napközben a diétacsapdákat!
Szinte egész nap az íróasztalhoz vagy kötve, és gyakran engedsz a kalóriadús nassolnivalók csábításának? Adunk néhány tippet, hogy sikerüljön ellenállni.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.