Ruhabaki mindenki életében előfordulhat, és most nem arra gondolunk, hogy olyan darabot viselünk, amit a kolléganőnk. Olyan bakikra gondolunk, amelyek nemcsak kényelmetlenek, de akár az egészségre is károsak. Sok nő meglepőnek találta azt az információ, mely szerint ha több éven keresztül viseljük ugyanazt a melltartó, az nemcsak bőrkidörzsölést okozhat, de nyaki-, hát-, valamint fájdalomhoz is vezethet. Lássuk hát a bakikat!

4 ruhabaki, amit a legtöbben évente elkövetünk

Gyakori probléma nőknél, hogy a hátukon felcsúszik a melltartó pántja. Ezekben az esetekben valószínűleg túlságosan kicsi, vagy túl nagy méretet választottunk az adott melltartóból. A megfelelő tartás hiányában hát-, és vállfájdalom alakulhat ki. Amikor melltartót vásárol, mindig figyeljen arra, hogy a hátsó pánt vízszintes maradjon. Ha felcsúszik, kérjen más méretet az eladótól!

melltartó, baki

Amikor melltartót vásárol, mindig figyeljen arra, hogy a hátsó pánt vízszintes maradjon.
Fotó: shutterstock

Ha 1-2 számmal kisebb inget választunk, az nemcsak esztétikailag előnytelen, de légzési problémákhoz is vezethet, és a testtartásnak sem tesz jót. Amikor inget próbál, mindig húzza ki magát, ha az ing alja felcsavarodik, vagy nem tudja kényelmesen összegombolni a ruhát, akkor kérjen nagyobb méretet!

ing, baki, gomb

Nem csak esztétika kérdés, hogy mekkora inget választunk.
Fotó: shutterstock

Sokan kényszerítjük arra a testünket, hogy bepréselődjön egy olyan farmerba, ami túl kicsi neki. Azontúl, hogy a nap folyamán kényelmetlenül érezhetjük magunkat benne, még emésztési problémákat, valamint gyomorégést is okozhat egy, a kelleténél kisebb nadrág. Mindig ellenőrizze, hogy elfér e 1-1 ujja a csípője és nadrág között. Ha nem, akkor bizony nagyobb méretre lesz szüksége!

farmer, nadrág, baki

Az egészségünkre is hatással van, hogy mekkora farmert viselünk
Fotó: Shutterstock

Bizony! Még a futócipőt illetően is beszélhetünk bakival. Először is, amikor futócipőt választunk, figyelembe kell vennünk a lábunk típusát. A rosszul kiválasztott futócipő olyan terhelést okozhat a lábnak, hogy hosszútávon az ortopédián köthetünk ki. Arra, hogy megtudjuk, milyen típusú a lábunk, jó megoldás a vizes lábnyom teszt. Nedves talppal lépjünk egy sima papírra. Pronáló lábnál egy széles lábboltozati nyomot hagyunk, míg a szupinálónál egy vékony csík jelenik meg a láb éleinél. Normál helyzetről akkor beszélhetünk, ha a talpboltozat fele olyan széles, mint a teljes lábnyom szélessége. De számít a testsúly is, ezzel nem lehet csalni!

futócipő, baki

A futócipőnél nemcsak a kényelem, de az egészségünk is fontos
Fotó: Shutterstock

 

Ezt árulja el a személyiségéről a kedvenc rúzsának színe

Miért ne viseljünk 100%-ban pamutból készült ruhát az edzésen?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink