Joan MacDonald története tökéletesen bizonyítja, hogy a kor csupán egy szám: kellően erős elhatározással és kellő kitartással sosem késő belevágni az életmódváltásba! Sem a testépítésbe.

Micsoda muszklik! Ez a 74 éves hölgy egy igazi fitneszguru

A 74 éves Joan MacDonald egészen elképesztő! Az amerikai hölgy négy esztendővel ezelőtt kezdte el „fitneszpályafutását” és váltott életmódot, miután az orvosa magas vérnyomást, magas koleszterinszintet és refluxot diagnosztizált nála. De ez csak az utolsó csepp volt a pohárban, mert az önbizalom terén már jó ideje komoly kihívásokkal küszködött. Nem szeretett tükörbe nézni, nem szerette, ha fotó vagy videó készül róla. Mégsem tett semmit… Ma már hetente ötször edz, a sportprogramjában kardio és erőnléti edzés egyaránt szerepel. A sport megszállottja lett, a szó legjobb értelmében, és nem mellesleg több mint 20 kg-t fogyott.

 

Joan MacDonald egykor és most
Fotó: Instagram/@trainwithjoan

Meg tudod csinálni!

„Adj hálát minden egyes apró sikerért – mondja Joan, akinek már 579 ezer követője van az Instagramon. – Minél inkább arra fókuszálsz, hogy helyesen csináld, amit csinálsz, annál magabiztosabb leszel, és annál több energiád lesz a folytatáshoz” – fogalmazza meg motivációját a „fitnesznagyi”. – Képes vagy átlépni a saját korlátaidon! Ehhez az kell, hogy feltétlen nélkül szeresd önmagad, és folyamatosan bátorítsd magad, hogy menj tovább a helyes úton.”

Work hard, play hard! Sok munka van ezekben az izmokban
Fotó: Instagram/@trainwithjoan

Hajrá, Joan!

Mrs. MacDonald nagyon keményen dolgozik, ezt mutatja izmos, kidolgozott testalkata is. Érdemes megnézni a videókat Joan Insta-oldalán, már csak azért is, mert sok nála jóval fiatalabb embert is simán kenterbe verne a teljesítményével. Hihetetlen egy asszony!

 

Ez is érdekelheti:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink