A nyári, szoknyás, rövidnadrágos időszakban még többet kell dolgoznunk a vékonyabb combokért. A gyorsabb eredmény érdekében jó, ha beépítjük az alábbi trükköket az edzéstervünkbe.

Gyakorlatok és ételek a formás combokért

Kardióra fel!

A kalóriák égetése a kulcs a zsír csökkentéséhez: a leggyorsabb fogyást kardiomozgással érhetjük el. Az egész testet átmozgató, a vérnyomást emelő edzések a vékonyabb combok elérésében is segítenek. Bringázzon, fusson, ugrálókötelezzen minél gyakrabban. Ha teheti, hetente ötször 30 percnyi kardiót illesszen az edzéstervébe. Ha nincs sok ideje, trükközzön: sétáljon pár megállót a munkahelyére, autó helyett közlekedjen biciklivel.

Törjön magasabbra!

Minél magasabbra, annál jobb. Állítsa hegymenetre a futópadot; bringázzon fel a legközelebbi dombra, hegyre; lift helyett lépcsőzzön; hétvégenként túrázzon. Ezek a mozgásformák emelik a pulzusszámot, keményebb munkára kényszerítik a testet, több kalóriát égetnek el. Az emelkedők formálják a vádlit, a combot és a farizmokat.

Erősítsen!

A kardio gyönyörűen fogyaszt, de az igazán formás lábakhoz súlyok is kellenek. Dolgoztassa meg a comb izmait, ne féljen, hogy az izmoktól túl vastag lesz a combja – épp ellenkezőleg: vékony, tónusos izomzatot kap, ha rendszeresen végez comb- és farizom-erősítő gyakorlatokat.

Töltekezzen!

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, milyen fontos, hogy reggelizzen. Az ébredés utániétkezés beindítja az anyagcserét, ha pedig már a kora reggeli órákban megadjuk a szervezetünknek a szükséges tápanyagokat, később kisebb eséllyel tör ránk a farkaséhség. A korai órákban felejtse el a cukrot és a fi nomított szénhidrátot. Kombináljon fehérjében, rostban és lassan felszívódó szénhidrátokban gazdag élelmiszereket – ezek megfelelő energiával látják el nem csak egy reggeli edzéshez, de az egész napi munkához, rohangáláshoz is, ráadásul az izomépítésben is segítenek.

Nasizzon!

Bizony, ha minden második órában eszik valami apróságot, elkerülheti a farkaséhséget, ami sokszor túlevéshez vezet. Nem csokira, csipszre gondolunk: egyen egy maréknyi bogyós gyümölcsöt vagy diófélét. A lényeg, hogy ez a kis nasi 150 kalóriánál ne tartalmazzon többet, viszont fehérjében és rostban gazdag legyen.

Jegyezze fel a kalóriákat!

A rossz hír az, hogy kizárólag mozgással nem lehet fogyni – se combból, se fenékből, se hasból. Az eredményhez az is kell, hogy kevesebbet egyen. Közhely, de tényleg működik: naplózza, hogy mit és mennyit eszik. Többféle kalória-adatbázis található már az interneten, amelyek segítenek a listázásban, de akár egy noteszba is vezetheti, mikor mit evett. Meg fog lepődni, mennyi kalóriát tartalmaz egy-egy étel, ráadásul, ha látja, mi mindent fogyasztott egész nap, talán könnyebben ellenáll a késő esti pizzaszeletnek.

comb, edzés, formázás

Értkezéssel és mozgással együtt, lehet fogyni.

Kutatások szerint azok, akik étkezési naplót vezettek heti hat napon át, kétszer annyit fogytak, mint azok, akik csak egy-egy napig jegyezték fel, hogy mennyi kalóriát vittek be a szervezetükbe. Fontos azonban, hogy semmilyen őrült diétába ne fogjon bele, a lényeg ezúttal is a fokozatosság, naponta legalább 1200–1500 kalóriát fogyasszon. Ennél kevesebbel talán gyorsabban fogyna, de nem éri meg, több jön vissza, amint abbahagyta a drasztikus fogyókúrát, arról már nem is beszélve, milyen rosszat tesz a szervezetének, ha éhezteti.

Igyon többet!

És ne gyümölcslevet, cukrozott üdítőket, szénsavas italokat vagy alkoholt, hanem vizet. A víz nulla kalóriát tartalmaz, és gondoskodik a szervezet hidratálásáról. Fontos, hogy mindig a keze ügyében tartson egy üveg vizet, hiszen a szomjúság érzetét gyakran éhséggel keverjük össze. Igyon egy-egy pohár vizet az étkezések előtt, ez kellőképpen eltelít és megvéd a túlevéstől. Ha nem szereti a víz ízét, tegyen bele citromot, uborkát, gyömbért, bogyós gyümölcsöket. Naponta minimum két-három liter vizet igyon meg, de ennél többet is fogyaszthat edzős napokon vagy kánikulában.

Rekord: A nő, aki négy órán át kitartotta a planket

Hasformálás: 5×2 perc 7 napig

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink