Ha egészséges, gyönyörű hajat szeretnél, mindössze néhány értékes növényi olajra van szükséged ahhoz, hogy az álmod valóra váljon. Számolj le a száraz, töredezett hajvégekkel, ápold a hajad és a fejbőröd rendszeresen természetes olajokkal.

Olajok a hajápolásban

Ricinusolaj

Tisztítja a fejbőrt és serkenti a haj növekedését. A ricinusolaj az egyik leggyakrabban használt és leghatékonyabb olaj a hajápolásban. Táplálja a száraz, sérült hajszálakat, segíti az új hajszálak növekedését. Remek hidratáló és hajhullás ellen is jól hat.

Használata: Sűrűsége miatt ajánlott más olajokkal, például jojobaolajjal vagy tojássárgájával keverni. Vigyél egy kis mennyiséget a kezedre, és dörzsöld be az olajat a fejbőrödbe, de ha tojássárgáját is keversz az olajhoz, ecsettel vidd fel a masszát a hajadra. Fedd be a fejed egy zuhanysapkával, és hagyd hatni 3-4 órán keresztül, vagy akár egy éjszakán át. Másnap reggel alaposan moss hajat.

 

hajolaj, hajápolás

Fotó: Shutterstock

 

Avokádóolaj

Hidratálja a száraz, törékeny, sérült hajat. Könnyű formulájának köszönhetően gyorsan felszívódik a hajba és a fejbőrbe is. Csökkenti a korpásodást, serkenti a hajnövekedést, erőssé, csillogóvá teszi a hajat.

Használata: 100 százalékban alkalmazható, de a kondicionálóhoz is keverhetsz néhány cseppet, vidd fel a hajra, hagyd hatni legalább 10 percig, majd langyos vízzel öblítsd le.

 

Mandulaolaj

A-, E-, D- és B-vitaminban gazdag, erősíti és táplálja a hajat. Magas magnéziumtartalmának köszönhetően serkenti a hajnövekedést. Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően segít csökkenteni a korpásodást, a fejbőr gyulladását. Csökkenti a hajhullást. Használata után a haj csillogóvá, simává válik.

Használata: Göndör, nehezen kezelhető hajhoz elegendő, ha néhány csepp mandulaolajjal átfésülöd a hajad. Hajhullás ellen keverj el a mandulaolajat rozmaringgal és levendula-illóolajjal, és masszírozd a keveréket a fejbőrbe (de önmagában is használható!), hagyd hatni legalább 2 órát, majd mosd meg a hajad.

 

Jojobaolaj

Táplálja, ápolja a hajszálakat és a hajhagymákat is, belülről hidratálja a hajat. Száraz, viszkető fejbőrre is kiváló, csökkenti a fejbőr szárazságát és a korpásodást. Serkenti a véráramlást a fejbőrben, ezáltal gyorsítva a haj növekedését. Viaszos észterei hasonlítanak az emberi bőr által termelt faggyú észtereihez, így erősíti a bőr védelmi funkcióit, megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli a rugalmasságát.

Használata: Jó bázisolaj, de önmagában is használható. Pakolásként, 2-3 óráig a fejbőrön hagyva fejti ki jótékony hatásait. A megszokott samponhoz, balzsamhoz is keverhető. Különösen a hosszú és göndör haj ápolására ajánlott.

 

Kókuszolaj

Fényessé és hidratálttá varázsolja a hajat. Vitaminokban, ásványi anyagokban és eszszenciális zsírsavakban gazdag, melyek stimulálják a szőrtüszőket és fokozzák a haj növekedését. Megszünteti a haj korpásodását és regenerálja a töredezett hajvégeket.

Használata: Ápolja a száraz, göndör hajat. Hajmosás után önmagában vidd fel közvetlenül a hajszálakra, így a leghatékonyabb.

 

Makadámiaolaj

Enyhén mogyorós illatú olaj, amely gyorsan felszívódik és nem hagy zsíros érzetet. Gazdag telítetlen zsírsavakban, melyek táplálják, nyugtatják a fejbőrt, csökkentik a viszketést és a gyulladást. Elősegíti a mikrokeringést, gyorsítva a haj növekedését. Hidratálja, táplálja a fejbőrt és a hajszálakat.

Használata: Enyhén napvédő hatású, érdemes a különböző hajápolókhoz keverni. Jó állaga miatt önmagában is érdemes pakolásként alkalmazni: vidd fel a fejbőrre és a hajra, hagyd hatni 1-2 órát, majd mosd meg a hajad.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink