Ha rendszeresen elvégzed ezt a néhány gyakorlatot, szebb tartásod és magabiztosabb megjelenésed lehet, ráadásul a hátfájás ellen is sokat tehetsz.

Egyenes háttal – tartásjavító gyakorlatok

Az íróasztalnál töltött hosszú órák nyomot hagynak a testen, ezért aztán rengeteg a hátfájással, tartásproblémával küzdő ember. Ezek a tartásjavító gyakorlatok, amelyeket állandó szerzőnk, Zelenij Linda edző állított össze és mutat be, segítenek abban, hogy jobb legyen a tartásod, megszűnjenek a fájdalmaid, és jobban érezd magad a hétköznapokban.

 

Törzsemelés

Feküdj hasra, és a karjaid legyenek behajlítva, tenyereid pedig tartsd kifordítva, amennyire tudod. Csípőd billentsd a talaj felé, farizmaid feszítsd meg, és emeld el a törzsed a talajtól, de csak annyira, hogy a derekad ne feszüljön. Ez a kiinduló pozíció. (a.) Innen nyújtsd ki előre a karjaid. (b.) Ezután lapockazárással húzd vissza kezeidet a kiindulási helyzetbe, majd nyújtsd ki hátrafelé (c.), aztán ismét vissza a kiinduló pózba.

Ismétlés: 4 x 15 db

 

Lábleengedés

Feküdj hanyatt, lábaidat emeld fel behajlítva függőlegesen, a medencéd billentsd, szorítsd le a derekad a talajra, és a hasad húzd be. Karjaid legyenek a tested mellett. (a.) Ezután kezdd az egyik lábad leengedni behajlítva a talaj felé. Ügyelj arra, hogy a felsőtested ne mozduljon el semmilyen irányba, és a derekad se emelkedjen el. Pár centiméterre a talajtól állítsa meg a lábát (b.), majd húzd vissza a kiindulási helyzetbe. Ezután ismételd meg a másik lábaddal is a feladatot. Váltott lábbal végezd!

Ismétlés: 4 x 15-15 db

 

Térdelőtámaszból kar- és lábemelés

Helyezkedj el térdelőtámaszban, a vállad és csuklód legyen egy vonalban. Húzd szét a lapockád, hátad pedig legyen teljesen egyenes. Feszítsd meg far- és hasizmaid, ne homoríts. A pozíció megtartása mellett lassan emeld fel vízszintesig ellentétes karod és lábad. Ügyelj arra, hogy a törzsed meg se mozduljon, ne dőlj egyik irányba sem. Térj vissza a kiinduló pózba, majd végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is.

Ismétlés: 4 x 30 db

 

Törzsdöntés

Állj egyenesen, majd dőlj előre egyenes háttal 45 fokban, majd a karjaid nyújtsd ki a füleid mellett előre, tenyereid nézzenek a talaj felé. (a.) Innen lapockazárással húzd vissza lassan a karjaid, és a könyököd legyen 90 fokban behajlítva (b.), majd nyújtsa ki ismét a karjaid. (c.)

Ismétlés: 4 x 25 db

 

Fontos! A tartásjavító gyakorlatok elvégzése után nyújtsd le az izomcsoportokat!

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ez a legjobb recept: főzzünk eperlekvárt cukor nélkül!
Sokáig éltünk abban a tévhitben, hogy eperlekvárt, szörpöt eltenni csak cukorral lehet.
Itt a kánikula! Így lehet jól aludni a nagy melegben
Sokan várták már, hogy végre tartósan meleg, vagyis igazi fülledt nyár legyen, ugyanakkor ez a hőség rendkívül igénybe veszi a szervezetet.
Így lesz sokáig gyönyörű a barna bőr
Így lesz sokáig gyönyörű a barna bőr
A reggeli mozgás jótékony hatásai
Ahogy egyre jobb az idő, még az is könnyebben kel a korai nappal, aki egyébként szeret sokáig lustálkodni. Élvezze és használja ki a nyarat a reggeli mozgásra is!
13 tipp a hőségben való edzéshez
Győzd le a forróságot azzal, hogy felkészülsz rá!
Most nyílik a bodza, tedd el télire cukor nélkül
Te is imádod a bodza szörpöt, de megrémiszt, mennyi egészségtelen fehér cukor kell bele? Mutatjuk, hogy készítsd el a diétás változatot.
Íme 25 perc pokoli kettlebell-edzés Hegedűs Dórival!
A FitPercek legfrissebb videójában Hegdűs Dóri, személyi edző mutat néhány remek gyakorlatot, hogy érdemes a kettlebell-lal mozogni.
4 isteni nyári leves, amit akkor is ehetsz, ha diétázol
Nyáron is nagyon fontos a folyadékfogyasztás, és egy jó tányér leves akár elég is lehet, hiszen ezekben a hónapokban nem jó nagyon leterhelni a gyomrot. Ezekből a finomságokból viszont bátran ehetünk.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.