Ha nincs kedved órákig a konyhában bíbelődni, próbáld ki ezt a receptet.

Sütés nélkül készül ez a mennyei joghurt torta

Ez a csodálatos megjelenésû torta azonnal a kedvenced lesz. Ráadásul nemcsak szép és nagyon finom, hanem egészséges is. De ami a legjobb benne: szinte pillanatok alatt elkészíthető ez a joghurt torta. Próbáld ki és varázsold el vele a családodat!

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g görög joghurt vagy tejföl
  • 6 evőkanál Eritrit
  • 3 evőkanál zselatinpor
  • 10 szem eper
  • 10 szem málna
  • 1 darab narancs, felkockázva
  • 1 marék áfonya
  • 1 csomag diétás keksz vagy zabkeksz

Így készítheted el:

1. Egy nagyobb, kerek edényt háztartási fóliával bélelj ki.

2. Egy másik tálban keverd össze a kézzel apró darabokra összetört kekszet, a megtisztított, apróra vágott gyümölcsökkel.

3. A zselatint a ráírt használati útmutató szerint készítsd el és keverd el a joghurttal a kettőt keverd össze és öntsd a fóliával kibélelt edénybe.

4. Tedd 3-4 órára a hűtőszekrénybe, majd a fólia segítségével borítsd ki egy nagyobb tányérra.

joghurt egészség

Fotó: Shutterstock

Hasznos baktériumok

Az erjesztett tejtermékek, például a joghurtok rendszeres fogyasztása támogatja a bélflóra kiegyensúlyozott munkáját – amely nélkül nincs egészséges bélműködés. A szokásos joghurtcsírák azonban a felső tápcsatornában megtett utat – az ott termelődő gyomorsav miatt – csak 2-30%-ban élik túl. Ezzel szemben az úgynevezett probiotikumok esetében ez az arány 80-90%. Ennek köszönhetően az utóbbiak jótékony hatása messze felülmúlja a hagyományos joghurtokét.

Ideális táplálék

A joghurt könnyen emészthető állapotban tartalmaz bizonyos létfontosságú tápanyagokat, például vitaminokat, bioaktív és ásványi anyagokat, fehérjét, illetve zsírt. 100 g zsírszegény joghurtban például 115 mg kalcium, 150 mg kálium és 11 mg magnézium található.

 

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink