Van néhány finom élelmiszer, amely gyorsan és tartósan segít megszabadulni a hasi zsírpárnáktól. Ráadásul ezeknek a fogyasztása nemcsak a fogyásban segít, de számos egyéb pozitív egészségügyi hatásuk is ismert.

20 zsírégető étel, ami támogathatja a fogyási céljaid

1. Csirkehús

A sovány csirkehús, mint például a bőr nélküli csirkemellfilé, jó fehérjeforrás, a minőségi fehérje pedig minden egészséges diéta alapja. Értékes ásványi anyagokat, például kalciumot, cinket, szelént tartalmaz, zsírtartalma viszont alacsony, ezáltal valóban zsírégető étel, hiszen segít a fogyásban.

zsírégető étel, zöldségek, saláta

Fotó: Shutterstock

2. Nyers zöldségek

Egészséges nassolnivalók, kalóriatartalmuk nagyon alacsony, viszont tele vannak vízzel, ami teltségérzetet okoz.

 

3. Olívaolaj

Az „egészséges” zsírok elengedhetetlenek a fogyáshoz. Egyrészt képesek közömbösíteni a testben a felesleges savakat, másrészt tökéletes üzemanyagok. Zsír égetéséből ugyanis több energiához jut a szervezet, mint szénhidrát vagy fehérje égetéséből.

 

4. Citrom

Ha fogyni szeretnél, cseréld le a cukrozott italokat citromos vízre. A citrom serkenti az anyagcserét, a benne található vitaminok, ásványi anyagok, savak támogatják a szervezet zsírbontó folyamatait. Pektintartalmának köszönhetően – amely vízzel keveredve kocsonyaszerű anyaggá alakul – telítettségérzetet okoz.

 

5. Búza- és zabkorpa

Az anyagcserét és a zsírégető mechanizmusokat elősegítheted korpa fogyasztásával. A korpa élelmi rostokban gazdag, csökkenti az éhségérzetet!

 

6. Chai tea

Finom, fűszeres tea. Teintartalmának köszönhetően segíti a zsíranyagcsere-folyamatok normál működését. A benne található fűszerek, a fahéj, a gyömbér és a kardamom emésztésserkentő és zsírégető hatásúak.

 

7. Uborka

Ropogós és tápláló zöldség. Gazdag káliumban, foszforban, vasban, nátriumban, C-vitaminban és B-vitaminokban. Laktató, de kevés kalóriát tartalmaz.

 

8. Fahéj

A fahéj javítja az emésztést, görcsoldó hatású és segít megakadályozni a vércukorszint ingadozását, növelve az inzulin és az antioxidánsok hatékonyságát. Megszünteti a puffadást, lúgosít és teltségérzetet biztosít.

 

9. Alacsony zsírtartalmú joghurt

A joghurt gazdag proteinben, kalciumban és B2-vitaminban, valamint ásványi sókban. Kevés kalóriát tartalmaz, erősíti az immunrendszert, csökkenti a vér koleszterinszintjét. Gyorsítja a zsíranyagcserét, segít megszabadulni a zsírpárnáktól.

 

10. Hüvelyesek

A hüvelyesek jó fehérjeforrást jelentenek, és gazdagok vitaminokban, vasban, káliumban is. Ennek köszönhetően gyorsítják a zsírégetést. Sok rostanyagot tartalmaznak, ezért hamar teltségérzetet okoznak.

 

14. Póréhagyma

Gyorsítja az emésztést, serkenti az emésztőrendszer egyes mirigyeinek működését. A kének és a rostanyagok nemcsak az emésztést pörgetik fel, de enyhén vízhajtó hatásúak is.

 

15. Körte

Magas víztartalmának köszönhetően jó hatással van az emésztésre, segít a méregtelenítésben. Savassága oldja a lerakódott zsírszöveteket. Héjával együtt fogyasztva magasabb a rosttartalma, ezért hosszabb ideig tartja a teltségérzetet.

 

16. Lazac

Az egyik legjobb fehérjeforrás. Ómega-3 zsírsavakban gazdag, amelyek zsírégető hatásukról ismertek. Fogyókúra során jó alternatívát jelent a húsok helyett.

 

17. Grépfrút

Bőséges, oldható rosttartalmának köszönhetően teltségérzetet okoz, miközben kalóriatartalma alacsony. Igyál meg étkezés előtt fél pohár grépfrútlevet, ami jóllakottságérzetet okoz kevesebb kalóriafogyasztás után is.

 

18. Zöld tea

A zöld tea az egyik legjobb természetes zsírégető élelmiszer. Javítja az emésztést, elősegíti az emésztőrendszerbe került zsírok azonnali lebontását. Gazdag ásványi anyagokban és segíti a noradrenalin nevű, zsírégető hormon termelődését.

 

19. Étcsokoládé

Zsírégető étel? Nem klasszikus módon, mégis támogathatja a fogyni vágyót. A 70-80 százalék kakaótartalmú csokoládé egészséges zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag. A magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztása után csökken az étvágy, így fogyókúrában is engedélyezett naponta 1-2 kocka étcsokoládé.

 

20. Tojás

Egyél reggelire tojást: magas fehérjetartalmának köszönhetően jóval tovább okoz teltségérzetet, mint például a péksütemények. Csökkenti és egyensúlyban tartja a vércukorszintet, megelőzve a hirtelen éhségérzet által kiváltott falásrohamokat – így lesz belőle zsírégető étel, amely segítséget nyújthat a fogyókúrában.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink