Előfordul, hogy az embernél nincs gyógyszer, de rátör a fejfájás, vagy egy kihagyott nyújtás miatt, megfájdul egy izomcsoportja. Ilyenkor segíthetnek az alábbi trükkök!

4 apró trükk, ami segíthet bizonyos fájdalmakon

Illóolaj azonnal a segítségére lehet, ha fáj a feje. Néhány csepp illóolajat csepegtessen egy zsebkendőre és lélegezzük be, vagy adjon hozzá néhány cseppet a fürdővizéhez Vigyázzon, hiszen nem minden illóolaj megfelelő erre! Használjon levendulát, borsmentát, rozmaringot és kamillát!

Ha fogfájás kínozza az embert, akkor a borsmentából készült tea lehet a befutó. A szárított borsmentából legalább egy evőkanálnyit bele kell tenni a bögrébe, majd ráönteni a forró vízet, és 20 percig benne hagyni. Ha a főzet langyos, akkor öblögesse ki vele a száját, a fájó fogra fókuszálva. De langyos, alaposan kiázott borsmenta teafiltert is tehet a fájdalmas foghoz. A borsmenta nyugtató és fájdalomcsillapító hatású, de antibakteriális tulajdonsággal is rendelkezik.

A nyújtás segíthet az enyhébb hátfájáson, főleg azoknak, akik ülőmunkát végeznek, mivel feloldja a hátizmok feszülését és javítja a mozgást is. Vegyen fel kényelmes viseletet, készítsen elő egy jógamatracot. Feküdjön a hátára, egyik lábát hajtsa be és hagyja a földön, a másikat hajlítsa be, fogja át a kezével és húzza a mellkasához. Hatásos gyakorlatok még: a gerinccsavarás, a macskahát és a lábkeresztezés is. Ha azonban a hátfájást egyéb egészségügyi problémák is okozzák az izomfeszülés mellett, akkor legyen különösen óvatos!

Gyulladás okozta fájdalomra jól jöhet a kurkuma. Adja hozzá mondjuk frissen facsart narancsléhez, vagy fűszerezze az ételt kurkumával. A kurkuminnak erős gyulladásgátló hatást tulajdonítanak. Különösen javasolt a fogyasztásuk ízületi betegségben szenvedőknek.

Sportolók mumusa: a térdfájdalom

5 fogalom, amivel legyen tisztában, mielőtt diétába kezd!

10+1 szívvédő nasi

Ezért fontos a gátizomtorna

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink