Régen a legnépszerűbbek közé tartoztak, és az elmúlt esztendőkben ismét divatba jöttek a következő sportszerek!

Pörgessük, forgassuk, emeljük: retró sporteszközök

1. HULAHOPPKARIKA

Kitűnően formálja a derekat, erősíti a hasizmokat. Ha mindennap használja 15-20 percig, hamarosan szemmel látható lesz az eredmény!

2. UGRÓKÖTÉL

A gyerekeknek szórakozás, a felnőtteknek zsírégető sport: kezdje napi 5 x 1 perc ugrókötelezéssel (15 mp-es pihenőkkel), majd fokozatosan emelje az időtartamot előbb 1,5, majd 2 percre. Hasznos, ha variálja a váltott és páros lábbal végzett ugrásokat.

3. MEDICINLABDA

Iskolásként a tornaórák „réme” volt, pedig nagyon hasznos sporteszköz… Íme, egy remek gyakorlat! Álljon csípőszéles terpeszbe, fogja meg mindkét kézzel a labdát és tartsa mellmagasságban. Lépjen ki jobbra, közben forduljon el a törzsével is, majd engedje le a labdát a térdéig. Emelkedjen vissza a kiinduló helyzetbe, és ismételje meg a mozdulatot a másik oldalra. Végezzen el 2 db 10-es sorozatot.

EZ IS ÉRDKELHETI:

Hozzászólások

Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Képesség az örömre
Időnként kirobbanó formában, máskor csak erős közepes szinten éljük napjainkat. Majd valami újra összeroppan... A szomorúság, csalódás oka ezerféle lehet. Leegyszerűsödnek a napok, a színek eltűnnek, beszürkülnek.
Reggelizzen, és fogyjon! – Tippek típusok szerint
Attól függően, hogy mit szeret reggelizni, elárulunk néhány trükköt, amelyeknek a segítségével könnyebb lesz megszabadulni a pluszkilóktól!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.